שתף קטע נבחר

רמב"ם: הוקם אולם קולנוע לילדים המאושפזים

האולם הוקם ומופעל על ידי חברת בתי הקולנוע "יס פלאנט" שהתחייבה להקרין מול הילדים החולים את מיטב הסרטים במקביל להצגתם באולמות הרגילים. "כל דרך להסיח את דעתם מהכאב והסבל שהוא יומיומי אצלם, זו ברכה", אומר אביו של אחד הילדים המאושפזים

קולנוע לילדים החולים ברמב"ם: כשפניהם מאירים מאושר, לידם מחוברת האינפוזיה ולחלקם מסיכות רפואיות על הפנים, המתינו הבוקר עשרות ילדים חולים המאושפזים בבית החולים לילדים רות בקמפוס רמב"ם, להקרנת הבכורה של הסרט "הקול בראש" מאולפני וולט דיסני.

 

לכאורה, הכל שגרתי, אך הפעם התבצעה ההקרנה באולם קולנוע שנפתח בבית החולים. את האולם הקימה ומתפעלת חברת בתי הקולנוע "יס פלאנט" שהתחייבה להקרין מול הילדים החולים את מיטב הסרטים במקביל להצגתם באולמות הרגילים.

 

 

 

הסרטים יתרמו לתהליך ההחלמה

"מבחינת הילדים וגם מבחינה רפואית זה שווה את כל המאמץ והפרוצדורה", אמר מנהל בית החולים רמב"ם, פרופ' רפי ביאר, "יש כאן ילדים שהגיעו מחוברים לאינפוזיה, או כאלה שהיה צורך לחבר לחשמל באולם, כי הם מחוברים למכשירים תומכי חיים, אבל זה חשוב ביותר לתת להם את ההרגשה שהם כמו כולם. גם ככה הם סובלים ביום יום, אז צריך לעשות כל מאמץ לשבור לפעמים את שגרת הכאב, המחלה והסבל ולגרום להם לשכוח מהם.

 

"מחקרים רבים הוכיחו שלסביבה ולאווירה סביב הילד יש השפעה על מצב רוחו וממנו זה משליך על התגובה לטיפולים, לתרופות ולתהליך ההחלמה. כל חיוך של ילד חולה, מעלה חיוך גם על הפנים שלנו".

 

האולם הוקם בתרומת משפחת גרדינגר, מבעלי חברת "תיאטראות ישראל", בהשקעה של מאות אלפי דולרים.באולם הקולנוע 90 מקומות ישיבה, ברמת הגימור הגבוהה ביותר הקיימת כיום וניתן ליהנות בו מחוויית צפייה וסאונד, בדומה לאולמות הקולנוע של החברה בארץ.

 

גם ילדים המאושפזים בבית החולים (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
גם ילדים המאושפזים בבית החולים(צילום: shutterstock)

 

"כל הסחת דעת מהכאב, היא ברכה"

בין הצופים היה גם עליאן סמאמרה, בן 8.5 מהכפר דהרייה ליד חברון. לפני מספר חודשים לקה בלוקמיה. לאחר שטופל בבית החולים בבית לחם הועבר לרמב"ם, שם הוא מאושפז כבר חודשיים וחצי. עד היום, לא ביקר עליאן בבית קולנוע.

 

"כבר ביום חמישי, כשסיפרתי לו שהוא הולך לראות סרט, הוא מאוד התרגש", סיפרה גרייס יעקוב, עובדת סוציאלית בבית החולים האחראית על הילדים הפלסטינים המאושפזים בו.

 

"הוא אף פעם לא היה בבית קולנוע והוא מאוד מצפה לזה. היום בבוקר הוא התרחץ במהירות שיא, וגם החיבור אחר כך לכל האינפוזיות והחומרים שהוא מקבל היה מהיר מהרגיל", סיפרה בחיוך, "כשהוא שמע שהגעתי, הוא אמר שהוא מאוד נרגש ומחכה לי שאקח אותו לקולנוע.

 

"אני חושבת שזה שלב חשוב מאוד, כל דרך להסיח את דעתם מהכאב והסבל שהוא יומיומי אצלם, זו ברכה. אנחנו עושים הכל כדי שהם יישכחו את הסבל לכמה זמן שאפשר".

 

צופה נוסף בסרט הוא אחמד חטיב, בן 3.5 מעין מאהל שליד נצרת. לפני כשנה וחצי נפגע קשות בתאונה ורוב הזמן מאז הוא שהה בבית החולים. "אנחנו כמעט גרים פה מאז התאונה", אמר האב, דאהש, "הוא היה במצב קשה ובסכנת חיים, ולאט לאט הצליחו להוציא אותו מזה, אבל גם היום אנחנו נמצאים פה יותר מאשר בבית. אז ברור שלא היו לו חיים של ילד רגיל וזו הזדמנות בשבילו לחוות משהו שהוא עוד לא חווה, ולהרגיש לרגע אחד כמו כל ילד אחר".

 

מי שעוד הגיעו להקרנה היו תלמידים מבית הספר הסמוך "עלייה" בשכונת בת גלים. הנהלת בית החולים הזמינה אותם לצפות בסרט אחת לחודש עם הילדים החולים. וכך, אחרי שהצטיידו בכרטיסים לסרט, בפופקורן ובחטיפים נוספים, החלה ההקרנה לילדים – והפעם היה זה רק סרט.

 




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: פיוטר פליטר
בית חולים רות רפפורט לילדים קמפוס רמב"ם. עכשיו יש קולנוע לילדים חולים
צילום: פיוטר פליטר
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים