שתף קטע נבחר

נהג 3 פעמים תחת השפעת קוקאין – ולא ייכלא

גבר שנידון ל-10 חודשי מאסר בגין עבירות תנועה הגיש ערעור על העונש. המחוזי בחיפה קבע שיש לאפשר לו להיגמל מסמים מחוץ לכותלי הכלא

הכול למען השיקום: בית משפט לתעבורה בחיפה גזר עשרה חודשי מאסר בפועל על גבר שנתפס פעם אחר פעם נוהג תחת השפעת קוקאין. אבל בית המשפט המחוזי בעיר קיבל ערעור שהגיש וקבע כי יש לאפשר לו להיגמל מחוץ לכותלי הכלא.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

גזר הדין המקורי ניתן בדצמבר 2014 אחרי שהנהג הורשע על פי הודאתו בעבירות של נהיגה בשכרות (עבירה שכוללת גם שימוש בסמים) ובאי ציות לשוטר. בגזר הדין צוין שהוא מכור לסמים קשים וניסיונותיו להיגמל כשלו. עוד צוין כי העונש נגזר בהתחשב במספר העבירות, תדירותן וחומרתן, והעובדה כי נהיגה ברכב תחת השפעת סמים היא "פצצה מתקתקת".

 

שירות המבחן התרשם כי הנאשם החל בגמילה מסמים והמליץ לא להטיל עליו עונש מאסר בפועל או עבודות שירות כדי שלא לפגוע בתהליך הגמילה. למרות זאת קבע בית המשפט לתעבורה כי "ראוי ואפשר שגמילת המערער מסמים תיעשה בין כותלי הכלא ולא כאשר שלומו ובטחונו של הציבור נתונים לחסדיו".

 

בערעור שהגיש למחוזי טען הנהג שבית המשפט החמיר עמו יתר על המידה כשהעדיף את שיקולי ההרתעה ולא התייחס לכך שהודה במעשים, הביע חרטה כנה ופעל רבות כדי להשתקם. לדבריו, מאסר ממושך יגרור אותו להיטמע בתרבות עבריינית ולכן יש להעדיף את שיקול השיקום ולהסתפק במאסר קצר יותר שירוצה בעבודות שירות.

 

המדינה טענה מנגד כי נהיגה בשכרות היא עבירה חמורה ביותר המסכנת את כל המשתמשים בדרך, והדגישה כי מדובר על שלוש הרשעות כאלה. לשיטתה היה צדק בהעדפת האינטרס הציבורי, במיוחד לנוכח עברו התעבורתי והפלילי של הנהג.

 

צריך לאפשר לו להשתקם

השופטת רונית בש ציינה כי מדובר בעבירות חמורות שהמסוכנות שבהן ברורה, אך עם זאת מדובר במקרה מיוחד, המצדיק התערבות של ערכאת הערעור והעדפת הפן השיקומי על פני יתר שיקולי הענישה.

 

היא הוסיפה כי המערער משתתף זה תקופה ארוכה במסגרת של גמילה וכיום אינו משתמש בסמים. אמנם לנוכח העבירות החמורות אין לקבל את המלצות שירות המבחן במלואה ולהימנע ממאסר לחלוטין, אך יש להעניק להן משקל משמעותי.

 

לבסוף קיבלה השופטת בש את הערעור והפחיתה את עונש המאסר שהושת על המערער לשישה חודשים, שירוצו בעבודות שירות בעמותת "ארוחה חמה". בנוסף היא הטילה על הנהג צו "מבחן סמים" לתקופה של שנה שבמהלכה הוא יוותר תחת פיקוח של שירות המבחן.

 

השופטת הותירה על כנם את יתר רכיבי הענישה שהטיל בית המשפט לתעבורה, כך שבנוסף לעבודות השירות הוטלו על הנאשם 12 חודשי מאסר על תנאי, פסילת רישיון נהיגה לארבע שנים וקנס בסך 3,000 שקל.

 

  • לקריאת גזר הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • ב"כ המערער: עו"ד תומר נווה, עו"ד שלומית עדיקה
  • ב"כ המשיבה: עו"ד עילית אפשטיין - פרקליטות מחוז חיפה
  • עו"ד שי גלעד עוסק בדיני תעבורה
  • הכותב לא ייצג בתיק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים