שתף קטע נבחר

הפיטורים בכיל הוקפאו; השביתה תימשך

נשיא ביה"ד הארצי לעבודה קבע כי הקפאת הפיטורים של העובדים תשאר על כנה, שביתת העובדים תימשך והדיון בנושא הועבר לבית הדין האזורי לעבודה בב"ש, שיכריע בטענות בעניין אי חוקיות הפיטורים. אחד העובדים השובתים: "אנחנו יושבים בבית 75 ימים, כ-2,300 עובדים; אנשים מתחננים שנחזור לעבוד כי בלעדינו הכלכלה מתמוטטת"

נשיא בית הדין הארצי לעבודה בירושלים, השופט יגאל פליטמן, קבע כי הנהלת קבוצת כימיקלים לישראל (כיל) לא תוכל להמשיך כעת בהליכי הפיטורים של עובדי המפעלים בדרום. על פי ההחלטה, הקפאת הפיטורים של העובדים תשאר על כנה, שביתת העובדים תימשך, והדיון בנושא הליך הפיטורים יימשך בבית הדין האזורי לעבודה בבאר שבע, שיכריע בטענות ההסתדרות בעניין אי חוקיות הפיטורים. 

 

כתבות נוספות בנושא המשבר בכיל :

 

ההחלטה התקבלה בעקבות דיון שנערך הבוקר בבית הדין ושבמהלו הפגינו עובדי הקבוצה מחוץ לבית הדין. יו"ר ועד עובדי תרכובות ברום, אבנר בן סניור, מסר בעקבות ההחלטה כי "אנו נמשיך את מאבקנו הצודק ואת השביתה במפעלים עד שהנהלת כיל תפנים שפיורים זה לא התייעלות, במיוחד בחברה שחילקה השנה מעל 3 מיליארד שקל דיבידנדים".

 

יו"ר ההסתדרות, אבי ניסנקורן, מסר בעקבות החלטת בית הדין לעבודה, כי "אני שמח שבית הדין לא אפשר להנהלת כיל להמשיך בפעולות הדורסניות והחד צדדיות. ההסתדרות לא תאפשר פגיעה בתושבי הדרום והעובדים המסורים, תוך ניסיון גס לפגיעה בעבודה המאורגנת".

 

"איפה משרד האוצר?"

 בין העובדים שקיבלו כבר מכתבי פיטורים כלול נפתלי בן-הרוש (53), נשוי ואב לארבעה מבאר שבע, שעבד במפעל תרכובות ברום בנאות חובב. עובדי המפעל שובתים כבר כחודשיים וחצי במחאה על צעדי ההנהלה. "אנחנו יושבים בבית כבר 75 ימים, כ-2,300 עובדים, ובמעגלים נוספים של הסעות ואוכל עוד כ-7,000 איש", סיפר. "כל יום אני נמצא בשווקים ואנשים מתחננים שנחזור לעבוד, כי אנחנו היינו כוח קנייה גדול בנגב ובלעדינו הכלכלה בנגב מתמוטטת.

 


 (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
(צילום: גיל יוחנן)

 

בן-הרוש הוסיף כי "ההנהלה מתנהגת בצורה כוחנית, עם כל מיני תחבולות, ואף אחד לא חושב באופן עמוק יותר על הנזק שנגרם לנגב ולמפעלים עצמם. זה נזק בלתי הפיך של איבוד לקוחות, פגיעה פיזית במתקנים כתוצאה מקורוזיה ובנוסף - המנהלים גורמים לנזק ברקמה האנושית של המפעל. היחסים בינינו נהרסו לגמרי וייקח שנים לבנות אמון מחדש. כל זה קורה כי ההנהלה מעבירה תהליכי ייצור לחו"ל, סגרה את המתקנים בארץ וכעת החליטה שיש עודף כוח אדם כי העבודה יצאה מחוץ לישראל. איפה משרד האוצר? מדוע הוא לא מתערב ומפעיל את מניית הזהב?".

 

 

 (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
(צילום: גיל יוחנן)

 

גם יורם זדה (58), נשוי, אב לשיים וסב לשניים מבאר שבע, קיבל מכתב פיטורים מתרכובות ברום. "הנהלת כיל רוצה להרוויח מכל הצדדים ועל הדרך להרוס את כל מה שנקרא הסכמים קיבוציים ווועדים", אמר. "הפגיעה בעובדים היא פגיעה אנושה. כל התשתית האנושית שנבנתה מהקמת המפעלים נהרסה לחלוטין".

"ההנהלה רוצה להאריך את הזיכיון של המדינה, לבטל את ששינסקי 2, לכרות בשדה בריר, לקבל הטבות של מפעל משקיע - וכל זה בזמן שהיא מוציאה את התעשייה ואת הידע האנושי החוצה כדי לשלם פחות מס", הוסיף זדה. "המלחמה של ההנהלה בממשלה היא על גבם וראשיהם של העובדים המסורים של כיל. במקומנו שוכרים עובדים בחו"ל. אף עובד לא יחזור למקום העבודה שחרב דמוקלס מונחת על ראשו. נלך עד הסוף. והסוף הוא הסוף הטוב לא של מחנות כפיה".

 

 

יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן ומנכ"ל כיל ישראל, אבנר מיימון (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן ומנכ"ל כיל ישראל, אבנר מיימון(צילום: גיל יוחנן)

 

כיל נמצאת בבעלות החברה לישראל של עידן עופר. לחברה שישה מפעלים, שבהם מועסקים כ-4,000 עובדים: מגנזיום, ברום, מפעלי ים המלח, רותם אמפרט, פריקלס ומפעלי תובלה.

 

בתחילת חודש פברואר פתחו עובדי מפעל תרכובות ברום בשביתה בעקבות תחילת צעדי פיטורים של ההנהלה, ועובדי מפעלי ים המלח פתחו אף הם בשביתה כשבועיים לאחר מכן. בעקבות פשרה שהושגה בין הצדדים בתיווך ביה"ד הארצי לעבודה, הוחלט לדחות את השביתה הכללית בדרום עליה הכריזה ההסתדרות בעקבות משבר הפיטורים ולמשוך את מכתבי הפיטורים שנשלחו לעובדים - במקביל להמשך השביתה וכניסת הצדדים למו"מ.

 


פורסם לראשונה 20/04/2015 14:59

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
עובדי כיל מפגינים מחוץ לבית המשפט
צילום: גיל יוחנן
מומלצים