שתף קטע נבחר

התחת הרובוטי: לאימון בדיקת בלוטת הערמונית

זה נראה אולי כבדיחה, אבל הסימולטור "פטריק" מאפשר לסטודנטים לרפואה להתנסות בבדיקה רקטלית של בלוטת הערמונית, במקום להביך מטופלים. כך זה פועל

במבט ראשון זו נראית בדיחת רשת, אבל הישבן הזה אמיתי ובעל ערך רב: הכירו את "פטריק", העכוז הרובוטי הראשון, שמלמד סטודנטים לרפואה כיצד יש לבדוק את פי הטבעת, את הרקטום ולהגיע עד לבלוטת הערמונית.

 

סטודנטים לרפואה מכירים את השלב המביך הזה: בשנים הקליניות הם נדרשים לבדוק מאות ואלפי חולים מכף רגל ועד ראש, כשאחת הבדיקות הבלתי נעימות היא הבדיקה הרקטלית, במהלכה מחדירים את האצבעות דרך פי הטבעת של החולה ומגיעים עד לבלוטת הערמונית כדי למשש את גודלה ומרקמה.

 

הבדיקה הזו חשובה ביותר ובעלת ערך דיאגנוסטי משמעותי: היא מאפשרת בין היתר לגלות חשד לבלוטה מוגדלת שעלולה להיות סימן מקדים לסרטן הערמונית. אלא שהיא גם מלווה באי נעימות כלפי המטופלים. ומאחר שלעתים בקבוצה אחת מצטופפים גם 15 סטודנטים, לא לכולם מזדמן לבצע את הבדיקה.

 

 

הישבן הרובוטי פטריק. משפר מיומנות קלינית ( ) ( )
הישבן הרובוטי פטריק. משפר מיומנות קלינית

חיישנים במקום ערמונית

וכך נולד לו פטריק: דגם של ישבן שבתוכו חיישנים בדיוק במקום בו יושבת בלוטת הערמונית. הישבן מחובר גם למסך שעליו מופיעה דמות חולה וירטואלי, כך שנראה כאילו הישבן הרובוטי "שייך" לדמות שעל המסך.

 

הסטודנט אז מחדיר את אצבעותיו לפי הטבעת של "פטריק", ומתבקש להגיע עמם עד לנקודה בה מצויה לכאורה בלוטת הערמונית שם מצויים החיישנים, שיאשרו כי הגיע לנקודה הנכונה.

 

בובת הישבן מצוידת גם בתוכנה משוכללת, שיכולה "לשוחח" עם הרופא. כך מאפשר "פטריק" ליצור אצל הסטודנט תחושה ריאליסטית של מפגש רופא-חולה.

 

לפיתוח אחראי ד"ר בנג'מין לוק שעבד על הפיתוח עם עמיתיו במשך 4 שנים. העכוז הרובוטי כבר משמש את הסטודנטים באוניברסיטאות דרקסל ופלורידה, תוך שהוא זוכה לתגובות חיוביות מאוד מצד הסטודנטים והמרצים שלהם.

 

ד"ר לוק מתכוון ליצור דגמים נוספים וירטואליים, שיביאו כך הוא מקווה, לשיפור היכולת הקלינית של הרופאים, והקלה על אי הנוחות של המטופלים.





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הסימולטור "פטריק" שמדמה בדיקת ערמונית
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים