שתף קטע נבחר

בגלל דאעש: תעשיית החרבות פורחת במוסול

בענף ייצור אחד הביא ארגון הג'יהאד הרצחני ברכה: תעשיית החרבות והפגיונות, שכמעט ונעלמה ממוסול העיראקית, אך חזרה בגדול בשנה האחרונה. רחוב חאלב, שם מתרכזת התעשייה, מכונה עתה בפי כל "רחוב הקצבים". מחירי החרבות נעים בין 15 ל-50 דולר. הסכינים: בין 8 ל-25 דולר

בחודש הבא יצוין יום השנה להשתלטות ארגון הטרור הרצחני דאעש על העיר מוסול בצפון עיראק. הארגון הזה הביא סבל רב לתושבים המקומיים, בין השאר בשל הכבדת נטל המיסים והתקנות הנוקשות בתחום המסחר והתנועה.

 

לכתבות נוספות בערוץ כלכלה :

 

 

רק באחרונה פרסם הארגון תקנות מחמירות לתושבי העיר שרוצים לצאת מתחומה, קבע ערבות כספית גבוהה והמציא צורך להביא אישורים על נחיצות הנסיעה. המצב הכלכלי התדרדר, ואחוזי האבטלה בעיר ובסביבותיה הרקיעו שחקים בשנה האחרונה.

אנשי דאעש כובשים את מוסול. יצאו במבצע החרמת נשק חם מהתושבים (צילום: AP) (צילום: AP)
אנשי דאעש כובשים את מוסול. יצאו במבצע החרמת נשק חם מהתושבים(צילום: AP)
 

אבל בענף ייצור אחד הביא ארגון הג'יהאד ברכה. המדובר בתעשיית החרבות והפגיונות שכמעט נעלמה ממוסול אך חזרה בגדול במהלך השנה האחרונה. דומה כי הסיבה לכך ברורה למדי: כל לוחם דאעש או מי שמזוהה עם הארגון, מסתובב כשעל גופו חרב או פגיון - וזאת כחלק מהרצון לזרוע טרור ופחד בקרב הציבור. אבל זו לא הסיבה היחידה. מסתבר כי דאעש, עם כניסתו לעיר, אסף את כל כלי הנשק החמים שהיו ברשות התושבים - והיו רבים ומגוונים כאלה. לפיכך, הנשק הקר הפך האופציה הזמינה והיחידה של האזרחים להתגונן מפני תופעת הפשיעה הגואה בעיר.

 

עיתון ערבי מביא עדויות מפי תושבים מקומיים בנושא תעשיית החרבות. כך, למשל, טוען עיסא אלמחמוד כי בעיר עובדות עשרות חנויות המייצרות ומוכרות מידי יום חרבות, פגיונות וסכינים מושחזות היטב. רחוב חאלב במרכז מוסול, שם מתרכזת תעשיית החרבות, מכונה עתה בפי כל "רחוב הקצבים".

 

סליחה, כמה עולה פגיון?

מחירי החרבות מגוונים ונעים בין 15 ל-50 דולר. המחיר תלוי באיכות המתכת ממנה עשויה החרב, משקלה ואפשרות האחיזה. מחירי הפגיונות והסכינים נע בין 8 ל-25 דולר.

 

אחמד אלג'בורי, אחד ממוכרי החרבות ברחוב חאלב, אמר כי הביקוש להן גדול יותר ממוצרי הלבשה, מכיוון שהתושבים קודם כל רוצים להבטיח את ביטחונם האישי.

 

מומחים עיראקים פחות נלהבים מהבשורה הכלכלית של דאעש, וטוענים כי אם מסתכלים על כלל מרכיבי הפעילות הכלכלית במוסול, הרי שכלכלת העיר מתנהלת בהיקף נמוך ביותר, וכי היא רחוקה מאוד מהמצב טרם השתלטות הטרוריסטים על העיר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים