שתף קטע נבחר

משלחת מד"א יוצאת לנפאל: "להגיע לישראלים"

כ-15 אנשי צוות ימריאו למדינה מוכת האסון. "מתכוונים להגיע לתינוקות, להקים נקודת טיפול ולמפות את הצרכים הנוספים מבחינת סיוע רפואי"

משלחת מד"א תצא הבוקר (יום א') לנפאל כדי לסייע לישראלים שנמצאים שם ולתושבים המקומיים. כ-15 אנשי צוות יטוסו למדינה מוכת האסון, ובמקביל נערכים במד"א להוציא משלחת גדולה יותר שתוכל להישאר בנפאל זמן ממושך.

 

רעש האדמה בנפאל - כתבות נוספות:

 

לאחר רעידת האדמה החזקה בנפאל, במד"א החליטו לשגר לקטמנדו משלחת של רופאים ופרמדיקים בתיאום מול הצלב האדום. הצוות ייצא במטוס מיוחד מצויד בתרופות, ציוד רפואי ואוכל לתינוקות. הם מתכוונים להגיע לתינוקות שנמצאים בבית חב"ד ולהקים בסיס ראשוני לפעילות במדינה. הם אמורים לשהות במדינה לפחות שבועיים, אך משך הזמן ייקבע לפי כמות הפצועים והאירועים.

 

 

 

משלחת מד"א, הבוקר בשדה התעופה (צילום: דוברות מד"א) (צילום: דוברות מד
משלחת מד"א, הבוקר בשדה התעופה(צילום: דוברות מד"א)

 (צילום: דוברות מד"א) (צילום: דוברות מד
(צילום: דוברות מד"א)

 (צילום: דוברות מד"א) (צילום: דוברות מד
(צילום: דוברות מד"א)

"המשימה שלנו מורכבת משלושה חלקים: קודם כול להגיע לישראלים שם, לראות בעיניים שאין פצועים, לתת סיוע ראשוני, אם צריך, ולראות שהכול בסדר", אמר ד"ר רפי סטרוגו, מנהל אגף הרפואה במד"א. "המשימה השנייה היא להקים נקודת טיפול ראשונית (נט"ר), שמיועדת לתת טיפול ב-48 שעות הראשונות ברמה של תרופות נגד כאבים, אנטיביוטיקה, חבישות, מיון ראשוני של הפצועים היותר קשים ולבדוק כיצד ניתן לפנות אותם לבית חולים.

 

"המשימה השלישית היא למפות, ככל האפשר, את הצרכים הנוספים מבחינת סיוע רפואי עבור מה שנקרא הגל השני - המשלחות הגדולות שמגיעות בדרך כלל כעבור שלושה או ארבעה ימים ופותחות בית חולים שדה".

 

במד"א מתורגלים בטיפול באסונות בינלאומיים. "יש לנו ניסיון רב בארגון", אמר רפי סטרוגו. "אנחנו שולפים את נוהל המגירה, מארגנים ציוד, כוח אדם, מדברים עם הרשויות, ולצערנו יוצא לנו פעם בשנה בממוצע להפעיל את הנוהל הזה ואנחנו משומנים. היינו ברעידת האדמה בסרי לנקה ובהאיטי, ובפיגוע בבורגס".

 

ד"ר סטרוגו בעצמו היה רק לאחרונה בנפאל, כשטס לסייע בטיפול לפני כחצי שנה באסון בהימלאיה. במד"א הסבירו שבאירועים מהסוג שפקד את נפאל ישנם שלושה סוגים של נפגעים. יש את אלה שנהרגים באופן מיידי, ויש פצועים שנקברים תחת ההריסות ועלולים למות אם לא מגיעים אליהם תוך 72 שעות. לאחר מכן מגיע גל גדול של סיבוכים ותמותה כתוצאה מזיהומים – כל הפצעים הפתוחים, השברים והחתכים צריכים לקבל טיפול מיידי, אחרת נגרם נמק או זיהום.

הנזק שנגרם מרעידת האדמה בנפאל (צילום: getty images) (צילום: getty images)
הנזק שנגרם מרעידת האדמה בנפאל(צילום: getty images)

נפאלים מעבירים את הלילה ברחובות מחשש לרעשים נוספים (צילום: EPA) (צילום: EPA)
נפאלים מעבירים את הלילה ברחובות מחשש לרעשים נוספים(צילום: EPA)

"תשתית של שירותי הבריאות היא בעייתית במדינות כמו נפאל, ולכן רוב הפצועים לא מקבלים מענה", הסביר ד"ר סטרוגו. "בתי החולים נסתמים מהר מאוד, כמעט בלתי אפשרי לנוע ממקום למקום, כמויות הפצועים הן אדירות ואמורים להיות מעל לעשרת אלפים. יש פצועים שהם לכאורה נמצאים במצב קל, אבל אם הם לא יקבלו טיפול הם עלולים לקבל זיהום ואפילו למות".

 

מנכ"ל מד"א אלי בין הוסיף כי "אנו ערוכים ומוכנים לתרום מהניסיון שלנו בטיפול בנפגעי האירועים הטראגיים בנפאל. אנשי מד"א מתורגלים בצורה הטובה ביותר בהתמודדות עם מצבי קיצון, ואני בטוח ששיתוף הפעולה ביחד עם אנשי הצלב האדום המקומי יוכל לעזור במשימת הצלת החיים בתנאים הקשים שנוצרו באזור".

 

במד"א גם פתחו חשבון בנק ייעודי כדי לממן את הפעילות עבור הנפגעים. ניתן להעביר תרומות לחשבון בבנק דיסקונט – 11, סניף יד אליהו – 151, חשבון – 22016.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דוברות מד"א
שדה דב, הבוקר
צילום: דוברות מד"א
מומלצים