שתף קטע נבחר

הטריקים במטבח של האמהות העסוקות

מה עושים כשאין זמן לבשל? האם באמת יש מתכונים שדורשים הכנה של עשר דקות? ואיך מתמודדים עם חמות שקונה כל שנה ספר בישול? פאנל אמהות מיוחד עם סודות מהמטבח הפרטי וטיפים לתזונה נכונה

הורות מודל 2015: לא פשוט לדאוג למשפחה ובמקביל לנהל קריירה. מצד אחד רוצים להעניק לילדים את הכי טוב, לדאוג לאוכל בריא עם כל אבות המזון והויטמינים החשובים, למצוא זמן איכות לכל אחד מהם ובין לבין גם לעשות את המשימות היום-יומיות בבית. מצד שני, כשיוצאים בבוקר לעבודה וחוזרים אחה"צ לא תמיד יש זמן וכוח לעשות הכול כמו שצריך.

 

תזונה במשפחה בקלי קלות - מתכונים שכדאי לנסות:

שניצל בציפוי גרנולה

פסטה משודרגת עם טעמים מפתיעים

צלי כרעי עוף בתנור עם עגבניות

 

אז מה עושים? הזמנו לאולפן שלוש אמהות מנוסות ביותר שגילו לנו מה קורה אצלן בבית וגם נתנו טיפים לתזונה נכונה:  

טיפים של משתתפות הפאנל לשיפור התזונה בבית:
 

הטיפים של מלי גרין:

1. סרבני ירקות: מי לא נתקלה בילד שמסרב לאכול ירקות? הפולניה שבתוכנו מתחילה להילחץ. הילד חייב לאכול ירקות. מה עושים? תתחילו לאכול ירקות ליד הילד הסרבן, רוב הסיכויים שהוא יתחיל לחקות כדרכם של ילדים, ויאכל לפחות רבע מלפפון. אל תכריחו, תניחו על השולחן ותמשיכו לאכול לידו, תרוויחו פעמיים.

 

2. קישוטים: אפשר לקשט את הפרוסה של הילד, "לצייר" פרצוף על גבי השניצל או הכריך, עיינים ממלפפון, אף מגזר ופה מחייך מגמבה.

 

3. ירקות מתחבאים בתוך האוכל: נניתן להערים על הילדים ולהכניס את הירקות בדרך אחורית - לגרד אל תוך הבשר הטחון קישוא, תפוח אדמה, גזר, ולהכין מהכל קציצות. גם המרק הוא מקום "מחבוא" ראוי, טוחנים חלק מהירקות למחית חלקה ומחליקים את המחית למרק עצמו, לא ירגישו במרק הנוזלי את הסוד.

 

הטיפים של יאנה חודריקר כנפו:

1. ירקות: ילדים עד גיל מסוים לא ממש אוכלים סלטים ולכן אני מגישה להם את הירקות בצורה מופרדת, כל ירק לחוד.

 

2. חטיפים ושתייה מתוקה: הגעתי למסקנה שרק דוגמה אישית עובדת, פשוט לא מחזיקים בבית או מצמצמים כמויות. אנחנו, למשל, הורדנו בהדרגה את כל השתייה הצבעונית ועברנו רק לכל המופחתי סוכר וכעת אני עובדת על כמויות, קונים רק לשבת שתייה מתוקה, או רק כתוספת לארוחה אחת ביום.

 

3. כמויות: אצלי בבית היו מתעקשים שנסיים את הצלחת, וזאת טעות. אני לא מחייבת את הילדים מבחינת הכמויות, אני מעודדת אותם להקשיב לגוף ולאכול לפי הצורך. אל דאגה, הם לא ישארו רעבים. 

 

הטיפים של סיגל קפלן:

1. תשקיעו בצלחת פינוקים של פירות: גיליתי שהאריזה חשובה מאד ומשדרגת את ערך התוכן. צלחות קטנות עם פירות חתוכים קטן ומזמין, מלון, דובדבנים, ענבים, תפוחים ומה שרוצים. מוסיפים מזלג פונדו ארוך ומבחינתי שינשנשו בכיף במקום פופקורן מול סרט באחה"צ קיץ חם.

 

2. תאכלו יחד: ילדים אוכלים הרבה יותר טוב ובריא כשהם אוכלים יחד עם ההורים. אני מנצלת את זמן הארוחה המשפחתית למשחקים סביב השולחן ונמנעת מלהשתמש בזמן הזה לסדרות חינוך. זה הופך את הארוחה לאירוע מזמין, והם יאכלו עוד עגבניה רק כדי למשוך עוד זמן.

 

3. אל תערבו ייסורי מצפון באוכל: היומיום שלנו עמוס. כאמהות שעובדות הרבה שעות יש גם את נושא הפיצוי בו אנחנו משקיטות את ייסורי המצפון בפינוק של גלידה או המבורגר על החסך בזמן איתנו. במקום לתת פיצוי של אוכל, שחקו איתם או שבו ודברו איתם לפחות עשר דקות פנויות מהפרעות אחרות. תזכרו שהמשאב הכי יקר לילדים זה לא הפיצה השכונתית אלא הזמן של ההורה שלו.

 

משתתפות הפאנל:

 





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
בגיל צעיר הם יעדיפו ירקות חתוכים במקום סלט
צילום: shutterstock
מומלצים