שתף קטע נבחר

כתב האישום המיותר: האישה הדפה את בעלה

עימות שולי ומילולי בעיקרו בין בני זוג התגלגל בניגוד לרצונם לאישום נגד האישה על תקיפה. דוגמה לתופעת הפליליזציה שעוברת החברה הישראלית

כתב אישום שהוגש לאחרונה בגין עימות בין בני זוג ממחיש היטב את תופעת ה"פליליזציה" בישראל: ריב מילולי בעיקרו, שבמהלכו הדפה האישה קלות את בעלה והרחיקה אותו ממנה, הפך עד מהרה לכתב אישום שהוגש נגדה על ידי משטרת ישראל. למזלם של בני הזוג, בית משפט השלום ברמלה זיכה את האישה וקבע שהמשטרה הכניסה את הבעל והאישה לתסבוכת שלא ביקשו.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

רוצים להתעדכן בחדשות הכלכלה והצרכנות? הצטרפו לעמוד הפייסבוק שלנו

 

האירוע התרחש ב-2014, כשבשעת ערב פרץ ויכוח בין הבעל לאשתו, שהייתה בחודש רביעי להריון עם תאומים. בשלב מסוים עלה הבעל לדירתה של אמו שגרה באותו בניין. לאחר מכן חזרו הבעל ואמו לדירה, ולדברי האישה החלו להתקדם לעברה בצורה מאיימת, ולכן היא הרחיקה את בעלה עם היד ושמרה על הבטן.

 

חמותה פנתה על דעת עצמה להגיש תלונה, ושלוחת התביעות של משטרת ישראל החליטה להגיש נגד האישה כתב אישום בגין תקיפת בן זוג. על פי כתב האישום, היא הכתה את בעלה בגב ובחזה.

 

בפתח הדיון פנה הבעל לבית המשפט, ביקש להפסיק את ההליך, לפתוח דף חדש ולהמשיך את החיים עם אשתו מבלי שייגרם לה נזק. הוא הוסיף שכעס מאד על אמו כששמע שהיא הגישה תלונה. אלא שהתביעה המשטרתית לחצה על הבעל לספר מה בדיוק קרה, והוא הדגים כיצד אשתו נתנה לו מכה עם כף יד פתוחה.

 

הנאשמת הסבירה מנגד שלא תקפה את בעלה, אלא לכל היותר הדפה אותו מאחר שחששה ממנו. טענתה העיקרית הייתה שמדובר ב"זוטי דברים", כלומר שגם אם העבירה בוצעה, מדובר במעשים כה מינוריים שאינם מצדיקים הליך פלילי.

 

אמו של הבעל סיפרה שהגישה את התלונה מתוך דאגה ולא מתוך מטרה להגיע למשפט. "ציפיתי שהמשטרה תפעל בצורה אחרת, שישלחו אותם כזוג נשוי טרי ליועץ נשואים", אמרה והוסיפה שפחדה שבנה יכה את אשתו בחזרה ואז המצב יהיה הרבה יותר גרוע.

 

השופטת רבקה גלט זיכתה את הנאשמת מחמת "זוטי דברים", וציינה שהתקיפה הייתה מינורית ולא הותירה שום סימן או חבלה. "יש לראות את התנהגותה של הנאשמת באור שונה לחלוטין מזה המוצג בכתב האישום", הבהירה והדגישה שבעוד כתב האישום מייחס לאישה תוקפנות, העדויות מבליטות את העובדה שהיא פעלה דווקא מתוך פחד.

 

השופטת הוסיפה שכוונותיה הטובות של האם הובילו את בני הזוג לתסבוכת שלא ביקשו, ומכאן החקירה התגלגלה ככדור שלג. התביעה הייתה צריכה לבחון אם קיים עניין לציבור ולא לפעול בצורה מכאנית.

 

"בידענו כי אפילו בעניינם של עבריינים-גברים, לא רבים המקרים שבהם מוגשים לבית המשפט כתבי אישום מינוריים כמו זה שבו עסקינן, הרי תוצאת ניהולו של ההליך הובילה דווקא להעמקת חוסר השוויון", חתמה השופטת וזיכתה את הנאשמת.

 

זהו מקרה מובהק לתופעת ה"פליליזציה" הפוקדת את מדינתנו, שבה כל עימות הופך פלילי. בית המשפט איזן נכונה את נסיבות המעשה ונסיבותיה האישיות של הנאשמת, ובכך תיקן במעט את העוולה הקשה שנגרמה לה על ידי רשויות התביעה בעצם הגשת כתב אישום מיותר וחסר טעם.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • ב"כ המאשימה: עו"ד מנציקובסקי
  • ב"כ הנאשמת: עו"ד רענן עמוסי
  • עו"ד ניר יסלוביץ עוסק במשפט פלילי
  • הכותב לא ייצג בתיק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים