שתף קטע נבחר

58 חודשי מאסר: הבטיח אישורי בנייה בתשלום

במשך שנתיים השיג משה יעל כ-345 אלף שקל מלקוחות שלהם הבטיח זירוז הליכים והקלות במסדרונות עיריית ירושלים. הוא הודה והורשע

הונאה שיטתית: בית משפט השלום בירושלים גזר 58 חודשי מאסר בפועל על משה יעל, שהודה והורשע בכך שהבטיח ל"לקוחותיו" שהוא יכול להשיג מעיריית ירושלים היתרי בנייה והנחות על היטלי מס שונים.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

יעל פתח משרד בירושלים שפעל בשנים 2014-2013. הוא נהג להציג עצמו בפני לקוחותיו כמי שעוסק בהוצאת היתרי בנייה מהעירייה, ושכנע אותם שהוא יכול לנפק עבורם היתרים במהירות ולקבל הנחות על היטלי השבחה, ארנונה ומסים אחרים. בסך הכול הצליח יעל להשיג במרמה ובזיוף כ-345 אלף שקל מלקוחותיו.

 

בכתב האישום, שהוגש נגדו ב-2014, תוארו שבעה מקרי הונאה שונים ויוחסו לו כמה עבירות קבלת דבר במרמה וזיוף מסמכים. בנוסף נטען כי יעל לא דיווח על הכנסותיו לרשויות המס. הוא הודה והורשע במסגרת הסדר טיעון והדיון עבר לשאלת העונש. יעל סיפר שבאותה תקופה נהג להמר מזל והפסיד כ-2,000 שקל מדי לילה, וטען כי למרות התמכרותו להימורים, ניסה לבצע את עבודתו בצורה הוגנת.

 

עם זאת הוא נטל אחריות חלקית בלבד לעבירות וטען שבכמה מקרים באמת היה בתהליך מול עיריית ירושלים, ואלמלא נעצר היה מצליח בכך. לגבי העונש הוא ביקש לאפשר לו טיפול בקהילה סגורה למענו ולמען משפחתו. לדבריו, אם יעבור טיפול בכלא, הוא יימצא "בסביבה עבריינית שגורמת להימורים".

 

שירות המבחן התרשם שיעל מתקשה להפנים את הבעייתיות של מעשיו. עובדת סוציאלית ציינה בפני שירות המבחן כי מדובר באדם בעל דפוסי התנהגות מניפולטיביים, והצביעה על פער בין הבעת המוטיבציה והצהרותיו של הנאשם לטובת שינוי, לבין מה שהוא מוכן לעשות בפועל כדי להשתנות.

 

מנגד, המדינה ביקשה להשית על הנאשם שש שנות מאסר, מאסר על תנאי, פיצוי למתלוננים וקנס כספי. היא העירה שזו לא הפעם הראשונה שהאיש מעורב בפלילים, אלא יש לו חמש הרשעות קודמות בעבירות דומות. באחד המאסרים הקודמים שריצה שולב הנאשם בהליך טיפולי, אך המשיך לבצע עבירות גם בתקופת הטיפול.

 

לא בשל לטיפול

השופטת דנה כהן-לקח דחתה את הבקשה לשחרור הנאשם לקהילה טיפולית סגורה טרם גזירת עונשו. לטעמה, מדובר במעשים שיטתיים ומורכבים, שהיו כרוכים בתחכום ובתכנון מוקדם, והכספים לא הוחזרו למתלוננים.

 

לטובת הנאשם היא ציינה את הודאתו שחסכה זמן רב ושמיעת עשרות עדויות. כמו כן היא התחשבה בחרטה שהביע, במצבו הכלכלי הקשה ובהיותו אב לשלושה ילדים. לחובתו לקחה השופטת בחשבון את עברו הפלילי שכלל הרשעות בהונאה בכרטיס חיוב, גניבה, קבלת דבר במרמה, זיוף ועבירות נוספות.

 

בסיכומו של דבר נגזרו על יעל 4.5 שנות מאסר בפועל, בנוסף למאסר על תנאי קודם, כך שבסך הכול הוא ירצה 58 חודשי מאסר בפועל, בניכוי ימי מעצרו. "הגורמים המתאימים בשב"ס מתבקשים לבחון את האפשרות לשילוב הנאשם בתכנית טיפולית מתאימה בכלא", הוסיפה.

 

מלאכת גזירת הדין אינה פשוטה עבור בית המשפט. ואולם, בגזר הדין הזה קבע בית המשפט מתחמי ענישה לכל אישום ואישום ולא נימק מהיכן שאב מספרים אלה. במקרים דומים אחרים בעבר נגזר עונש נמוך בהרבה. נראה כי בית המשפט החמיר בעונשו של יעל.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • שמות באי הכוח לא צוינו בגזר הדין
  • עו"ד אלון קריטי עוסק במשפט פלילי
  • הכותב לא ייצג בתיק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים