טורניר השלום בלוס אנג'לס: האיראנים החרימו את הנבחרת הישראלית
הקהילה היהודית בעיר הזמינה את נבחרת ישראל לוותיקים לטורניר ידידות, האיראנים הבריזו ממנה ברגע האחרון: "כנראה שהפוליטיקה מנצחת בכל מקום, הייתה יכולה להיות חוויה לשחק נגדם"
הקבוצה האירנית, המורכבת מגולים שחיים בארה"ב, הייתה אמורה להשתתף אתמול (ש') בטורניר השלום של ל.א - שאורגן על-ידי הקהיליה היהודית בעיר. האיראנים אישרו את השתתפותם בטורניר הידידות יחד עם קבוצות שמייצגות את רוסיה, ארצות-הברית ונבחרת ישראל לוותיקים מעל גיל 35. לטענת הנבחרת הישראלית, דקות בודדות לפני פתיחת הטורניר הודיעו האיראנים על כך שלא יגיעו ובמקומם שובצה קבוצה של יהודים הנקראת בית"ר לוס-אנג'לס.
"כנראה שהפוליטיקה מנצחת בכל מקום, אפילו בטורניר למען השלום", אמר החלוץ ניסו אביטן, לשעבר בהפועל באר-שבע והפועל תל-אביב. חברו לנבחרת, הקשר אבי כליף, הוסיף: "חבל שהם לא הופיעו. ציפינו לאפשרות לשחק מולם כי זאת הייתה יכולה להיות חוויה חדשה ומרגשת עבורנו".
ישראל, אגב, הפסידה במשחק הראשון 3:2 לרוסים. לאחר שנקלעו לפיגור של 3:0 במחצית הצליחו חניכיו של שאול מימון לצמק את התוצאה משערים של ויקי בוקובזה וניר שיקווה (בפנדל).
לאחר הטורניר תמשיך הנבחרת, שמורכבת משחקני ליגת הוותיקים שמנוהלת על-ידי מרכז הפועל, במסע משחקי ראווה בניו-יורק, לאס-וגאס וניו-מקסיקו.
