שתף קטע נבחר

"הוצאת יוון תגרום למשבר צרפתי-גרמני"

ההצעה להרחיק את יוון מגוש האירו ל-5 שנים מדאיגה את המדינות התומכות בהגעה למתווה חילוץ מוסכם. לוקסמבורג: "הרחקת יוון תפגע במוניטין של גרמניה". מפלגתו של פרנסואה הולנד: "התגובה הגרמנית מוגזמת"

 

ראש ממשלת יוון, אלכסיס ציפראס. יציאה לחמש שנים? (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
ראש ממשלת יוון, אלכסיס ציפראס. יציאה לחמש שנים?(צילום: רויטרס)

 

המחלוקות באיחוד האירופי סביב המשבר הכלכלי ביוון: שר החוץ של לוקסמבורג, ז'אן אסלבורן, קרא היום (א') לגרמניה לא לתמוך בהרחקה זמנית של יוון מגוש האירו ("Grexit"), בין השאר בטענה שהדבר יגרום לקרע "קטסטרופלי" עם צרפת. זאת בתגובה לפרסומים אתמול, שלפיהם העלה שר האוצר הגרמני וולפגנג שויבלה רעיון של יציאת יוון באופן זמני למשך חמש שנים.

 

הצטרפו לעמוד הפייסבוק ynet חדשות בעולם

 

יוון, המשבר והאיחוד האירופי - כתבות נוספות:

 

ההצעה, על פי הפרסום, כללה בנוסף ליציאה מהגוש גם מימוש נכסים של יוון בהיקף של 50 מיליארד אירו לתשלום חובותיה, ובתמורה תקבל סיוע להגדלת הצמיחה ועזרה הומניטרית.

 

אסלבורן התראיין לעיתון גרמני לכתבה שתתפרסם מחר ואמר: "המוניטין של גרמניה באיחוד ובעולם ייפגעו משמעותית אם ברלין לא תנסה למצות את הסיכויים של תוכנית הרפורמות היוונית. אם גרמניה תדחוף להוצאת יוון, זה יעורר משבר עמוק עם צרפת. זאת תהיה קטסטרופה עבור אירופה".

 

במקביל, ראש המפלגה הסוציאליסטית בצרפת פנה לעמיתיו במפלגות שמאל במדינות אחרות באירופה בקריאה לתמוך בעסקה להצלת הכלכלה היוונית. במיוחד פנה ז'אן כריסטוף קומבאדליס לסוציאל-דמוקרטים בגרמניה, השותפים בקואליציה של הקנצלרית אנגלה מרקל, לסייע להגיע לעסקת פשרה עם יוון.

 

קומבאדליס, יו"ר המפלגה הסוציאליסטית של הנשיא הצרפתי פרנסואה הולנד, הוסיף שהאירופאים "לא מבינים את התגובה המוגזמת של הגרמנים".

 

לאורך התקופה האחרונה צרפת היא בת בריתה הנאמנה ביותר של ממשלת השמאל ביוון. היא תומכת בהגעה להסכם שיסלול את הדרך לחילוץ יוון מהמשבר הכלכלי לא רק בגלל הדאגה לעתידה של יוון, אלא מתוך דאגה לאיחוד האירופי כולו.

 

גרמניה, מנגד, היא הנציגה של הקו הקשוח יותר, הדורש מיוון תנאים קיצוניים לקבלת חבילת הסיוע.

 

היום ובהמשך השבוע יימשכו השיחות בקרב מנהיגי האיחוד האירופי סביב גיבוש מתווה שיהיה מקובל על הצדדים. אמש, גם לאחר תשע שעות שבהן שוחחו חברי קבוצת ה"יורגרופ", לא התקבלה החלטה אם לקבל את התוכנית המוצעת או באם יתווספו רפורמות ומסים למתווה היווני.

 

המתווה, שאמור לסלול את הדרך לתוכנית חילוץ שלישית למדינה שכלכלתה קורסת, נחשב נוקשה יותר מההצעה המקורית של גוש האירו, אך התקבל בפרלמנט ברוב מוחץ של 251 חברים מול 32. ללא הסכם, יוון עלולה לצאת מגוש האירו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
שר החוץ של לוקסמבורג, ז'אן אלסבורן
צילום: רויטרס
מומלצים