שתף קטע נבחר

טסים לחו"ל: כמה יעלו שיחות וגלישה בסלולרי?

כולם טסים לנופש בימים אלה עם החבר הכי טוב שלהם - הסמארטפון. מה עדיף: חבילת גלישה בלבד, או גם שיחות והודעות? לקנות דרך חברת הסלולר או לבחור בכרטיס סים בינלאומי? אולי בכלל כדאי לחכות לנחיתה ולקנות סים מקומי במדינת היעד? ומתי האינטרנט פועל על דעת עצמו ו"גונב" מאיתנו כסף? כל מה שצריך לדעת לפני טיסה לחו"ל עם הסלולרי

אלפי מטיילים ישראלים בחו"ל, מעדיפים לעיתים קרובות להתבונן בסמארטפון במקום בנוף, להתכתב במקום לנוח, או להעלות סלפי לאינסטגרם, לוואטסאפ ולפייסבוק, שמוכיח שהם מבלים מעבר לים.

 

מכירים אופציות יותר זולות? כיתבו לנו >>

 

אם בעבר חלקנו יכלו להסתדר בלי סלולרי בחו"ל, כיום מדובר במיעוט. מי שמטייל בחו"ל עם הסלולר זקוק בעיקר לגלישה באינטרנט, אבל גם לשיחות והודעות סמס יש עדיין מקום של כבוד בחבילות שמציעות החברות.

 

לצד חברות הסלולר, פועלות בשוק חברות המוכרות כרטיס סים בינלאומי שניתן לקנות בארץ או מודם אלחוטי נייד, וכמובן :חברות הסלולר בחו"ל שמציעות לתייר הישראלי כרטיס סים מקומי במחירים שהם בדרך כלל נמוכים יותר מבישראל. 

 

אספנו את התוכניות העיקריות שמוצעות בקיץ זה לתייר הישראלי בחו"ל. החברות מציעות קומבינציות שונות (ולעתים מאוד משונות), אך בהחלט ניתן למצוא בהן יתרונות לצד חסרונות ובסופה של הסקירה, יש גם שורה תחתונה. 

 

התמכרות שקשה לנטוש בחו"ל, בטח לא כשחובה להעלות תמונות לאינסטגרם (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
התמכרות שקשה לנטוש בחו"ל, בטח לא כשחובה להעלות תמונות לאינסטגרם(צילום: shutterstock)
 

 

לפני הכל, אזהרות כלליות

ללא תכנון מראש, יתכן שתשלמו הון תועפות! אל תטוסו לחו"ל בלי חבילה, בלי תוכנית חלופית לכרטיס סים מקומי, בלי סים המיועד לחו"ל, או בלי שחסמתם את הנייד לכל שימוש בחו"ל (למעט אינטרנט אלחוטי רנדומלי) דרך חברת הסלולר (החברה חייבת לחסום אתכם כברירת מחדל, אבל חלקנו פתחנו את הנייד לחו"ל בשלב מסוים).

 

אם טסתם בלי חבילה או בלי תכנון אחר, ואתם חוששים שהנייד שלכם כן פועל בחו"ל – שימו אותו על מצב טיסה או קנו סים מקומי.

 

ודאו שהגלישה נחסמת בתום השימוש בחבילה, אלא אם בחרתם אחרת. ומה זה אחרת? יש חברות סלולר שמאפשרות רישום קבוע לשירות חו"ל מוזל. אין עלות לרישום, למעט פתיחת המכשיר לחו"ל באמצעות טופס גישה לשירותים. אל תפתחו את הסלולרי לשימוש בחו"ל בלי השירות המוזל הזה (שכאמור לא קשור לשום חבילה). אם נרשמתם לשירות כזה, בתום החבילה הגלישה תעלה לכם משהו כמו 2.5 שקלים למגה בייט (מ"ב) במקום סכומים מופרכים.

 

חושבים שאולי תשתמשו בסלולרי בחו"ל ואולי לא? קחו בחשבון שמסלולי "לא השתמשת לא שילמת" עלולים לעלות לכם ביוקר כיוון שאפליקציות (כמו מיילים) נוהגות לסנכרן עצמן ואנשים נוהגים לשלוח לכם הודעות וואטסאפ שעושות שימוש בנפח הגלישה שלכם, גם אם לא אתם שלחתם הודעה אלא הם. כך בלי שהשתמשתם – השתמשתם גם השתמשתם.

 

 

חובה לטוס לחו"ל כשאתם מצויידים במספר הטלפון של שירות הלקוחות בארץ.

 

נוסעים לשתיים-שלוש מדינות? אל תשכחו לציין זאת בהזמנת החבילה. יתכן שהחבילה שלכם תקפה בארה"ב, אך לא בקנדה ובמקסיקו.

 

בידקו מראש אם המדינה או המדינות אליהן אתם טסים, כלולות ברשימת המדינות בהן מתאפשר מימוש החבילה. בדרך כלל במדינות שלא כלולות תיחסם הגישה לשיחות ולהודעות, אך הגלישה עלולה להמשיך כסדרה, רק בתעריף מנופח שירגיז אתכם כשתקבלו את החשבון.

 

משתתפים בשיט? לרוב, החבילה לא תקפה בלב ים. ללב ים יש חבילות אחרות. ודאו זאת לפני הנסיעה.כנ"ל לגבי מטוסים.

 

חובבים שיחות וידיאו? לרוב הן לא כלולות בחבילה ועולות הון.

 

רוצים להתקשר למספר מקומי? זה בדרך כלל יעלה לכם כמו שביב של יהלום. זיכרו שהחבילות הן רק למספרים ישראלים (גם אם זה החבר שלכם שטס איתכם לחו"ל, זה בסדר רק כל עוד יש לו מספר ישראלי).

 

אל תתקשרו גם למספרים "מיוחדים" או למספרים במדינה אחרת שאינה ישראל.

 

חיוג ישיר לישראל, שלא במסגרת חבילה, עולה המון כסף ברוב המקרים. רוב החברות יתקינו לכם שירות call back במסגרת החבילה – שירות במסגרתו המספר אליו התקשרתם מנתק את השיחה אתכם ואז "חוזר" אליכם בשיחה מוזלת, כך שלא תצטרכו להתעסק בזה.

 

הודעת טקסט ארוכה תתפצל לכמה הודעות או תהפוך ל-MMS שמשמעו גלישת אינטרנט. שימו לב וכיתבו הודעות קצרות.

 

אימוג'י = הודעת MMS שגוזלת נפח גלישה.

 

וואטסאפ, סקייפ, וייבר – כל האפליקציות האלה ועוד משתמשות בגלישה סלולרית. קחו בחשבון.

 

שימו לב שאם נפח הגלישה הינו יומי, כלומר - החברה נותנת לכם מספר מסוים של מגה בייט המוגבלים ב-24 שעות, זה בדרך כלל לפי שעון ישראל. הדבר עלול לבלבל כשטסים למדינות עם פער שעות גדול לעומת ישראל.

 

רוצים להפעיל את חבילת חו"ל במודם אלחוטי בלפ טופ או בטבלט? ציינו זאת קודם להזמנה. יש חבילות שלא תקפות למכשירים אלה.

 

בחברות הסלולר, השימוש בחבילות חו"ל הינו רק באמצעות הסים של המנוי.

 

מנויי פריפייד: בדרך כלל לא תוכלו לגלוש בחו"ל.

 

כדאי לשים לב לתדרים הסלולריים בחו"ל. במדינות כמו יפן יש תדרים שלא מתאימים לחלק מהמכשירים הנמכרים בישראל דרך רשתות הסלולר, שמתאימות את המכשירים לתדרים שלהן.

 

שירות סינון שיחות אישי מומלץ (קוד שרק מי שיודע אותו יוכל להתקשר אליכם) כיוון ששיחות נכנסות עלות לכם כסף. סננו. השירות לא מומלץ כשגובים עליו מחיר מופקע. אפס שקלים עד שקל ליום זה מחיר סביר. 30 שקל – אל תקנו ואת מי שמתקשר אליכם – סננו.

 

על מה תחויבו ועל מה לא: שיחה שלא נענית לא תחויב וכך גם הודעת סמס נכנסת. על מה כן תחויבו? שיחה שנענית, הודעת סמס יוצאת, שיחות וגלישה.

 

שימוש ב-G4 (רשת סלולרית מתקדמת LTE) יתאפשר רק במדינות שמפעילות שירותי סלולר בדור הרביעי (מדינות אירופה המערבית וגם המזרחית, בחלקן, ארה"ב וסין, לדוגמא) קחו בחשבון שאם אתם גולשים כשאתם על רשת כזאת, תצרכו הרבה יותר נתונים. לכן מומלץ לרכוש חבילת גלישה גדולה יותר.

 

גמר שימוש: חברות הסלולר מחויבות על פי חוק לשלוח הודעה אחרי או לקראת שימוש של 75%, 90% ו-100% מניצול החבילה. אחרי 100% מחובתן להודיע לכם מייד. אם לא קיבלתם את ההודעה, רוב החברות טוענות שזו בעיה שלכם כי כנראה הייתם במקום ללא קליטה. אל תהססו לבדוק את זה איתן. יש חברות סלולר שמספקות אפשרות להיכנס ללינק בו תוכלו לראות כמה ניצלתם עד כה מהחבילה.

 

טסים למצרים או לירדן? בררו עם חברת הסלולר מה עליכם לעשות כדי לפתוח מכשירכם לנדידה בארצות אלה.

 

טסים לתאילנד או רוסיה? שימו לב שלא כל החברות מספקות שירות גלישה מוזל שם. שירותי שיחה במדינות אלה לא תמיד כלולים בחבילות של המפעילים הקטנים, אך הם לעתים זולים (יחסית) אצלם בחיוג שאינו ישיר.

 

כך למשל, בגולן טלקום שיחה מתאילנד לישראל תעלה פחות מ-2 שקלים לדקה, אך מ"ב גלישה יעלה 14.90 שקל. ב-012 מובייל, המחירים מטורפים אף יותר: 1 מ"ב גלישה בתאילנד יעלה לכם 88.99 שקל. יחד עם זאת, ב-012 כל החבילות כוללות את תאילנד, כך שללקוח החברה אין סיבה לטוס לשם בלי חבילה, אלא אם הוא רוכש סים מקומי שמשתלם לעתים יותר מכל חבילה של חברת סלולר בארץ.

 

ניווט בחו"ל באמצעות הסמארטפון לא מצריך גלישה סלולרית. למשל, אם אתם משתמשים בגוגל maps - כדאי להוריד כבר בארץ את מפת האזור אליו אתם נוסעים. או: כשאתם מגיעים לחו"ל, אפשר להתחבר לאינטרנט אלחוטי ולהוריד את המפה. הניווט בדרכים נעשה באמצעות לוויינים GPS, ועל כן לא מצריך אינטרנט.

 

איפה שרק אפשר – התחברו לאינטרנט אלחוטי (WiFi).

 

שיחות וגלישה בחו"ל – מה מציעות החברות

גולן טלקום

התוכנית הכי נוחה בשוק הסלולר היא של גולן טלקום, משום שהיא נטולת קומבינציות מעייפות, אבל יש לה גם חולשות.

 

מה בתוכנית? אין תוכנית, זה כל היופי. לקוחות שמשלמים 99 שקל בחודש יקבלו שירותי חו"ל ב-22 מדינות, שכבר כלולים עבורם בחבילה, ללא הגבלה. בין היתר, מדובר בגלישה בחו"ל עד 6 ג'יגה בייט. לאחר השימוש הגלישה תיחסם.

 

החולשות:

1. התוכנית מתאימה ללקוחות גולן שלא משלמים מדי חודש מחיר מבצע, וניתן להניח שרוב לקוחות גולן משלמים מחיר מבצע. לא בהכרח משתלם ללקוח לעבור ל-99 שקל בחודש רק כדי לקבל תוכנית חו"ל, טובה ככל שתהיה. אם הוא משלם לדוגמא 37 שקל בחודש ויעבור ל-99 שקל בחודש, בתקופה של חצי שנה ישלם תוספת של 372 שקל.

 

2. התוכנית לא כוללת מדינות שהן יעדי תיירות ונסיעה חשובים לישראלים כמו תאילנד, ארה"ב ורוסיה.

 

האותיות הקטנות:

שיחה מקומית באותה מדינה או למדינות אחרות - מחוייבת עלות נוספת.

השירות מוגבל לעד 45 יום בחו"ל בשנה קלנדרית. לאחר 45 יום יחול חיוב על פי התעריפים המצויינים באותה מדינה ללא החבילה.

השירות הוא לשימוש הוגן בלבד, לא כולל חיוג למספרי פרימיום.

 

חבילת גלישה בלבד

בגולן מציעים גם חבילה הכוללת: 28.90 שקל ליום ל-100 מ"ב גלישה יומית בחו"ל.

היא מתאימה למי שנמצא בתוכנית מבצע ולא מעוניין לעבור לתשלום חודשי של 99 שקל בחודש.

היא מתאימה ל-36 מדינות כולל ארה"ב, לא כולל תאילנד, רוסיה וקנדה. לקבלת פרופורציות: 1 מ"ב גלישה בתאילנד עולה 14.90 שקל.

 

בשורה התחתונה: החבילה הראשונה משתלמת מאוד למי שלא נמצא במבצע בגולן טלקום, ואם הוא טס למדינות הכלולות. 

 (צילום: מירב קריסטל) (צילום: מירב קריסטל)
(צילום: מירב קריסטל)

 

HOT מובייל

כדי לקנות חבילה לחו"ל, יש צורך להפעיל שירות שנקרא שירות חו"ל משתלם ואז להזמין את אחת מהחבילות הבאות:

 

חבילת חו"ל משתלם

69 שקל תשלום ראשוני, ויש תוספת:

39 אג' לדקת שיחה.

39 אג' לסמס.

 

נקודת תורפה: אין גלישה.

 

חבילת גלישה בלבד

1 ג'יגה ב-169 שקל.

 

או חבילה משולבת

ב-189 שקל מקבלים 1 ג'יגה + שיחות והודעות סמס בעלויות שפורטו.

 

האותיות הקטנות:

חבילת הגלישה לבדה לא תקפה בתאילנד, רוסיה וארה"ב, אלא רק החבילה נטולת הגלישה והחבילה המשולבת.

תוקף החבילות 30 יום.

 

בשורה התחתונה: אם מדברים מעט וגולשים רק ב-Wi-Fi החבילה ללא גלישה משתלמת למדי. חבילת הגלישה והמשולבת פחות משתלמת משל גולן ופרטנר.


 (צילום: ראובן שניידר) (צילום: ראובן שניידר)
(צילום: ראובן שניידר)

  

יופון

69 שקל תשלום בסיס, ל-30 יום.

 

שאר התשלום תלוי במדינה אליה נוסעים:

דקה יוצאת לישראל/דקה נכנסת: 99 אג' (תאילנד), 59 אג' (ארה"ב), 29 אג' (גרמניה), וכך עד 9.99 שקלים למדינות מרוחקות שהן יעדים פחות פופולריים.

עבור סמס לישראל: 1.99 שקלים (תאילנד), 59 אג' (ארה"ב), 29 אג' (גרמניה) וכך עד 2.99 שקלים למדינות מרוחקות שהן יעדים פחות פופולריים.

עבור דקה לשיחה מקומית: 5.99 שקלים (תאילנד), 1.99 שקלים (ארה"ב), 99 אג' (בריטניה), וכך עד 5.99 שקלים למדינות מרוחקות שהן יעדים פחות פופולריים.

 

חבילת גלישה נמכרת בנפרד:

תאילנד: 129 שקל עבור 10 מ"ב ל-30 יום.

גרמניה וארה"ב: 50 מגה בייט ב-69 שקל או חצי ג'יגה ב-199 שקל ל-30 יום.

 

בשורה התחתונה: יופון משתלמת מאוד בשיחות והודעות בלבד כשנמצאים באירופה. למשל, היא זולה יותר מ-HOT מובייל. בגלישה, גולן טלקום זולה ממנה (ל-22 מדינות) וכך גם פרטנר. חבילות הגלישה ביופון בחו"ל לא משתלמות.

 

 

 

אורנג' (פרטנר) 

חבילת Passport Relax

עלות: 299 שקל ל-30 יום, ל-3 מדינות נבחרות מתוך 49.

כוללת עד 3 ג'יגה גלישה, עד 1,000 הודעות ועד 1,000 דקות (בחישוב של 30 אג' להודעה או סמס ו-10 אג' ל-1 מ"ב).

בסיום התקציב: 2.5 שקלים לכל דקת שיחה, הודעת sms או גלישה עד לתום תוקף החבילה.

 

האותיות הקטנות:

שימו לב שהחלוקה הזאת של אורנג' לא בהכרח תתרחש. אם תגלשו המון יתכן שלא תקבלו במסגרת החבילה אלף דקות שיחה ואלף סמסים ולהיפך.

אין החזר כספי אם לא מנצלים את כל החבילה, לכן חישבו היטב אם אתם צריכים 3 ג'יגה גלישה בחו"ל.

החבילה תקפה לשיחות יוצאות, נכנסות, מקומיות, שחות לישראל, שיחות בינלאומיות - בחיוג ישיר. יחד עם זאת, סמס יוצא הוא רק למספרי טלפון ישראליים.

כדי להמשיך לגלוש בזול אחרי ניצול התקציב, חובה לפתוח את המכשיר באופן קבוע לגלישה בחו"ל.

 

חבילת גלישה בלבד

כוללת: 3 ג'יגה גלישה ב-159 שקל (כלומר, כ-5 אג' למ"ב)

מחיר חריגה לאחר ניצול הנפח בחבילה: 2.5 שקלים לכל 1MB גלישה עד לתום תוקף החבילה

 

בשורה התחתונה: מחיר קבוע לחבילה בלי תוספת גבייה על יחידות מעבר, זה דבר טוב ורצוי. חבילת הגלישה של אורנג' טובה יותר מזו של HOT מובייל, אך לא יותר טובה מזו של גולן טלקום ב-22 מדינות, ולא מתאימה למי שנוסע לתקופה קצרה ולא מתכנן לגלוש המון.

 (צילום: ניב קלדרון) (צילום: ניב קלדרון)
(צילום: ניב קלדרון)

 

012 מובייל  (פרטנר)

שתי חבילות במחיר קבוע:

1. 140 שקל (1.6 שקלים לדקת שיחה וסמס, 1.80 שקלים למ"ב גלישה).

 

2. 299 שקל (30 אג' לדקת שיחה וסמס, 10 אג' למ"ב גלישה).

 

האותיות הקטנות:

יש לפתוח את הטלפון הנייד לגלישה בחו"ל.

בסיום התקציב, תשלמו 2.5 שקלים לדקת שיחה, הודעת סמס או 1MB גלישה. לחילופין אפשר לרכוש חבילה נוספת.

המחיר ליחידה בחבילה הראשונה גבוה. החבילה השנייה זהה לחבילה של אורנג'.

 

חבילות גלישה

1. 159 שקל ל-3 ג'יגה (5 אג' ל-1 מ"ב).

 

2. 139 שקל ל-1 ג'יגה (14 אג' ל-1 מ"ב).

 

החבילות תקפות ל-30 יום ב-106 מדינות.

 

3. 105 שקל ל-300 מ"ב (כלומר, 35 אג' ל-1 מ"ב).

תוקף: 4 ימים.

 

חריגה: 2.5 שקלים ל-1 מ"ב.

תקפה ל-88 מדינות.

 

בשורה התחתונה: המחירים של 012 מובייל נוחים. חבילות הגלישה זולות מאלו של HOT מובייל, סלקום ופלאפון. חבילת הגלישה ל-4 ימים משתלמת למי שמשתמש במקביל גם באינטרנט אלחוטי בנסיעה, אבל עדיף לשלם עוד 34 שקל ולגלוש ב-1 ג'יגה. שיחות אפשר לערוך באמצעות אפליקציות וכך לא צריך אותן בחבילה.


 

סלקום

1. 149 שקל לשבוע - חצי ג'יגה גלישה.

החבילה מאפשרת גם לשוחח ולסמס בסכום של:

89 אג' לדקת שיחה

89 אג' להודעת סמס.

 

2. 199 שקל לשבועיים - 1 ג'יגה גלישה.

החבילה מאפשרת גם לשוחח ולסמס ב:

89 אג' לדקת שיחה

89 אג' להודעת סמס.

 

3. 75 שקל למשך כל זמן השהייה.

החבילה מאפשרת גם לשוחח, לסמס ולגלוש ב:

69 אג' לשיחה לפי שימוש

69 אג' לסמס לפי שימוש

33 שקל ל-50 מגה גלישה - לא גלשת לא שילמת (בדקנו גם בגרמניה וגם בתאילנד).

 .

חבילת גלישה בלבד:

1. 179 שקל לשבוע

גלישה בנפח 1 ג'יגה.

 

2. 279 שקל לשבועיים

גלישה בנפח 2 ג'יגה.

 

3. 450 שקל לחודש

נפח גלישה 4 ג'יגה.

 

4. 29 שקל תשלום חד פעמי

+ 33 שקל ליום גלישה שמוגבל ב-50 מגה ביט

החבילה הזאת לא מוגבלת בזמן.

 

בשורה התחתונה: החבילות הראשונות הן חבילות גלישה שדורשות תשלום נוסף מעבר לגלישה על סמס ושיחות. זה מביא לכך שלא תדעו מראש כמה תשלמו. יחד עם זאת ניתן לראות אותן כחבילות גלישה בלבד, ולמקרה הצורך מסמסים ומדברים. בכל מקרה הן לא זולות כחבילות גלישה, ולא בהכרח זולות לעומת חבילות שכוללות שיחה וסמס של המתחרים. בהשוואה לחבילת 299 שקל של אורנג' - למי שגולש הרבה, אורנג' משתלמת יותר. למי שמדבר הרבה יתכן שסלקום די דומה בתנאיה לאורנג'.

 

חבילות הגלישה יקרות בהשוואה לפרטנר, HOT מובייל, 012 מובייל וגולן טלקום (ב-22 מדינות).

 (צילום: דנה קופל ) (צילום: דנה קופל )
(צילום: דנה קופל )

 

פלאפון

מסלולי "לא השתמשת לא שילמת"

המסלולים האלה דורשים הרשמה חד פעמית, ואחרי כן מופעלים אוטומטית בכל נסיעה.

 

1. Travel New

למרות שזו חבילת "לא צרכת לא שילמת", יש תשלום ראשוני של 19.90 שקל, ברגע שעשיתם שימוש בחבילה.

החבילה כוללת:

2.5 שקלים לדקה או סמס מכל העולם.

גלישה במדינות נבחרות: 24.9 שקל ליום גלישה עד 50 מ"ב. 50 מ"ב נוספים יעלו עוד 24.90 שקל ו-50 מ"ב נוספים יעלו לכם 19.9 שקל.

 

2. מסלול TRAVEL+ֹNEW

למרות שזו חבילת לא צרכת לא שילמת, יש תשלום לנסיעה: 69.90 שקל, ברגע שעשיתם שימוש בחבילה.

מה כולל?

89 אגורות לדקה או  סמס

גלישה במדינות נבחרות: 24.9 שקל ליום גלישה עד 50 מ"ב. 50 מ"ב נוספים יעלו עוד 24.90 שקל ו-50 מ"ב נוספים יעלו לכם 19.9 שקל.

 

3. TRAVEL NEW לגולשים בלבד

24.9 שקל ליום, לגלישה עד 50 מ"ב.

 

האותיות הקטנות:

אזהרה: אלה מסלולים שעלולים להיות מסוכנים, שכן לא תקבלו הודעה על כך שעברתם איזו מכסה, כי למעט בגלישה - אין מכסה. הגלישה יקרה מאוד (69.70 שקל ליום, עד 150 מ"ב) וקשה לכמת אותה כדי לשלוט על הצריכה. לעתים קרובות אנשים לא מודעים לכך שהודעות וואטסאפ צורכות נפח גלישה, וכך גם עדכון אפליקציות. עקב כך החשבון עלול להגיע למאות שקלים ויותר מכך, בלי שנשים לב.

 

חבילת "הכל כלול פלוס"

249 שקל על:

1 ג'יגה גלישה

200 דקות

200 סמס

 

חבילת הכל כלול פלוס

449 שקל על:

300 דקות שיחה, 300 סמס, 2 ג'יגה נפח גלישה.

 

האותיות הקטנות:

תעריף דקת שיחה מקומית / דקת שיחה בינלאומית / דקת שיחה יוצאת לישראל בחיוג ישיר: 5 שקלים.

מחיר למ"ב מעבר לחבילה: 1 שקלים.

תוקף החבילה: עד 14 יום מכניסתה לתוקף או בניצול היחידות הכלולות, על פי המוקדם מביניהם. בסיום נפח הגלישה הכלול בחבילה, תיחסם הגלישה ברשת הסלולרית. ללקוחות הפתוחים לגלישה סלולרית בחו"ל באופן קבוע תיכנס לתוקף תוכנית חו"ל והגלישה תימשך בתעריף מוזל של 1 שקלים למ"ב.

 

חבילת גלישה בלבד

1 ג'יגה גלישה ב-179 שקל.

 

בשורה התחתונה: חבילות הכל כלול פלוס יקרות לעומת חבילות דומות של אורנג' ו-012 מובייל. גם גולן טלקום משתלמת יותר (ב-22 מדינות).


 (צילום: שלומי כהן) (צילום: שלומי כהן)
(צילום: שלומי כהן)

  

רמי לוי תקשורת

מתאים ללקוחות כל החברות, כיוון שמדובר בסים בינלאומי.

לדוגמא, טיסה לתאילנד עם המפעיל המקומי true:

שיחות נכנסות ויוצאות (לישראל) – 1 שקלים.

הודעות סמס יוצאות: 5 שקלים (נכנסות ללא עלות).

גלישה כ-8 שקלים ל-1 מ"ב.

 

האותיות הקטנות: מחירי הגלישה גבוהים וכך גם מחירי סמס.

 

יש גם מחירים נמוכים יותר למדינות אחרות, למשל:

50 אג' לדקת שיחה.

1 שקל לסמס.

כ-1 שקל למ"ב (10 אג' ל-1 ק"ב).

 

ובכל זאת מדובר במחירי גלישה גבוהים מאוד.

 

ניתן גם להוריד את אפליקציית רמי לוי.

 

שיחות נכנסות: חינם

שיחות יוצאות לישראל: 17 אג'

 

האותיות הקטנות: האפליקציה פועלת רק על גבי אינטרנט. עדיף להשתמש באפליקציות חינמיות.

 

בשורה התחתונה: לא משתלם, אלא למדברים ולגולשים ממש מעט.

 

 (צילום: נועם מושקוביץ) (צילום: נועם מושקוביץ)
(צילום: נועם מושקוביץ)

 

הום סלולר

מציעה תעריפים לפי מדינות.

כך למשל לארה"ב (רשת T mobile) דקת שיחה נכנסת ויוצאת, סמס ומ"ב גלישה מתומחרים ב-40 אג'. לדנמרק העלות היא 60 אג' ליחידה ולתאילנד: 1.50 שקלים.

 

נשמע כיפי, אבל למעשה יש לקנות מראש כרטיס סים לחו"ל ב-150 שקל (70 שקל עבור רכישה ו-80 שקל עבור טעינה ראשונית). לאחר מכן ניתן לטעון את הכרטיס שוב ב-80 שקל, בהתאם לצורך.

 

בשורה התחתונה: מה שלא תעשו, תוציאו מינימום 150 שקל. לא בהכרח משתלם.

 

רכישת סים לחו"ל

אופציה נוספת, שאינה קשורה לחברות הסלולר (למעט רמי לוי), זו קניית כרטיס סים בינלאומי בארץ. בין ההצעות: סימלס, סימזול, world8, אומניסים, teleway (לארה"ב), כרטיסי חיוג של נטוויז'ן, בזק בינלאומי – (שיחות בלבד) - כך שיש לא מעט אופציות לרכישה.

 

לדוגמא, סים teleway (לארה"ב), עולה 349 שקל ל-14 יום ומאפשר שיחות, סמסים וגלישה ללא הגבלה. זה די משתלם בעיקר משום שאין הגבלה.

 

דוגמא אחרת: world8 – בטעינת 150 שקל ל-30 יום, עלות דקת שיחה נכנסת ויוצאת נעה בין 75 אג' ל-7.5 שקלים. סמס: 3.6-0.59 שקלים, תלוי במדינה. גלישה ניתן לטעון בנפרד, עד 640 מ"ב ב-190 שקל. זה משתלם רק בנסיעות קצרות.

 

חסרונות: המספר אינו שלכם (בחלק מהאופציות ניתן להשתמש במספר שלכם באמצעות "עקוב אחרי").

 

מודם נייד

סים זול מציעה בנוסף גם מודם ראוטר נייד ב-80 אירו לנסיעה, וכך גם חברות כדוגמת webbing: ראוטר ב-230 שקל, חיבור ל-10 מכשירים, 2 ג'יגה גלישה לחודש.

 

סים מקומי

בכל עיר גדולה תמצאו חנות של מוצרי אלקטרוניקה בה תוכלו לרכוש סים מקומי מוטען בשיחות, הודעות וגלישה או רק בחבילת גלישה. אפשר גם לעשות זאת בסניפי חברות סלולר מקומיות. זה בדרך כלל זול.

 

החיסרון: מספר הטלפון יהיה אחר מהמספר הרגיל שלכם.

 

אפליקציית Bphoe של בזק ואפליקציות דומות של רמי לוי ופלאפון

לקוחות קו הטלפון הביתי של בזק יכולים להתקין את האפליקציה בסמארטפון שלהם, ולדבר מחו"ל במחיר של שיחת טלפון קווי בארץ בהתאם לתעריף שהם משלמים בארץ.

החיסרון: השיטה עובדת רק כשיש אינטרנט, כך שיש לרכוש חבילת גלישה או להתחבר ל-Wi-Fi. ואם כבר יש חבילת גלישה, יתכן שעדיף בכלל לדבר בוואטסאפ.

 

בשורה התחתונה: אז מה עדיף?

מבין חברות הסלולר, החבילה של גולן טלקום היא הטובה ביותר לחו"ל, בתנאי שאתם משלמים בתשלום החודשי על חבילת סלולר (בארץ) 99 שקל ומעלה ובתנאי שאתם טסים ל-22 המדינות בהן היא פועלת. אחריה משתלמות החבילות של פרטנר (012 ואורנג'), רק שקחו בחשבון שאתם לא בהכרח צריכים ג'יגה או 2 ג'יגה גלישה בטיול של שבוע או 10 ימים, אלא אם כן אתם מעלים הרבה תמונות ומתכתבים הרבה בוואטסאפ.

 

סים בינלאומי מתאים לצרכים מסוימים. למשל: סים שמאפשר שימוש ללא הגבלה - כמו שבועיים ב-350 שקל. לתקופה של 30 יום המחיר מגיע כמעט ל-500 שקל, ואז כדאי לשקול שימוש באינטרנט אלחוטי וזהו, או בחבילה מוגבלת של אחת מחברות הסלולר.

 

הכי זול (בדרך כלל), זה פשוט לקנות סים מקומי. החיסרון הוא שלא תמיד נוח להתחיל להסתובב בעיר ולרכוש סים, כשכבר רוצים להתחיל בטיול.

 

ובאמת הכי זול: להשתמש ב-Wi-Fi חינמי, באשר תמצאוהו. כך תוכלו להעלות תמונות, לשלוח הודעות וואטסאפ ולשוחח באפליקציות שמאפשרות שיחות על גבי האינטרנט, מבלי לשלם דבר.

 

קרן יעקובי השתתפה בהכנת הידיעה
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
צילום: ויז'ואול/פוטוס
שיחות וגלישה בחו"ל: כמה זה עולה לנו?
צילום: ויז'ואול/פוטוס
מומלצים