שתף קטע נבחר

ישר מהאדמה: מנה לחובבי הטבעונות

הנה לכם מנה מושלמת וקלילה להכנה לארוחת ערב שישי: טופו, אטריות אורז ונגיעות רוטב טריאקי. מתכון טבעוני עם טעם גלילי

מצרכים

120 גרם טופו גולמי, חתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ

25 גרם פלפלים חתוכים לרצועות

25 גרם גזר חתוך לרצועות

25 גרם זוקיני חתוך לרצועות

25 גרם פטריות חתוכות לרבעים

10 מ"ל טריאקי

10 מ"ל סויה

80 גרם אטריות אורז מושרות ומסוננות

5 גרם תלתלי בצל ירוק

5 גרם נבטים סיניים

מלח ופלפל גרוס

 

אופן ההכנה

מקפיצים את כל הירקות יחד עד להשחמה ומוציאים לצלחת הגשה.

מקפיצים את הטופו יחד עם ממרח טופוטי במשך כשתי דקות, ומוסיפים את אטריות האורז.

מסדרים את הטופו והאורז מעל הירקות.

להשלמת המנה מסדרים מעל נבטים סיניים ותלתלי בצל ירוק.

 

עוד טעמים ומתכונים מחכים לכם בטעימה מהגליל

זה קבב, או חלמתי חלום? קבבוני חלומי חלומיים

שווה לקום בבוקר: פוקאצ'ה וגבינות וללקק את האצבעות

רוצים לזכות במארז גבינות מפנק? חידון גלילי

לאכול מהטבע, בלי לפגוע בחי. טבעונית וחגיגית (צילום: אנטולי מיכאלו, סגנון: קרן ברק) (צילום: אנטולי מיכאלו, סגנון: קרן ברק)
לאכול מהטבע, בלי לפגוע בחי. טבעונית וחגיגית(צילום: אנטולי מיכאלו, סגנון: קרן ברק)

אופן הכנה ממרח טופוטי מתובל

מצרכים

30 גרם ממרח טופוטי בטעם שמנת

10 מ"ל שמן שומשום

5 גרם ג'ינג'ר טרי טחון

20 מ"ל רכז רימונים

30 מ"ל רוטב סויה

10 גרם שומשום שחור

 

אופן ההכנה

מערבבים את כל המצרכים יחד עד לקבלת מרקם אחיד.

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אנטולי מיכאלו, סגנון: קרן ברק
פטריות, גזר וזוקיני. חג לטבעונים
צילום: אנטולי מיכאלו, סגנון: קרן ברק
מומלצים