שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    קווים מודרניים ליד הים: בית מעוצב בהרצליה
    בית מגורים ענק בשכונת נוף ים בהרצליה פיתוח הכולל מרתף, פטיו, עליית גג ובריכת שחייה עוצב בסגנון נקי עם אלמנטים חמים וריהוט מפנק. צפו בתמונות

    איש עסקים גרוש, המתגורר בבית מגורים בשכונת נוף ים בהרצליה פיתוח, ביקש לעצב אותו לטובת ילדיו שמגיעים לבקרו בתדירות גבוהה. מדובר בבית בשטח בנוי של כ-450 מ"ר עם בריכת שחייה על מגרש צר וארוך בשטח של כחצי דונם. הבית, המאופיין בקווים מודרניים, כולל מרתף, קומת קרקע, קומה ראשונה ועליית גג.

     

    עוד טורים במדור ביקור בית בערוץ הנדל"ן :

     

    הכניסה לבית מרשימה ומיוחדת: מדובר בכניסה מהצד עם דלת נסתרת ללא משקוף, כאשר כל הכניסה חופתה בפלטת בטון מוחלק. הבית עצמו אופיין בסגנון מודרני נקי עם שילוב של אלמנטים חמים, כמו פטיו שמתחיל במרתף ועובר דרך קומת הכניסה והקומה הראשונה עד לעליית הגג. הפטיו ממוקם מול הכניסה ומכניס אור לבית, והוא שולב קיר אבן צפחא אפורה היוצרת אווירה חמימה.

     (צילום: גלעד רדט)
    (צילום: גלעד רדט)

     (צילום: גלעד רדט)
    (צילום: גלעד רדט)

     (צילום: גלעד רדט)
    (צילום: גלעד רדט)

    הבית חולק לשני אגפים (פרטי וציבורי), כאשר הפטיו מפריד ביניהם. האגף הפרטי כולל את המטבח שפונה לגינה הקדמית ויש לו יציאה לגינה נוספת. הוא שולב בצבע שלייף לק אפור בהיר עם עץ אלון, מכשירי חשמל נסתרים ומקרר אינטגרלי. עוד באגף הפרטי אי ישיבה גדול המשמש גם כמקום אחסון ומשטח עבודה וסלון שרוהט בצבעים רגועים, נינוחים ונעימים.

     

    התאורה בבית שולבה בתאורה תלויה, נסתרת וסמויה ויש תחושה של אופן ספייס. הסלון כולו נפתח אל הגינה שנכנסת פנימה ממש מכל מקום ומאירה את הבית, כמו גם הבריכה שניתן לראותה מכל חלל. בגינה אף שולבו פינת מנגל נוחה, טוש חיצוני ומיטות שיזוף. בנוסף, נבנה קיר גבס גדול ובתוכו קמין מרשים בהזמנה מיוחדת, ומסביבו תאורות נסתרות ומערכת קולנוע ביתית.

     (צילום: גלעד רדט)
    (צילום: גלעד רדט)

     (צילום: גלעד רדט)
    (צילום: גלעד רדט)

     (צילום: גלעד רדט)
    (צילום: גלעד רדט)

    המדרגות לקומות העליונות, כמו גם הקומה העליונה עצמה, חופו פרקט עץ אלון שנותן חמימות, ובקומה העליונה נמצאת סוויטת הורים גדולה מאוד, מפנקת ומוארת, עם מרפסת ויטרינה ענקית הפונה לבריכה. המיטה מוקמה בחלל המרכזי של החדר, כאשר גב המיטה הוא הקיר החוצץ בין אזור חדר הארונות לחדר השינה. הפטיו של הבית נכנס בקומה זו לתוך המבואה של יחידת ההורים.

     

    המדרגות לקומות העליונות, כמו גם הקומה העליונה עצמה, חופו פרקט עץ אלון שנותן חמימות, ובקומה העליונה נמצאת סוויטת הורים גדולה מאוד, מפנקת ומוארת, עם מרפסת ויטרינה ענקית הפונה לבריכה. המיטה מוקמה בחלל המרכזי של החדר, כאשר גב המיטה הוא הקיר החוצץ בין אזור חדר הארונות לחדר השינה. הפטיו של הבית נכנס בקומה זו לתוך המבואה של יחידת ההורים.

     (צילום: גלעד רדט)
    (צילום: גלעד רדט)

     (צילום: גלעד רדט)
    (צילום: גלעד רדט)
     

     (צילום: גלעד רדט)
    (צילום: גלעד רדט)

    הכניסה לחדר הארונות מתאפשרת משני צדי המיטה ואילו המקלחת פתוחה לחדר ההורים וכוללת טוש זוגי מפואר ושירותים נסתרים. למעשה, חדר ההורים הופרד לחלוטין מחדרי הילדים על ידי פיר המדרגות שמחלק את הקומה לשני אגפים. בקומה נבנתה עוד סוויטה מרווחת לילד הכוללת חדר שינה, מקלחת אישית ומרפסת דקורטיבית הפונה לגינה הקדמית של הבית.

     

    עליית הגג נבנתה בבנייה עגולה כדי להרוויח מקסימום גובה וניצול בעליית הגג (בהרצליה יש לכך זכויות בנייה ומקובל מאוד לבנות בסגנון זה). מעבר לכך שלקומה העליונה יש עליית גג, זהו אלמנט עיצובי. בקומה זו יש חלל מרכזי של פינת ישיבה ושתי סוויטות לילדים. כמו כן, כל החלונות בבית גדולים ופתוחים ושולבו בצלונים חשמליים המקנים אווירת חופש, רוגע ונועם.

     (צילום: גלעד רדט)
    (צילום: גלעד רדט)

     (צילום: גלעד רדט)
    (צילום: גלעד רדט)

     (צילום: גלעד רדט)
    (צילום: גלעד רדט)

    הבריכה בבית היא "בריכת גלישה" בסגנון מודרני, ששולבה חלוקי נחל טבעיות המקיפות אותה עד קצה הגלישה. משטחי בטון משמשים כמעבר במסגרתה והיא עשויה בצביעה מיוחדת ומקבלת את השתקפות השמיים. היא חופתה במרבלייט - שכבה בצבע אפור בהיר.

     (צילום: גלעד רדט)
    (צילום: גלעד רדט)

     (צילום: גלעד רדט)
    (צילום: גלעד רדט)

     (צילום: גלעד רדט)
    (צילום: גלעד רדט)

    לסיכום, הבית תוכנן בקפידה בהתאם לצרכי הדיירים שחשבו על כל פרט ופרט, ונשמר קו פרקטי, הומוגני ונקי לצד שילוב של אלמנטים מודרניים. הוענקה חמימות באמצעות ריהוט ואביזרים משתנים, כאשר הצבעים השולטים הם לבן, אפור ושילוב עץ טבעי.

     

    הכותבת היא הנדסאית אדריכלות ומעצבת פנים. הבית עוצב בשיתוף יוני ועירית מונצ'ק. הטור הוא פרק מספר העיצוב החדש "בבית עם שירלי דן" מאת אורלי רובינזון

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "קווים מודרניים ליד הים: בית מעוצב בהרצליה"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: גלעד רדט
    הבית בהרצליה פיתוח. קווים מודרניים
    צילום: גלעד רדט
    מומלצים