שתף קטע נבחר

עובדי כיל לכחלון: אל תכניס את המלצות ששינסקי לחוק ההסדרים

יו"ר ועדת עובדי רותם אמפרט פנה במכתב לשר האוצר: "הנהלת כיל מחפשת אלטרנטיבות בעולם וכבר ביטלה השקעות בנגב. המאבק בטייקונים פוגע בנו ובסופו של דבר נהפוך לבעיה של המדינה"

במפעל רותם אמפרט פרשו לאחרונה מעל 100 עובדים בהליך 'פרישה מרצון', כתוצאה מהליך ההתייעלות בחברה. כיום, עתיד המפעל כולו בסכנה מכיוון שהמדינה עדיין לא קיבלה החלטה על המשך כריית פוספט בשדה בריר - חומר הגלם של מפעל רותם.

 

כתבות נוספות בנושא בערוץ הכלכלה:

>>> רוצים להתעדכן בחדשות הכלכלה והצרכנות? הצטרפו לעמוד הפייסבוק שלנו

 

בתגובה, שלח יו"ר ועד עובדי המפעל, משה חדד, מכתב לשר האוצר, משה כחלון, שבו נכתב: "אנו, עובדי רותם אמפרט נגב מקבוצת כיל, עדים בימים האחרונים להחלפת מהלומות תקשורתיות בין אנשי האוצר לבין הנהלת כיל, על רקע יישום המלצות ועדת ששינסקי 2 ושילובן בחוק ההסדרים. הנפגעים היחידים מהשיח והחלפת המהלומות הללו הם אלפי עובדי כיל ומשפחותיהם, כולם תושבי הנגב, מדימונה, ירוחם, ערד ובאר שבע.

 

"אנו מביטים בייאוש כיצד המכות ניחתות שוב ושוב על החברה, ואיך כתגובה, הנהלת החברה עוצרת השקעות, מסיטה משאבים לחו"ל ומחפשת אלטרנטיבות ברחבי העולם. אלו לא סיסמאות וספינים, כיל כבר ביטלה השקעות בנגב בשיעור של 2.5 מיליארד שקלים ובכוונתה לבטל השקעות נוספות בהיקף של 3.5 מיליארד שקלים. אני משוכנע שאנשי האוצר יודעים לתרגם את ביטולי ההשקעות הללו לכמות המשרות שנאבד. המגמה הזו, של חיפוש אלטרנטיבות בחו"ל אולי טובה עבור בעלי המניות אך היא רעה מאוד עבור העובדים ומטילה צל כבד על עתידנו ופרנסתנו.

 

גם כאן גרירת הרגליים כחלק ממאבק המדינה 'בטייקונים' פוגע בסופו של דבר בנו, 1,100 עובדי רותם, (ועוד 7,500 עובדים במעגל השני) זאת מהסיבה הפשוטה שלכיל אופציות רבות לכריית פוספט בחו"ל והנהלת החברה עוסקת בקדחנות בימים אלו בחתימת חוזים ברחבי העולם כדי להבטיח את אספקת הפוספט לתאגיד.גרירת הרגליים הזו דנה את מפעלנו לגסיסה איטית".

 

חדד הוסיף: "אם יוכנסו המלצות ששינסקי לחוק ההסדרים תהיה זו מכה נוספת שבסופו של דבר תתרגם לקיצוצים ופיטורים. דומה שאף אחד באמת לא לוקח בחשבון את ההשלכות עלינו, כבוד השר, אתה זוכה להערכה עצומה בקרב העובדים, על עשייתך הציבורית, פעילותך למען הורדת יוקר המחייה ובהיותך 'אדם'.אדם שמכיר את החברה הישראלית על כל רבדיה, וכאמיץ שאינו מוסט מרוחות פופוליסטיות של גורמים שאין להם כל אחריות על תוצאות ההחלטה. אתה, יותר מכולם ודאי יודע, שהסוגיה הזו אינה רק סטטיסטיקות, אלו לא מספרים ולא גרפים. מדובר באנשים שצריכים להתפרנס, להאכיל את ילדיהם ולהבטיח את עתידם".

 

"כבוד השר, אני מנסח במילים מאופקות את זעקתם של אלפי עובדים ומבקש לבחון היטב את תוצאות המאבק הזה שמובילה המדינה נגד בעלי השליטה שלנו, על גבם של תושבי הנגב. אם נאבד את מקום עבודתנו, נהפוך אמנם לבעיה של המדינה, אבל בסופו של יום, נשאר לבד ללא פרנסה, בפינה נידחת בשולי המדינה,כקורבנות על מזבח הפופוליזם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: נטלי קדוש כהן
מפעל רותם אמפרט
צילום: נטלי קדוש כהן
מומלצים