שתף קטע נבחר

תחזית האוצר: המשק יצמח השנה ב-3.1%

באוצר מעריכים, כי המשק הישראלי יצמח בשנת 2015 ב-3.1% ובשנת 2016 ב-3.3%. זאת, לעומת צמיחה של 2.8% בשנת 2014, שהייתה שנה קשה בעיקר בגלל מבצע "צוק איתן". גם גביית המסים צפויה לעלות לעומת הערכות קודמות, בעיקר עקב עלייה בגביית מס הכנסה, מס חברות ומסי נדל"ן

משרד האוצר השלים את גיבוש תחזית הצמיחה וגביית המסים לשנים 2015-2016. תחזיות אלו הן מרכיב חשוב בקביעת תקציב המדינה, שכן מהן נגזרות ההחלטות בנוגע לצעדי המיסוי שבהם יש לנקוט על מנת לעמוד ביעד הגירעון. ההיקף המדויק של צעדי המיסוי ייוודע לאחר שהממשלה תקבע את יעד הגירעון וגודל התקציב לשנים הקרובות.

 

בנקים ודיור: כחלון מציג את חוק ההסדרים

בנק ישראל: ב-2016 יידרש קיצוץ 10 מיליארד

תקציב המדינה: עודפים של 3 מיליארד שקל

 

על פי תחזיות האוצר, שהוצגו היום (ה') בפני ראש הממשלה, בנימין נתניהו, ויוצגו ביום ראשון בפני הממשלה כולה, המשק הישראלי יצמח בשנת 2015 ב-3.1% ובשנת 2016 ב-3.3%. זאת, לאחר צמיחה של 2.8% בשנת 2014, שהייתה שנה קשה לכלכלה הישראלית בעיקר בגלל השפעות מבצע "צוק איתן".

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

תחזית גביית המסים לשנת 2015 היא 265.4 מיליארד שקל, תיקון כלפי מעלה לעומת התחזית הקודמת שעמדה על 262.2 מיליארד שקל. רוב הגידול נובע מגבייה גבוהה מהצפוי של מסים ישירים (מס הכנסה, מס חברות ומסי נדל"ן). כ-700 מיליון שקל נובעים מחלוקה חד פעמית של דיבידנד גבוה במיוחד בחברה בורסאית אחת. לשנת 2016 צופים באוצר גבייה של 276.3 מיליארד שקל.

 

נתניהו וכחלון ישאפו להימנע מהעלאות מסים

השלב הבא בהכנת תקציב המדינה הוא קביעת גודלו של התקציב ויעד הגירעון. יעד הגירעון צפוי להיות קרוב ל-3% תוצר אך לא למעל מכך. זאת, מכיוון שראש הממשלה ושר האוצר, משה כחלון, ישאפו להימנע מהעלאות מסים ועם זאת להימנע מהורדת דירוג אשראי של המדינה. 3% נחשב בעיני סוכנויות הדירוג לגבול העליון של גירעון סביר.

 

כמו כן שואפים בממשלה להגדיל את התקציב בכמה מיליארדי שקלים, על מנת לאפשר לממשלה לעמוד בהתחייבויות של ההסכמים הקואליציוניים, שמגיעות לכ-8 מיליארד שקלים בשנה. בקרוב יקבע גם גודלו של תקציב הביטחון, אשר צפוי להתרחב גם הוא בכ-4 מיליארד שקל.

 

אפשרות נוספת שעומדת על הפרק היא שימוש בעודפים שהצטברו במהלך שנת 2015. בשנה זו מתנהלת המדינה בתקציב מעבר בשל הקדמת הבחירות ודחיית מועד העברת התקציב. תקציב המעבר גורם למיתון של הוצאות משרדי הממשלה ומשאיר עודפים לא מנוצלים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים