שתף קטע נבחר

שנה אחרי המקלטים יש פיצוי

נועה אולניק בת ה-19 שמתנדבת בנווה חנה במסגרת שנת שרות של התנועה הקיבוצית, גייסה את חברי קיבוץ בית ניר הסמוך להעברת הפעלות חוויתיות וסדנאות מגוונות לילדים

אחרי קיץ של ישיבה במקלטים  ילדי בית הילדים "נווה חנה" שבקריית גת זכו לקייטנה מלאת חוויות.

 

נועה אולניק (צילום פרטי) (צילום פרטי)
נועה אולניק(צילום פרטי)

 

נועה אולניק בת ה-19 שמתנדבת בנווה חנה במסגרת שנת שרות של התנועה הקיבוצית, גייסה את חברי קיבוץ בית ניר הסמוך להעברת הפעלות חוויתיות וסדנאות מגוונות לילדים

 

לאחר שבקיץ הקודם, "בילו" ילדי בית הילדים "נווה חנה שבקריית גת בישיבה במקלטים ותחת משטר הזעקות יומיומי, התגייסו חברי קיבוץ בית ניר הסמוך להעביר את חופשת הקיץ של הילדים בהפעלות חוויתיות.

 

בית הילדים "נווה חנה" שבקריית גת מעניק גג למאה ועשרים ילדים ונוער בסיכון המגיעים אליו בצו בית משפט או מופנים דרך מחלקת הרווחה העירונית. בבית הילדים גרים ילדים ונערים בגילאי 7 עד 18 מכל שכבות האוכלוסייה במסגרת משפחתונים – המדמים מבנה של משפחה. בכל משפחתון גרים 12 עד 14 ילדים המלווים בצוות חינוכי הכולל את אם הבית, מדריך ומתנדבים במסגרת שנת שירות.

 

במהלך שנת הלימודים מלווים הילדים בצוות החינוכי שכולל מדריכים ומתנדבים בשנת שירות – בוגרי תיכון שמקדישים שנה אחת לפני גיוסם לצה"ל לטובת התנדבות בקהילה.

 

נווה חנה (צילום: נועה אולניק) (צילום: נועה אולניק)
נווה חנה(צילום: נועה אולניק)

 

אחת ממתנדבות שנת השירות בנווה חנה היא נועה אולניק (19.5) מקיבוץ מגל, שמבצעת את שנת השירות שלה במסגרת תכנית שנת השירות של התנועה הקיבוצית בשיתוף ארגון "LEAD".

 

לדברי נועה אולניק (19.5):"במהלך השנה שלי בנווה חנה" הייתה לכולנו – מתנדבי שנת השירות (ש"ש) שגרה ברורה. אני למשל התנדבתי כש"ש בפנימיית היום ובנוסף ליוויתי את הילדים במשפחתון שבפנימייה המלאה, דאגתי ביחד עם הצוות שיאכלו את ארוחת הצהריים, יכינו שיעורי בית, פעילויות, חוגים, משחקים, פגישות ועוד.

 

לאחר סיום שנת הלימודים, הגיעה זמנה של הקייטנה – זמן של חופש עבור הילדים, טעינה וצמיחה - במיוחד לאחר שבשנה שעברה את רוב תקופת הקיץ בילו הילדים במקלטים ובמרחבים מוגנים תחת משטר הזעקות יומיומי.

 

כל הצוות התחבט בשאלה איך ליצור עבור הילדים קייטנה מלאת חוויות ותכנים שיעשירו וישמחו אותם, והאתגר הגדול עמו התמודדנו היה התקציב הנמוך שלא אפשר הזמנת פעילויות בתשלום מבחוץ, טיולים או ימי כיף מחוץ לפנימייה".

נועה החליטה לפנות לאגף החינוך והמשימות בתנועה הקיבוצית בבקשה לעזרה ואפרת קרינסקי, עובדת באגף וחברת קיבוץ בית ניר שבקרבת קריית גת הרימה את הכפפה. ביחד, גייסו נועה ואפרת את חברי קיבוץ בית ניר להעברת סדנאות והפעלות לילדי קייטנת "נווה חנה".

 

נועה מספרת: "ההתגייסות הייתה מדהימה ומרגשת. ממש מיד לאחר ששלחנו את המייל עם הפנייה קיבלנו עשרות תגובות. כל אחד התנדב לתרום סדנאות והפעלות על פי הידע והמומחיות שלו: מהנדס מחשבים העביר סדנאות על בטיחות ברשת וגלישה, גננת העבירה סדנאות יצירה ואפילו הביאה אתה כמות אדירה של חומרי יצירה שתשמש אותנו גם בהמשך השנה. שחקנית העבירה סדנת תאטרון מלווה בהצגה בהשתתפות הילדים, מורה לאמנות העבירה סדנת יצירה בעיסת נייר, היו לנו כאן גם סדנאות יוגה, סדנת בישול ועוד ועוד".

 

נועה מסכמת ואומרת: "שנת השרות היא הזדמנות להיחשף לעולם רחב של נתינה, עשייה ובעיקר של אנשים טובים. אנשים מעוררי השראה שנותנים כל אחד ככל יכולתו ומהלב. אנשים שמאמינים שאפשר להשפיע ולהגיע למקומות טובים יותר בכל מקום שבו את/ה נמצא/ת. משפחת נווה חנה: המדריכים, המתנדבים ובעיקר הילדים מוכיחים את זה כל יום מחדש".

 

לדברי לירז ברנד, רכז תכנית שנת השרות של התנועה הקיבוצית: "תכנית שנת שרות של התנועה הקיבוצית פועלת מזה עשרות שנים ובמסגרתה מתנדבים 850 צעירים בוגרי תיכון לפני שירותם הצבאי בכל שנה. הש"ש מתנדבים בעיקר במוסדות חינוכיים, פנימיות, כפרי נוער, מוסדות של אנשים עם צרכים מיוחדים ומשימות התיישבותיות שמתבצעות בעיקר בקיבוצים בעוטף עזה ובערבה. בימים אלה מסתיים מחזור תשע"ה ומתחיל מחזור תשע"ו של שנת השירות.

המתנדבים בתכנית מגיעים בעיקר מהמרחב הכפרי: מחציתם מקיבוצים ומחציתם ממושבים, יישובים קהילתיים ומהמרחב העירוני.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רוח טובה
יד שרה
כיתבו לנו
מומלצים