שתף קטע נבחר

אל תסתבכו: כך תשלמו מס על השכרת דירה

משכירים דירות? כדאי שתכירו את התקנות שקובעות כמה כסף תצטרכו לשלם למס הכנסה או האם אתם בכלל פטורים מהתשלום. מדריך

בתקופה האחרונה פורסמו בתקשורת ידיעות רבות על מעלימי מס שנעצרו על-ידי רשות המסים לאחר שהעלימו הכנסות מהשכרת דירות למגורים. לטובת משכירי דירות המעוניינים לדווח לרשויות המס בצורה מסודרת ובהתאם לחוק נפרט את אופן הדיווח, מסלולי ושיעורי המס.

 

עובד מכולת העלים מיליונים מהשכרת דירות

יש לך 3 דירות? טס לחו"ל? מס הכנסה בדרך

העלמתם הכנסות? רשות המסים בעקבותיכם

 

>>> רוצים להתעדכן בחדשות הכלכלה והצרכנות? הצטרפו לעמוד הפייסבוק שלנו

 

הכנסה מהשכרה של דירת מגורים חייבת, החל מסכום מסוים, במס. קיימים שלושה מסלולי מיסוי להכנסה משכר דירה מדירת מגורים. ההצטרפות למסלולים נעשית על פי תנאים מסוימים התקפים לכל מסלול. ניתן לבחור באופן עצמאי בין המסלולים בהתאם לכדאיות. המלצתי היא להתייעץ עם רואה חשבון לגבי בחירת המסלול כך שתבחרו בזה המשתלם לכם ביותר, תוך שמירה על כל החוקים והימנעות מטעויות אשר עלולות לגרום לחובות ולקנסות כבדים.

 

מסלול פטור

ישנם מספר תנאים אשר מאפשרים פטור מלא ממס הכנסה על דמי שכירות:

הדירה צריכה לשמש רק למגורים

הדירה לא יכולה להיות רשומה בספרי העסק של המשכיר

הדירה תושכר לשוכר יחיד או לחבר בני אדם

המשכיר צריך לקבל הצהרה כתובה של השוכר, כי הדירה משמשת אותו למגורים בלבד, או שיהיה בידו הסכם שכירות שבו מוסכם כי הדירה נועדה לשימוש למגורים בלבד.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

המס - רק לשכר דירה מעל 5,070 שקל

שכר דירה שאינו עולה על 5,070 שקלים בחודש, פטור לחלוטין ממס. שכר דירה אשר עולה על 10,140 שקלים בחודש חייב בתשלום מס מלא, ללא כל פטור. אולם שכר דירה אשר עולה על 5,070 אך פחות מ-10,140 בחודש, מקבל פטור חלקי.

 

כל חריגה מעל סכום הפטור ועד לתקרת הפטור שמשמעותה כאמור כפל הסכום הפטור (10,140 שקל נכון לשנת 2015) תגרור הפחתה של ההפרש החורג מסכום התקרה הפטורה כך שעל יתר ההכנסה (ההפרש בין דמי השכירות לבין הסכום הפטור המתואם) ישולם מס שולי.

 

לדוגמא: אדם שהכנסתו החודשית משכר דירה עומדת על  5,500 שקל, תקרת ההכנסה הפטורה היא כאמור 5,070.

נחשב את החריגה מהתקרה 430 = 5,070 – 5,500. הכנסה פטורה משכר דירה (מותאמת) 4,640 = 430 – 5,070

ומכאן שההכנסה החייבת במס 860 = 4,640 – 5,500.

 

מסלול חיוב במס מופחת בשיעור של 10%

במסלול זה החיוב במס הוא מופחת וקבוע (10% מהכנסות שכר הדירה). ניתן להצטרף למסלול זה רק אם הדירה משמשת למגורים בישראל ושההכנסה מהדירה איננה הכנסה מעסק. במסלול זה לא ניתן לנכות הוצאות מהכנסת דמי השכירות. כמו כן חובה לשלם את המס בתוך 30 יום מסוף שנת המס שבה נתקבלו ההכנסות משכר הדירה. ניתן לשלם מקדמות על חשבון המס במהלך השנה באמצעות פנקס מקדמות אותו ניתן לבקש מפקיד השומה.

 

מסלול חיוב מס רגיל

ניתן להצטרף למסלול זה רק אם ההכנסה מהדירה איננה הכנסה מעסק. במסלול זה ניתן לנכות הוצאות אחזקה, מימון ופחת. שיעור המס נקבע על פי גובה שיעור המס השולי שלו. את הבחירה במסלול הזה יש לעשות, כמובן, רק אחרי שבודקים את שיעור המס השולי, על מנת לערוך בחירה מושכלת ומשתלמת.

 

לסיכום, האפשרויות השונות של המסלולים מאפשרות גמישות בתשלומי המס, מי שבבעלותו מספר דירות יכול לדווח לכל דירה במסלול אחר. מומלץ מאד לבדוק את המסלול הכדאי ביותר לכל דירה לפני הדיווח.

 

הכותב הוא רואה חשבון

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים