שתף קטע נבחר
מנות לפי מתמודדים

מסעדת סלטה: שילוב של ישן וחדש

מסעדת סלטה מציעה חוויה צבעונית, טעימה ולא שגרתית בלב שכונה שקטה ברעננה וכעת גם משתתפת בפרויקט טעימה מהגליל

מרגע הכניסה לסלטה ועוד לפני הביס הראשון מבינים שמדובר במקום עם אופי מיוחד. יובל נבון, צלם במקצועו, פתח את המסעדה במיקומה הנוכחי ברעננה לפני עשר שנים. לעולם האוכל הגיע נבון לאחר שבתוך הסטודיו לצילום שלו במושב גבעת חן נולד בית קפה בשם יובלים. לאחר חיפושים אחר מקום חדש עשה בית הקפה סלטה (ומכאן מגיע השם) ונולד מחדש כמסעדה ברעננה. עד מהרה הפך המקום למסעדת הבית של אנשים שהתאהבו באווירה ובאוכל – חלקם תושבי האזור, אחרים מגיעים במיוחד.

  (צילום: באדיבות מסעדת סלטה) (צילום: באדיבות מסעדת סלטה)
(צילום: באדיבות מסעדת סלטה)
 

המבנה של סלטה מחולק לשני חלקים – חלק קדמי קטן יחסית וחצר אחורית סגורה ומרוצפת עץ – שאסור לפספס. כשיושבים כאן קל מאוד לשכוח לזמן מה את העובדה שאנחנו בלבה של שכונה שקטה ברעננה, לא מהערים הסוערות בארצנו.

 

המילה "רטרו" חיונית כדי לתאר את אופייה של המסעדה, שמתבסס על שילוב של ישן וחדש. המקום כולו גדוש בפריטים מעוררי נוסטלגיה כמו מכשירים ישנים, כלי מטבח עתיקים וספרים משומשים. על קירות המקום תלויות תמונות ענקיות מרהיבות, אותן צילם בעל הבית בעת מסעותיו ברחבי העולם. את הטאץ' האמנותי משלימים כלי האוכל, שחלקם תוצרת ידיה של קדרית מגבעת חן.

 

ייחודו של המקום ניכר גם בתפריט, הכולל מנות שנבון מגדיר כ"מנות ותיקות מנצחות" כמו "סלט פראי", "חוויה הודית", ו"דג מרוקאי של אמא יהודית". המטבח הוא אקלקטי, כלומר לא מוגבל לסגנון בישול מסוים, וכולל מנות משלל מקורות קולינריים. כמסעדה חלבית כשרה סלטה ידידותית במיוחד לשומרי הכשרות, לחובבי דגים, לצמחונים ואפילו לטבעונים (המבורגר קינואה כבר אמרנו?). כדאי לדגום גם ממבחר הקינוחים המוכנים במיוחד למקום.

 

  • סלטה, רמב"ם 10, רעננה

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים