שתף קטע נבחר

הקלות לישראלים באשרות לעסקים בהודו וסין

משרד החוץ מקדם מתן הקלות וכן פטור הדדי מאשרות לתיירים ואנשי עסקים בין ישראל לבין הודו וסין. שגריר ישראל בסין, מתן וילנאי, מציג את היעד: "100 אלף תיירים סינים בישראל"

בשקט בשקט מקדם באחרונה משרד החוץ הישראלי מהלך של פטור הדדי מאשרות לתיירים ולאנשי עסקים בין ישראל לבין סין והודו. על המהלך הזה הורה ראש הממשלה בנימין נתניהו כחלק ממדיניותו להדק את הקשרים עם סין והודו בכל התחומים – כמשקל נגד ליחסים הצוננים של ישראל עם האיחוד האירופי שלפי כל ההערכות צפויים להיכנס לתקופה קשה יותר על רקע הקפאון המדיני והאיומים מצד האירופים בסנקציות נגד ההתנחלויות והטלת מגבלות על היחסים הכלכליים.

 

כתבות נוספות בנושא בערוץ הכלכלה :

 

אירופה היא שותפת הסחר הגדולה ביותר של ישראל ולכן למהלך של נתניהו חשיבות אסטרטגית שנועדה לפתוח בפני ישראל שווקים חדשים. בשנת 2014 ביקרו בישראל 35 אלף תיירים סינים לעומת 70 אלף תיירים ישראלים שנכנסו לסין. משני הצדדים יש חובה להצטייד מראש בויזה שכרוכה בבירוקרטיה, כסף וכאב ראש וגם מאפשרת כניסה לתקופה קצרה מאוד. מדי שנה מבקרים כ-50 אלף ישראלים בהודו וכמה עשרות אלפי תיירים הודים מגיעים לישראל.

 

כדי להגדיל משמעותית את הסחר בין ישראל לבין סין והודו – החליט נתניהו לקדם מהלך של פטור מאשרה לתיירים ואנשי עסקים. משרד החוץ הונחה לבחון את ההשלכות של ההחלטה מול כל הגורמים הרלוונטיים: משרד הפנים, רשות האוכלוסין וההגירה, שירות התעסוקה וגורמי הבטחון.

 

שגריר ישראל בסין מתן וילנאי אמר באחרונה, במפגש שקיים עם נציגי כלי תקשורת סינים המוצבים בישראל, שהתקיים במכללה למנהל כי "החל מה-1 בספטמבר יהיו טיסות ישירות בין ישראל לסין בקו נוסף. היעד האישי שלי הוא 100,000 תיירים סינים בישראל בשנת 2017. לצורך כך אנחנו מקדמים מהלך של ביטול ויזות".

וילנאי: "חשיבות עצומה לקשרים עם סין" (צילום: עמית שאבי, ידיעות אחרונות) (צילום: עמית שאבי, ידיעות אחרונות)
וילנאי: "חשיבות עצומה לקשרים עם סין"(צילום: עמית שאבי, ידיעות אחרונות)

 

בשלב ראשון: הארכת זמן שהייה של תיירים

וילנאי הוסיף כי מהלך ביטול הוויזות, אשר כבר החל להתגלגל יקל על שבירת המחסומים עם ה"יבשת הסינית" ויקדם את הקשרים העסקיים והדיפלומטים בין שתי המדינות. עוד אמר וילנאי כי הוא רואה חשיבות עצומה בחיזוק הקשרים עם סין, הן ברמה הדיפלומטית-רשמית, והן בתחום העסקי והאישי.

 

בכירים במשרד החוץ אמרו, כי הכיוון הכללי כיום בעולם הוא להקל ככל הניתן על תנועה של תיירים ואנשי עסקים. אלה תהליכים שלוקחים זמן. "ישראל מנהלת מגעים קונסולרים בנושא הזה מול הסינים מזה תקופה ארוכה ומקדמת תהליכים של פישוט הליכים בהענקת פטורים והקלות לאנשי עסקים. זה לא יקרה מחר בבוקר. בשלב הראשון אנחנו מדברים על הארכת זמן השהייה של תיירים, מתן ויזה על כניסה רב פעמית והקלות נוספות. לסינים יש עניין בזה ובהחלט גם לנו. כבר היום מדינות כמו קנדה, ארה"ב, אירופה, אוסטרליה וניו זילנד מקדמות תהליכים כאלה מול סין. אין עדיין פטור מוחלט מאשרה אבל יש התקדמות בפישוט הליכים ולשם אנו צועדים".

 

רה"מ נתניהו עומד בראש ועדת שרים לענייני סין שאישרה בעבר תכנית פעולה כוללת לקידום והרחבת הקשרים הכלכליים בין שתי המדינות, במטרה להכפיל תוך חמש שנים את הייצוא הישראלי לסין להיקף של כחמישה מיליארד דולר בשנה. לצורך ביצוע התוכנית תקצה המדינה 49 מיליון שקל מדי שנה. ועדת השרים גם מינתה צוות משימה מיוחד לנושא בראשות ראש המועצה הלאומית לכלכלה, פרופ' יוג'ין קנדל, המרכז את המאמץ הממשלתי בנושא ופועל ישירות מול הצוות הממשלתי המקביל בסין.

 

באחרונה החליטה רשות האוכלוסין וההגירה להעניק הקלות לאנשי עסקים סינים בכניסה לישראל. גם הודו פישטה במקצת את תהליכי הנפקת הויזה לתיירים ישראלים הנכנסים למדינה והם יכולים להנפיק לעצמם ויזה מהבית באמצעות האינטרנט ולקבלה עם הגיעם להודו. עם זאת, בשני המקרים גם של הודו וגם של סין יש עדיין חובה להצטייד בויזה. פטור הדדי מויזה יקפיץ ללא ספק את התיירות והעסקים משני הצדדים.

 

ממשרד החוץ נמסר בתגובה: "כחלק מהידוק היחסים עם סין הוקם מנגנון בין-ממשלתי לקידום הקשרים הכלכליים עמה. ועדת היגוי בין-משרדית דנה ומקדמת יוזמות ופעולות במכלול נושאים עליהם החליטה הממשלה. בין השאר נדון בוועדה נושא ההקלה באשרות לאנשי עסקים ולתיירים סינים, וכן מתקיים דיון ראשוני בנושא מדיניות פטור מאשרות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
ראש השנה הסיני. בקרוב יותר ישראלים יצפו בו?
צילום: רויטרס
מומלצים