שתף קטע נבחר

1,500 תיבות ייאטמו. איפה? בדואר לא מגלים

לאחר שקיבלנו תלונות על כך שתיבות שנאטמו עדיין מופיעות כפעילות באתר הדואר, פנינו לחברה בבקשה: נשמח לכתובות כל התיבות האדומות שחסמתם לשימוש ואלה שעוד ייחסמו. בדואר הסכימו לגלות רק שיישארו 2,500 תיבות מתוך 4,000. היתכן שאין לחברה רשימה מסודרת של התיבות שהיא אוטמת?

הסתרת מידע או ברדק? בחודשים האחרונים החלה חברת דואר ישראל לאטום תיבות דואר אדומות, בטענה כי יש לא מעט תיבות שהשימוש בהן התמעט מאוד. רק מה, היתכן שלדואר אין מעקב ורישום מסודר של כל כתובות התיבות שהחברה אטמה וכל התיבות שעוד ייאטמו? או שהתשובה על כך היא חיובית, או שלחברה קשה מאוד למצוא את הרישום הזה, שכן היא לא הצליחה לספק את המידע ל-ynet.

 

יש תיבות שנחסמו ליד הבית שלכם? בעיות עם קבלה ומשלוח דואר? כיתבו לנו >>  

 

 

 

תיבה שנאטמה בירושלים. איפה ייאטמו עוד תיבות? לא מגלים. כנראה מדובר במידע חשאי ()
תיבה שנאטמה בירושלים. איפה ייאטמו עוד תיבות? לא מגלים. כנראה מדובר במידע חשאי

ההודעה על הפסקת פעילות החברה - עפה מאוחר יותר ברוח ()
ההודעה על הפסקת פעילות החברה - עפה מאוחר יותר ברוח

 

תיבות שנאטמו בדיזנגוף עדיין מופיעות כפעילות באתר

כרגע, נראה שאין שום הודעה לציבור על תיבות שנאטמות, אין שום רשימה באתר האינטרנט וגרוע מכך: תיבות שנאטמו עדיין נכללות לכאורה ברשימת התיבות הפעילות, שמופיעה באתר האינטרנט של החברה. הנה דוגמא מתלונה שהגיעה אלינו.

 

רון כתב: "כרעם ביום בהיר חברת דואר ישראל סגרה תיבות דואר אדומות ולא ניתן להשתמש בהן יותר. כשפונים לשירות הלקוחות או לסניפים המרכזיים, מפנים אותנו לאתר האינטרנט של הדואר, ואז מגלים שהרשימה הקיימת ב-"איתור תיבת דואר" לא מעודכנת והתיבות שבוטלו עדיין מופיעות שם".

 

רון צירף תמונה מדיזנגוף 223 בת"א ולטענתו גם התיבה בדיזנגוף 207 מבוטלת. ואכן כשנכנסנו לרשימת תיבות הדואר באתר דואר ישראל, גילינו שהתיבות הללו שנאטמו, אכן מופיעות כפעילות.



תיבת דואר לא פעילה בדיזנגוף 223 בת"א. עדיין מופיעה באתר האינטרנט של דואר ישראל כתיבה פעילה (צילום: רון נבון) (צילום: רון נבון)
תיבת דואר לא פעילה בדיזנגוף 223 בת"א. עדיין מופיעה באתר האינטרנט של דואר ישראל כתיבה פעילה(צילום: רון נבון)

  


התיבות שאינן פעילות - מופיעות ברשימת התיבות הפעילות באתר הדואר ()
התיבות שאינן פעילות - מופיעות ברשימת התיבות הפעילות באתר הדואר

 

בדואר ישראל מתחמקים ולא מספקים לנו את הרשימה

כשפנינו בעבר לדואר ישראל בעניין מיקום התיבות שנאטמו, לא קיבלנו מענה על כך. השבוע פנינו שוב בבקשה לקבל רשימה של כל התיבות שנאטמו וכל התיבות שייאטמו. לגיטימי, לא?

 

יום רביעי הגיע ותשובה אין. זה מפתיע, כי בסך הכל רצינו לפרסם רשימה מסודרת של התיבות שנאטמו והתיבות שצפויות להיאטם. אחרי תחנונים, טרטורים ועצבים – לא קיבלנו את רשימת התיבות שנאטמו ולא קיבלנו מידע על התיבות שלא יאטמו אבל כן קיבלנו, אחרי מלחמת התשה, את התגובה הבאה.

 

1,500 תיבות ייאטמו. אילו? לא מגלים

מדואר ישראל נמסר בתגובה: "כל המידע לציבור ורשימת התיבות האדומות מופיעים באתר האינטרנט של החברה וכל אזרח יכול לבדוק היכן מוצבת התיבה הקרובה לביתו. אנו מעדכנים את הרשימה באופן שוטף. בסוף התהליך צפויות להישאר כ-2500 תיבות בכלל רחבי הארץ מתוך כ-4000. המהלך מתבצע בשל הירידה הדרסטית בהיקף דברי הדואר המסורתיים. החברה מסירה תיבות שהיקף הפעילות בהן מועט ואף אפסי ופועלת על פי תנאי הרישיון שלה, שלפיהם יש להציב תיבה במרחק שלא עולה על 1500 מטר מכל בית אב".

 

בתגובה הזאת רב הנסתר על הגלוי, אך בכל זאת יש מעט גלוי. למשל, ש-1,500 תיבות ייחסמו. וגם: שבדואר מחוייבים להשאיר תיבה בקרבת הבית שלכם. לצערנו, בדואר התעלמו שוב ושוב מבקשתנו לרשימת התיבות שנאטמו והתיבות שעוד ייאטמו ונראה שבהפנייה לרשימת התיבות הקיימות (שכאמור כוללת גם תיבות שנאטמו), החברה מבקשת מאזרחי ישראל לנחש אלו תיבות נעלמו וייעלמו מהרשימה. בהצלחה עם זה.

 

פתיחה מחדש של תיבה שנאטמה בירושלים ()
פתיחה מחדש של תיבה שנאטמה בירושלים

 

המלצה: תנו הודעה מראש וספקו רשימה של תיבות שנאטמו או ייאטמו באתר

אין לנו ספק כי יש אמת בטענת הדואר: ישנה ירידה טבעית במשלוח של מכתבים באמצעות שילשולם לתיבות האדומות ויש עלייה במשלוח ובקבלה של חבילות. אפשר אפילו לנחש שהירידה בשימוש בתיבות היא תלולה והעלייה בשימוש בסניפי הדואר לשם משלוח חבילות היא דרמטית. עקב כך, מותר בהחלט לדואר להפעיל שיקול דעת ולסגור תיבות פחות פעילות.

 

יחד עם זאת, לעניות דעתנו, בשם השירות לציבור, על דואר ישראל לנקוט בצעדים, שכרגע לא ננקטים, כך נראה:

 

1. מתן הודעה מוקדמת לציבור, זמן מה לפני האטימה, על מנת שיידע לגשת לתיבה אחרת במקרה הצורך וכן על מנת שיוכל להביע מחאה, אם חש שכן נעשה שימוש רב בתיבה העומדת להיאטם. לדעתנו, על ההודעה להינתן תוך זמן סביר ובמקום בולט: על גבי התיבה ובאתר האינטרנט.

 

2. פרסום קריטריונים לסגירת התיבות: מה זאת תיבה שהשימוש בה מועט ואף אפסי? איך מודדים את זה?

 

3. וכמובן: לדעתנו, כשירות לציבור, על החברה להעלות לאתר האינטרנט שלה רשימה של תיבות דואר שנאטמו/נחסמו וכן רשימה של תיבות שעומדות לצאת מכלל שימוש.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
מומלצים