שתף קטע נבחר

שופט קבע: 'פרידה חלה כשעברתם לישון לבד'

בני זוג הנמצאים בהליכי גירושים התווכחו על המועד שלפיו יש לחלק ביניהם את הרכוש שצברו. בית המשפט החליט על נקודה אנקדוטיאלית ביחסים

לפני הפרידה מאשתו רצה גבר לקבל חלק גדול ככל האפשר מהרכוש והזכויות שצברה, לכן ביקש מבית המשפט לענייני משפחה בבאר שבע לקבוע שהחלוקה תיעשה על פי מועד הגט שאמור להתקבל בקרוב. אשתו, מנגד, התעקשה שבעלה היה "טפיל" בבית, וביקשה לקבוע שהרכוש יחולק על פי הרגע שבו עלו יחסיהם על שרטון לראשונה, לפני כשני עשורים. השופט אלון גביזון קבע דרך ביניים: נקודת הפרידה היא התקופה שבה הפסיקו בני הזוג לישון ביחד, לפני כשבע שנים.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

רוצים להתעדכן בחדשות הכלכלה והצרכנות? הצטרפו לעמוד הפייסבוק שלנו

 

בני הזוג נישאו ב-1975, ועל רקע עליות ומורדות ביחסיהם, ב-2008 הם עברו לישון בחדרים נפרדים והבעל הגיש לבית הדין הרבני תביעת גירושים. הליכים אלה עדיין נמשכים, ולפני שנה הוא הגיש לבית המשפט לענייני משפחה בבאר שבע תובענה לאיזון משאבים ופירוק שיתוף.

 

לטענתו, מועד הפרידה, שאותו צריך לקבוע לשם חלוקת הרכוש, הוא בהתאם לכלל הקבוע בחוק יחסי ממון - יום הגירושין, שעוד לא הגיע, או לחלופין היום שבו הגיש את תביעתו הרכושית.

 

לעומת זאת האישה טענה שיש להפעיל את החריג שבחוק יחסי ממון ולקבוע שמועד הקרע הוא ב-1995. לטענתה, כבר מאז היא ובעלה לא קיימו יחסי אישות בעקבות בגידותיו.

 

היא הוסיפה שבמשך כל שנות הנישואים לא התקיים בינה לבין בעלה שיתוף כלכלי ממשי, ולמעשה הבעל חי כמו טפיל בבית, לא הכניס משכורת וחי על חשבונה.

 

השופט אלון גביזון הסביר כי המועד הקובע לביצוע איזון משאבים הוא מועד פקיעת הנישואים, שהוא בדרך כלל מועד מתן הגט. עם זאת, בחוק יחסי ממון אכן ישנו חריג לכלל, שלפיו בנסיבות מסוימות ניתן לקבוע מועד אחר לפי ראות בית הדין או בית המשפט.

 

השופט גביזון קבע שהאישה לא הוכיחה שבמהלך כל שנות נישואיהם הבעל לא תרם כלכלית לתא המשפחתי. מצב שבו אחד מבני הזוג לא מכניס משכורת לא בהכרח אומר שהוא לא תורם כלכלית בצורה אחרת לבית, כמו טיפול בילדים או ניהול משק הבית.

 

גם בגידות הבעל, סבר השופט, אינן מהוות נקודת זמן שקובעת את מועד הקרע. אמנם יכול להיווצר מצב שבו מעשה בגידה יגרום לבן הזוג הנבגד לפעול לסיום הקשר ולפירוד פיזי ורכושי, אך אלה לא הנסיבות במקרה זה, והדבר לא ייחשב כנסיבה מיוחדת לצורך הקדמת מועד האיזון.

 

לבסוף החליט השופט גביזון כי מועד הקרע הוא ספטמבר 2008. משלב זה התקיימה הפרדה מוחלטת בין הצדדים – גם מבחינה כלכלית וגם מבחינה פיזית. הצדדים כבר ישנו בחדרים נפרדים, הבעל לא לקח חלק במאמץ הכלכלי המשפחתי, והחלו להתנהל ביניהם הליכים לפירוק התא המשפחתי. כל אלה הפכו את נישואיהם לתקפים "על הנייר" בלבד.

 

יוצא שלמעשה אף אחת מטענות הצדדים לא התקבלה. בסופו של דבר מינה השופט מומחה שיחווה דעתו לגבי הזכויות שצבר כל אחד מהצדדים החל מיום הנישואים ועד למועד הקרע, והצדדים יישאו בשכר טרחתו באופן שווה. לאחר שחוות דעת זו תוגש לבית המשפט, ויסתיים ההליך, יפסוק השופט הוצאות.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • ב"כ התובע: עו"ד זגורי מיכאל
  • ב"כ הנתבעת: עו"ד ענת נוי פרי
  • עו"ד אתי אבדר עוסקת בדיני משפחה וירושות וצוואות
  • הכותבת לא ייצגה בתיק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים