שתף קטע נבחר

הכנסייה: העם רוצה נישואי גייז, אסור להתכחש

אירלנד נחשבה לאחת המדינות הדתיות ביותר באירופה, אבל בסוף השבוע הפכה סמל לליברליות: רוב אדיר אישר במשאל העם נישואים חד-מיניים, ואפילו הכנסייה מודה שעליה להשלים עם המציאות. הארכיבישוף של דבלין: "זו מהפכה חברתית, אין ספק שזו הצהרה של הדור הצעיר. הכנסייה צריכה לבדוק את עצמה"

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

שלושה ימים אחרי האישור ההיסטורי של נישואים חד-מיניים במשאל עם, אווירת חג עדיין אופפת את אירלנד. רבים רואים בתוצאות משאל העם סמל לשינוי הדרמטי שהתחולל במדינה, שנחשבה עד לפני כמה שנים לאחת המדינות הקתוליות והשמרניות ביותר באירופה. גם בכנסייה הקתולית מודים כעת כי הם אלה שצריכים להתאים את עצמם למציאות.

 

עוד חדשות בעולם :

 

"זו מהפכה חברתית", אמר הארכיבישוף של דבלין דירמויד מרטין לאחר שנודע כי האירים לא רק שאישרו את הנישואים החד-מיניים, גם אלא עשו זאת ברוב אדיר עם 62% שהצביעו "כן". "ברור כשמש שמשאל העם הוא הצהרה של עמדותיהם של הצעירים, כך שלכנסייה יש משימה ענקית שניצבת מולה. הכנסייה צריכה לעשות בדיקת מציאות".

 

"אסור לנו להתכחש למציאות", אמר הארכיבישוף, והודה כי העובדה שההמונים שהצביעו בעד נישואים חד-מיניים הם תוצר של הכנסייה מעידה על כך שהמסר שלה אינו מתקבל עוד באהדה על-ידי ההמונים. "יש לי הערכה לאופן שהומואים ולסביות מרגישים ביום הזה, לעובדה שהם מרגישים שזה משהו שמעשיר את דרך חייהם". הוא עצמו הצביע נגד ההצעה, וטען שיש לכבד את זכויותיהם של גאים וגאות מבלי לשנות את ההגדרה של נישואים.

 (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
(צילום: gettyimages)

הכנסייה הקתולית, שמתעקשת להמשיך ולהטיף שמימוש נטייה הומוסקסואלית הוא חטא, איבדה באופן דרמטי את השפעתה על הפוליטיקה האירית בעקבות שערוריות הניצול המיני של ילדים בכנסייה בתחילת שנות ה-90. לקראת משאל העם היא התייצבה כמובן בצד הקורא להצביע נגד נישואים חד-מיניים, אבל הגבילה את הקמפיין שלה באופן משמעותי וקיימה אותו בעיקר בטקסי קדושה שאליהם הגיעו חסידיה.

 

בהחלטתה לאשר נישואים חד-מיניים הצטרפה אירלנד לשורה של מדינות במערב, בהן בריטניה, צרפת, ספרד, דרום אפריקה, ברזיל, קנדה ומדינות רבות בארצות הברית, אבל היא המדינה הראשונה בעולם שמעבירה את האישור במשאל עם. "התעוררנו היום לאירלנד חדשה", אמרה אתמול ג'ין וובסטר, מנהלת בת 54 שיצאה מהארון לפני שמונה שנים אחרי שנפרדה מבעלה. "זו אירלנד שעליה חלמתי כל חיי".

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

ראש ממשלת אירלנד, אנדה קני, הודה לאירים על הצבעתם: "התשובה היא כן לעתידם (של הלהט"בים), כן לאהבתם, כן לשוויון בנישואים. ה'כן' הזה מהדהד ברחבי העולם והוא קולה של הנהגה חלוצית של בני עמנו. תודה לך, אירלנד". רוב מוחלט של הפוליטיקאים באירלנד תמך באישור הנישואים החד-מיניים, ועם היוודע התוצאות הניפו שרים בממשלת אירלנד דגל גאווה גדול מול המונים בדבלין.

 

המהפך של אירלנד השמרנית-לשעבר מדהים במיוחד לנוכח העובדה שרק שליש מאזרחי אירלנד תמך בהסרת האיסור על יחסים חד-מיניים בין גברים מעל גיל

17 ב-1993 לפי סקר שנערך אז. ב-1995 אישרו האירים במשאל עם ברוב דחוק בלבד את הזכות להתגרש. הפעם, בכל 43 אזורי הבחירה באירלנד זכתה ההצעה לאשר נישואים חד-מיניים ברוב.

 

"זה משנה הכול, כל הדאגות והפחדים שהיו לי כילד הומו באירלנד - התפוגגו", אמר ג'ר אוקפי, צעיר בן 27 מווטרפורד שפעל למען אישור ההצעה. "זה יעביר מסר לילדים של היום שאין להם ממה לפחד".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
62%, בלי הפסד באף אזור בחירה. ניצחון אדיר לגייז
צילום: AP
מומלצים