שתף קטע נבחר

דיווח: ר"מ יוון יטוס לבריסל בניסיון להשיג עסקה

ב"גארדיאן" פורסם כי ראש ממשלת יוון יסע לבריסל הערב כדי לדון בעסקה המתגבשת עם בכירים בגוש באירו. קודם שר האוצר היווני הבהיר כי מדינתו לא תוכל לשלם את החוב לקרן המטבע הבינלאומית. היום בערב מסתיימת תוכנית החילוץ של אתונה שאותה סירבו להאריך מדינות גוש האירו. לפי ה"בילד" הגרמני, קנצרלית גרמניה דוחה אפשרות לעסקה של הרגע האחרון

סוף למשבר? ה"גארדיאן" הבריטי פרסם כי מתגברים הדיווחים לפיהם ראש ממשלת יוון, אלכסיס ציפרס, הסכים לעסקה מול הנושים הבינלאומיים של מדינתו, ואף יסע לבריסל הערב כדי לדון בכך עם בכירים בגוש באירו. ה"וול סטריט ג'ורנל" מצדו פרסם כי ממשלת יוון תפנה ברגע האחרון לנושים בניסיון להגיע לעסקה טובה יותר.

 

לפי ה"בילד" הגרמני, קנצלרית גרמניה, אנגלה מרקל, שוללת אפשרות להגיע לעסקה של הרגע האחרון נוכח סירובה של יוון להצעת הנושים, אך העיתון אישר כי ציפרס יגיע היום או מחר לבריסל כדי לדון עם בכירים אירופים.

 

בתוך כך, דווח כי ציפרס ביקש מגוש האירו תוכנית סיוע נוספת לשנתיים באמצעות מנגנון היציבות האירופי, IMF, שתפקידו לשמור על היציבות הפיננסית של הגוש.

 

המשבר ביוון - כל העדכונים האחרונים:

 

קודם לכן הודיע שר האוצר היווני, יאניס וארופאקיס, כי אתונה לא תשלם את החוב שלה לקרן המטבע הבינלאומית בסך 1.6 מיליארד אירו. יוון הייתה אמורה לשלם את הסכום עד סוף היום - מועד סיום תוכנית החילוץ. מדינות גוש האירו כבר סירבו ביום שבת להאריך את תוקפה של התוכנית.

 

מוקדם יותר פורסם כי ראש ממשלת יוון, אלכסיס ציפרס, קיבל הצעה של הרגע האחרון שהגישה הנציבות האירופית זמן קצר לפני שתוכנית החילוץ נגמרת. לפי חלק מהדיווחים בנושא, יקלו על החוב של יוון באוקטובר הקרוב. במקביל, שוחח שר החוץ היווני עם השגריר הסיני ביוון והבהיר כי אתונה לא מתכוונת לפרוש מגוש האירו. בשלב זה, בורסות אירופה נסחרות ביציבות: מדד הפוטסי בלונדון יורד ב-0.43%, הקאק בפריז יורד ב-0.13% ודאקס הגרמני יורד ב-0.01%.

שר האוצר וארופאקיס בעת דיון בפרלמנט (צילום: EPA) (צילום: EPA)
שר האוצר וארופאקיס בעת דיון בפרלמנט(צילום: EPA)
  

הבנקים במדינה היו סגורים אתמול לאחר שהממשלה הנחתה על סגירתם למשך שבוע, אולם אזרחים רבים שלא שמעו על הנחיית הממשלה הגיעו לסניפים רק כדי למצוא דלתות נעולות. חלק ניכר מהם היו פנסיונרים שהגיעו כדי לאסוף את הקצבה החודשית שלהם.

 

בצעד חריג החליטה הממשלה היוונית לפתוח קרוב לאלף סניפים ברחבי המדינה, עבור הפנסיונרים שלא יכולים לקבל את הקצבה שלהם באמצעות כרטיסי אשראי. צעד נוסף שנקטה הממשלה כדי להקל על האזרחים, הוא מתן פטור מתשלום עבור נסיעה בתחבורה הציבורית באתונה וסביבתה.

 

צפו בדיון באולפן - מה עתיד לקרות ביוון? 

 

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 

בינתיים, שאר האזרחים נמצאים תחת הגבלות חמורות. לפי הנחיות הממשלה, כל אזרח יוכל למשוך עד 60 אירו ביום מהכספומטים. כמו כן נאסרה העברת כספים אל מחוץ למדינה. אף שלא הוטלה כל הגבלה על עסקאות בכרטיסי אשראי, עסקים רבים סירבו לקבל אמצעי תשלום שאינם כסף מזומן.

 

חשוב לציין כי הגבלות ההון של הממשלה באתונה לא חלות על בעלי כרטיסי חיוב זרים ולכן התיירים לא אמורים להיפגע ממהלכי הצנע שמבצעת הממשלה.

 

אמש צוטט פקיד בכיר בממשלת יוון ב"וול סטריט ג'ורנל" שאמר כי המדינה מוכת חובות לא תעביר לקרן המטבע את התשלום. בתחילת החודש הודיעה יוון כי תאחד את ארבעת התשלומים השבועיים לקרן - לתשלום אחד בסוף החודש. יו"ר קרן המטבע, כריסטין לגארד, חזרה ואמרה בשבועות האחרונים כי לא תסכים להעניק ליוון ארכה להחזרת החוב.

 

קנצלרית גרמניה, אנגלה מרקל, הזהירה מפני השלכות המשבר ביוון ואמרה כי "אם האירו נופל, אירופה נופלת". מרקל, שדיברה בפני נציגי מפלגתה הוסיפה כי פריצת המבוי הסתום בשיחות תלויה רק ביוון.  


פורסם לראשונה 30/06/2015 14:45

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
יאניס וארופקאיס, שר האוצר היווני. מה יעלה בגורלה של יוון?
צילום: EPA
מומלצים