שתף קטע נבחר

אפשר להכשיר כבד בטוסטר-אובן או בתנור?

שאלה:

אין לי גז, יש לי כיריים חשמליים וברשותי אך ורק טוטסר אובן, ואני מעוניינת להכין כבד. מה אני אמורה לעשות בכדי להכשירו?

 

 

<< לכל השו"תים במדור החדשו"ת >>

 

בתחתית הטוסטר אובן יש מגש נשלף. האם אפשר לכסותו בנייר כסף כדי שהדם לא יהפוך אותו לטרף?

 

אם אני משתמשת ברשת ברזל שעליה אני מניחה את הכבד. האם הרשת הופכת לטריפה? מותר לי להשתמש בה בעתיד? (רוית).

 

תשובה:

דרך הכשרת הכבד היא על ידי צלייתו, ולא מספיק הכשרה במלח, כפי שעושים בשאר חלקי הבשר. בדרך כלל, מניחים את הכבד על גבי רשת המונחת מעל אשר גלויה, כך שהאש שורפת את הדם הניגר על ידי החום, ואחר כך ניתן לבשל את הכבד.

 

טוסטר אובן דינו כתנור חשמלי, ואפשר להכשיר בו כבד לדעת פוסקים רבים, אם כי ישנם פוסקים האוסרים. אך גם למתירים, הדם הניגר בתהליך הצלייה אוסר את הכלי שלתוכו הדם ניגר.

 

לכן, כך היא דרך הכשרת הכבד בתנור חשמלי: מחממים את התנור היטב, שמים קצת מלח על

הכבד ומכניסים מיד.

 

בעת הצלייה – לא צולים בחום גבוה, כי זה עלול לשרוף הכבד מבחוץ, ומבפנים יישאר הכבד בלתי צלוי. מניחים את הכבד על הרשת (ואין להשתמש בה, אלא לצורך צליית הכבד). התבנית שלתוכה ניגר הדם, נאסרת, ולכן צריך לשים תבנית חד-פעמית.

 

אחר ההכשרה צריך לנקות היטב את התנור ולחממו היטב כדי להכשירו, ויש מחמירים לחכות 24 שעות לפני שימוש אחר. כל טוב (משיב: הרב שמואל שפירא).

 

  • לאחרונה יצא ספרו של הרב שמואל שפירא, רבה של כוכב יאיר, "אור כוכב" - רעיונות לפרשת השבוע ולמועדים, ושו"תים בענייני דיומא.

 

  • לבירורים ושאלות אפשר לפנות למענה הטלפוני של צהר בענייני בהלכה. ימים א'-ה', בין השעות 19:00-23:00, בטלפון 1-800-200-377.  

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: נועם הוד
הדרך המקובלת להכשרה היא על אש גלויה
צילום: נועם הוד
מומלצים