שתף קטע נבחר

חובות משקי הבית גדלו ב-2.3% ברבעון

בחודשים ינואר-מרץ גדלו החובות של משקי הבית ל-443 מיליארד שקל - 304 מיליארד שקל מתוכם חובות לדיור. חובות משקי הבית לחברות הביטוח ובתי ההשקעות זינקו ב-9%

יתרת החוב של משקי הבית גדלה בחודש מרץ בכ-3.3 מיליארד שקל (0.8%) לרמה של כ-443 מיליארד שקל, כך עולה מנתוני בנק ישראל שפורסמו היום (ג').

 

 

בשלושת החודשים הראשונים של השנה גדל החוב הכולל ב-2.3%, כאשר יתרת החוב לדיור מסך החוב של משקי הבית נותרה כמעט ללא שינוי ועומדת על כ-304 מיליארד שקל, רובו (286 מיליארד) חוב לבנקים.

 

יתרת החוב לבנקים, שמקורו בהלוואות שאינן לדיור, הסתכמה בסוף חודש מרס ב-118 מיליארד שקל, גידול של 7.6% מתחילת השנה. יתרת החוב לחברות כרטיסי האשראי נותרה ללא שינוי והסתכמה ב-12 מיליארד שקל.

 

שיעור הגידול הגבוה ביותר נרשם ביתרות החוב (שאינן לדיור) מהגופים המוסדיים (חברות הביטוח ובתי ההשקעות) והוא גדל ביותר מ-9% מתחילת השנה, ל-6.4 מיליארד שקל. יש לציין כי מדובר בעיקר בחוב שמקורו בהלוואות שנטלו חוסכים ועמיתים בקופות הגמל וקרנות הפנסיה.

 

בחודש אפריל חלה ירידה, עונתית בחלקה, בביצועי המשכנתאות (נטילות של משכנתאות חדשות) והן הסתכמו בכ-4.7 מיליארד שקל. ממוצע הביצועים מתחילת שנה עומד על כ-4.9 מיליארד שקל בחודש.

 

יש לציין כי יתרת החוב להלוואות המשכנתא מהממשלה (אשראי מכוון) שרובו נובע מהלוואות שנטלו זכאי משרד השיכון, הצטמצם מתחילת השנה בכ-2 מיליארד שקל, ירידה של 10%, בעיקר בעקבות המהלך שהוביל לפני מספר חודשים משרד הבינוי לעידוד מחזור ופירעון משכנתאות ללווים שנטלו משכנתת זכאות מהמדינה.

.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים