שתף קטע נבחר

טורקיה: מצעד הגאווה בוטל ברגע האחרון, המשטרה ירתה גז מדמיע

אלפים הגיעו למרכז איסטנבול כדי לחגוג, אך אז התברר כי המושל החליט לבטל את האירוע בשל חודש הרמדאן. הצועדים המתוסכלים החלו לקרוא קריאות נגד הנשיא ארדואן, והמשטרה הגיבה באמצעים לפיזור הפגנות

 

 

אלפי הצועדים שהגיעו למצעד הגאווה השנתי באיסטנבול גילו שהמושל החליט לבטל אותו בשל חודש הרמדאן. מכאן הפך האירוע הססגוני למחאה נגד ממשלו השמרני של הנשיא ארדואן. משטרת טורקיה ניסתה לפזר את אלפי המשתתפים במצעד הגאווה באיסטנבול עם גז מדמיע, כדורי גומי ותותחי מים.

 

בתקשורת הטורקית דווח כי המשטרה הורתה למפגינים להתפזר, וכי השוטרים הבהירו לאזרחים שהתאספו כי לא יאפשרו להם לצעוד. 

 

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

איסטנבול, היום (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
איסטנבול, היום(צילום: רויטרס)
 

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

 (צילום: MCT) (צילום: MCT)
(צילום: MCT)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

ההמונים שהגיעו לחגוג עם דגלי גאווה אמורים היו לצאת ב-17:00 מכיכר טקסים ולצעוד לאורך שדרת איסטיקלל. "לצערנו משרד המושל באיסטנבול אסר לקיים את המצעד בשל חודש הרמדאן ללא הודעה מוקדמת", נמסר מוועדת שבוע הגאווה שהארגנה את האירוע.

 

כשהחל המצעד קראו המשתתפים לנשיא רג'פ טאיפ ארדואן "פשיסט" ונענו באמצעים לפיזור הפגנו. כוחות הביטחון ניסו לפזר אותם תוך שהם משתמשים בגז מדמיע, כדורי גומי ותותחי מים.

 

הם פועלים למנוע מהמצעד להגיע לאזור כיכר טקסים, שבו התקיימה המחאה הגדולה נגד ממשלו של ארדואן ב-2013. בצוך כך נסגרו כל הדרכים שמובילות לכיכר טקסים ולשדרת איסטיקלל שבמרכז איסטנבול.

 

מצעד הגאווה מתקיים בטורקיה זו השנה ה-13 והוא הגדול ביותר בעולם המוסלמי. עם זאת, השנה מועד המצעד נקבע בחודש הרמדאן ועורר את זעמם של המוסלמים שמרנים.

 

במצעד הראשון שנערך ב-2003 השתתפו רק 30 בני אדם, ב-2010 היו כבר 1,000 חוגגים, שנה לאחר מכן 10,000, וב-2013 התקיים אירוע ענק בהשתתפות כ-50,000 בני אדם.

 

הומסקסואליות אינה מוגדרת פשע בטורקיה, בניגוד למדינות מוסלמיות אחרות, אך חברי קהילת הלהט"ב סובלים מהומופוביה קשה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
החגיגה הפכה למהומה
צילום: EPA
מומלצים