שתף קטע נבחר

6 שיטות שיהפכו את המתכונים שלכם לבריאים יותר

גוונו במצרכים שאתם משתמשים בהם, העדיפו דגנים מלאים במתכון והפחיתו את כמות השמן בחצי. השינויים הפשוטים שיגרמו למתכונים שלכם להיות מעניינים יותר, טעימים יותר וגם בריאים יותר

כדי לאכול בריא לא חייבים להחליף את כל התפריט שלנו, ניתן ליהנות מאוכל בריא וגם טעים, בעזרת כמה טריקים פשוטים. אז איך תעשו זאת?

 

קראו עוד במדור בית בריא

האוכל שיגרום לילדים שלכם להיות חכמים יותר

הילדים בחופש: איך לעבור אותו בלי לעלות במשקל?

כל השיטות: להרגיל את הילדים לאכול בריא

 

1. גוונו במוצרים

העקרון הכי חשוב בעיני הוא גיוון.  אני מתכוון לשימוש במגוון מצרכים, סוגי שמנים, שיטות בישול, צבעים, מרקמים, טעמים, תבלינים, הכל! עקרון זה חשוב מאוד בעיני מכמה סיבות: הראשונה היא שבכל מאכל יש חומרים שמזינים את גופנו. ככל שנגוון יותר את התזונה שלנו, סיכוי רב יותר שגופנו יקבל את כל רכיבי המזון לו הוא זקוק.

 

סיבה שנייה קשורה לעובדה שכל שבוע יוצא מחקר חדש שסותר את כל מה שידענו עד היום, ואומר: כל מה שעשיתם עד היום הוא לא טוב. מהיום תאכלו רק X או תימנעו מ-Y. אני טוען שככל שאנחנו מגוון את המזון שלנו הסיכוי שמשהו במזון שלנו יזיק לנו קטן מאוד.

 

סיבה נוספת ואולי הכי חשובה - גיוון הופך את המזון שלנו לטעים ומעניין יותר. היום כבר ידוע לכולם שרוב הדיאטות נכשלות. הסיבה המרכזית בעיני היא שקשה לנו לשבור את ההרגלים הישנים שלנו.

 

בדיוק מסיבה זו חשוב מאוד שהאוכל שאנחנו אוכלים ב"דיאטה" יהיה בעל מגוון מרקמים, טעמים, צבעים, ריחות, סגנונות בישול וכו'. רק אם נמצא הנאה מאוד גדולה מהמזון בתפריט החדש שלנו, יהיה לנו סיכוי לשבור את ההרגלים הישנים שלנו ולהחליפם בהרגלים חדשים אשר משרתים את המטרות החדשות שלנו – לאכול טוב ולהרגיש טוב.

 

גוונו את המרקמים, הצבעים והמוצרים במטבח. גם הילדים ייהנו (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
גוונו את המרקמים, הצבעים והמוצרים במטבח. גם הילדים ייהנו(צילום: shutterstock)

 

2. העדיפו דגנים מלאים

כאשר מבשלים עם דגנים (אורז, חיטה וכו') כדאי להקפיד להשתמש בדגנים מלאים, הכוללים את הקליפה והנבט של הדגן.

 

3. שיטות בישול בריאות

מבחינת שיטות הבישול בהן אנחנו משתמשים – כדאי להעדיף אידוי, בישול ואפייה, על פני טיגון. לדוגמא – במקום לטגן שניצלים ניתן לאפות אותם בתנור בעזרת כמה טריקים פשוטים, ולחסוך כ-70% מכמות השומן (חפשו את המתכון בפייסבוק שלי).

 

4. הפחיתו בכמויות המלח והסוכר

מחקרים רבים מצביעים על הקשר בין צריכת מלח וסוכר לבין לחץ הדם, ומגוון בעיות שמקורן בלחץ דם גבוה. עם זאת, ניתן בהחלט לתבל את המזון במגוון טעמים אחרים: לימון, גרידת לימון, שום, בצל מטוגן, כל עשבי התיבול, מגוון עצום של תבלינים, שימוש במגוון ירקות בתוך התבשילים עצמם (בתערובת קציצות למשל, אני משתמש ב-50% ירקות), שקדים ואגוזים, גרעינים (חמניה, דלעת וכד'), זרעים (צ'יה, פשתן, שומשום מלא ועוד רבים).

 

הרעיון הוא לגוון בטעמים אך גם במרקמים וכך יורד עוד יותר הצורך להוסיף מלח למזון, משום שהאוכל "מעניין" יותר. כמו כן, במקום מלחייה, ניתן להגיש לשולחן מבחר רטבים (צ'ימיצו'רי, פסטו כוסברה ופטרוזיליה, מיץ לימון, גרידת לימון, סחוג ביתי) אשר יעניקו למזון טעם עשיר ומעניין, ללא תוספת מלח. בנוסף, כאשר אתם בקניות, משווים,לדוגמא, בין שני סוגי קוטג', העדיפו את זה המכיל פחות נתרן. כנ"ל לגבי סוכר - העדיפו את המוצרים המכילים פחות סוכר.

 

5. העדיפו שמן בריא

שמן - כדאי להעדיף שמנים בריאים - שמן זית, קנולה, אבוקדו ופשתן. בכל מקרה כדאי להוסיף שמן למאכלים השונים לאחר הבישול על מנת להוסיף טעם לתרום לאוכל מבחינה תזונתית ועם זאת, להימנע מטיגון.

 

6. הפחיתו את כמות השמן בשימוש

אם רוצים לטגן (לדוגמא בצל מטוגן) - ניתן להפחית את כמות השמן במחצית, להוסיף מעט מים ולכסות במכסה. האדים שמצטברים במחבת המכוסה מרככים את הבצל. יש להקפיד לערבב כל דקה - שתיים ולאחר מספר דקות מסירים המכסה ומערבבים עד שהבצל משחים. התהליך אמנם לוקח יותר זמן אך התוצאה טעימה ובריאה.

 

הכותב הוא יועץ תנובה לבישול בריא




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
איך להפוך את המתכונים שלכם לבריאים יותר
צילום: shutterstock
מומלצים