שתף קטע נבחר

צפו: מדריך להבנת תסבוכת הגז בישראל

למה התפטר דיוויד גילה, מהי בדיוק עמדת הממשלה, מדוע מחיר גבוה מדי של גז טבעי יוביל למחיר גבוה של החשמל שאנחנו צורכים - ומי בדיוק שולט במה? צפו באטילה שומפלבי עושה סדר בבלאגן

למדינת ישראל יש שני מאגרי גז טבעי עיקריים, "תמר" ו"לוויתן", שבהם מרוכז רוב הגז הטבעי שנתגלה מול חופי הארץ. רישיון הקידוח במאגר "תמר" שייך לחמש חברות שותפות: נובל אנרג'י האמריקנית, שמחזיקה בשלושים ושישה אחוזים, דלק קידוחים שמחזיקה בכחמישה עשר אחוזים, ישראמקו עם קרוב לשלושים אחוזים, אבנר שמחזיקה בכשישה עשר אחוזים ודור עם ארבעה אחוזים.

 

לכתבות נוספות בערוץ כלכלה :

 

הפגנה של מטה מאבק הגז מול הוועידה הלאומית השביעית לאנרגיה, היום (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
הפגנה של מטה מאבק הגז מול הוועידה הלאומית השביעית לאנרגיה, היום(צילום: ירון ברנר)
 

נובל אנרג'י, אבנר ודלק קידוחים, הן שותפות גם ברישיון הקידוח במאגר "לוויתן". שלוש החברות האלה הן גם הבעלים של רישיונות הקידוח במאגרים הקטנים יותר, "כריש" ו"תנין". שתיים מהן, דלק קידוחים ואבנר, הן חברות בת של אותה חברה אם – קבוצת דלק שבשליטת איש העסקים הישראלי יצחק תשובה.

  

בממשלה סבורים כי מבנה הבעלות הזה, שבו אותן חברות הן הבעלים של רוב המאגרים, אינו מאפשר תחרות על כיסו של הצרכן ועשוי לגרום לכך שיצרני החשמל בישראל ישלמו מחירים מופקעים עבור הגז הטבעי שבו הם משתמשים. מחיר גבוה מדי של גז טבעי יוביל למחיר גבוה של החשמל שאנחנו צורכים ולעלויות אנרגיה גבוהות מדי למפעלים ולבתי עסק, מה שיפגע בצמיחה ובייצור מקומות עבודה. .

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים