שתף קטע נבחר

השרים אישרו: יותר בעלי מוגבלויות בשירות הציבורי

ועדת השרים לענייני חקיקה אישרה הצעת חוק לפיה שיעור העסקת אנשים עם מוגבלויות יעלה לסך של 5% מכלל העובדים בכל גוף ציבורי, לעומת 2% כיום

הצעת חוק פרטית, שתבטיח ייצוג הולם לעובדים עם מוגבלויות, במגזר הציבורי אושרה היום (א') בוועדת השרים לענייני חקיקה. ההצעה מבקשת לחולל שינוי משמעותי בשילוב המוגבלים כך ששיעור העסקתם יעלה לסך של 5% מכלל העובדים בכל גוף ציבורי. כיום מועסקים בעלי המוגבלויות ביחידות שירות המדינה רק בשיעור של כ-2% מהעובדים.

 

 

הצעת החוק, שזוכה לתמיכת משרדי הרווחה והכלכלה, קובעת כי שיעור המועסקים עם המוגבלויות יגדל ל-3% בכל גוף ציבורי עם קבלת החוק. כעבור שנתיים - עד 2017 - שיעור בעלי המוגבלויות המועסקים יעלה ב-2% נוספים לכ-5% לפחות מהעובדים.

 

הצעת החוק נועדה לתקן את המצב הקיים. כיום, חוק שוויון זכויות לאנשים בעלי מוגבלויות קובע, כי על מעביד לפעול לשילוב הולם של אנשים בעלי מוגבלות, אך אין הגדרה של ייצוג הולם והיישום של החוק הוא חלקי בלבד. יוזמי החוק' הח"כים יואב קיש ונורית קורן (ליכוד), ציינו כי אף שהממשלה החליטה זה מכבר לייעד משרות לאנשים עם מוגבלות - הרי שטרם פורסמו מכרזים למשרות המתאימות להם.

אורן הלמן. ממקימי יוזמת "סיכוי שווה" (צילום: אילן ספירא) (צילום: אילן ספירא)
אורן הלמן. ממקימי יוזמת "סיכוי שווה"(צילום: אילן ספירא)

ח"כ קיש אמר, כי בתמיכת ועדת השרים בהצעת החוק, משדרת הממשלה מסר חברתי. "חברות רבות בשוק הפרטי כבר אימצו מודל זה", אמר. "קבלת החוק תיצור הזדמנות אמיתית להרחיב את היקף תעסוקתם במגזר הציבורי לא רק בדיבורים אלא גם במעשים". 

 

ח"כ קורן, שהקימה שדולה לקידום הנושא בסדר היום הציבורי, ציינה כי החוק יאפשר ליותר ממיליון איש עם מוגבלויות בישראל להשתלב בחברה ובתעסוקה במקום להיות מוקעים ממנה. "השתלבותם תכניס כ-5 מיליארד שקל לקופת המדינה, כך שהרווח מהחוק הזה הוא של כולנו", אמרה. 

 

סמנכ"ל חברת החשמל, אורן הלמן, שהקים את הארגון "סיכוי שווה" לשילוב בעלי מוגבלויות בשוק העבודה, ציין כי בישראל יש כיום כ-900 אלף בעלי מוגבלות קשה בגילאי עבודה, כאשר לפי נתוני הביטוח הלאומי - רק 300 אלף מתוכם עובדים, בעוד ש-600 אלף הם חסרי תעסוקה. הוא הוסיף כי החוק יקרב את ישראל למדינות כמו ארה״ב, גרמניה ומדינות אחרות באירופה, שבהן יש כבר חובת העסקה של 5% עובדים עם מוגבלות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים