שתף קטע נבחר

אובמה על נתניהו: לא זוכר התערבות שכזו בפוליטיקה האמריקנית

בראיון לפריד זכריה ברשת CNN נשאל אובמה אם הוא זוכר מקרה שבו מנהיג מדינה זרה התערב כך בוויכוח פוליטי פנימי בארצות הברית: "אני לא זוכר דוגמה נוספת לכך", השיב

נשיא ארצות הברית ברק אובמה אומר שאינו זוכר התערבות של מנהיג מדינה זרה בפוליטיקה האמריקנית כפי שעשה זאת ראש הממשלה בנימין נתניהו. אובמה אמר את הדברים בראיון לתוכנית GPS של רשת CNN שתשודר מחר (יום א').

 

המראיין פריד זכריה שאל: ראש הממשלה נתניהו הכניס את עצמו במלוא העוצמה למדיניות החוץ של ארצות הברית. האם אתה זוכר מקרה שבו מנהיג של מדינה זרה עשה זאת? האם ראוי שמנהיג זר יכניס את עצמו לוויכוח פוליטי פנימי?

 

אובמה השיב: "אני אשאיר לך לשאול את השאלה את ראש הממשלה נתניהו. אני לא זוכר דוגמה נוספת לכך. ברור שהיחסים בין ארצות הברית לישראל הם עמוקים. הם משקפים את המדיניות שלי. מבחינת התוכן, ראש הממשלה טועה. אני יכול להראות שההנחות הבסיסיות שלו אינן נכונות. אם אני צודק בטיעון שלי שזו הדרך הטובה ביותר שלאיראן לא יהיה נשק גרעיני, אז זה לא רק טוב לארצות הברית, זה טוב מאוד לישראל".

 

העימות בין אובמה לנתניהו סביב הסכם הגרעין עם איראן הגיע השבוע לוועידת הקהילות היהודיות בארצות הברית. בנאום שנשא באוניברסיטה האמריקנית בוושינגטון, שבה נשא דברים בעבר הנשיא המנוח ג'ון פ' קנדי, התייחס השבוע אובמה להתנגדות הישראלית להסכם ואמר כי "מתנגדי ההסכם עם איראן שכינו אותו 'טעות היסטורית' טעו: תוכנית הגרעין האיראנית הושהתה, מצבור האורניום הופחת, הפיקוח הוגבר". הוא התייחס בפרט להתנגדות ישראל ואמר: "כולם חוץ מממשלת ישראל לא הביעו התנגדות להסכם". עם זאת ציין כי ארה"ב מבטיחה לשמר יתרון איכותי לישראל.

 

יום לפני כן אמר נתניהו מלשכתו בירושלים בשיחת וידאו כי "ההסכם הגרעיני עם איראן לא חוסם את דרכה של איראן לפצצה, אלא סולל את דרכה לפצצה. גרוע מזה, הוא נותן לה שתי דרכים לפצצה. אם איראן שומרת על ההסכם, בתוך עשור רוב ההגבלות יוסרו, ההגבלות על הצנטריפוגות יוסרו ובנקודה זו איראן תוכל להעשיר את הארסנל שלה ולעשות זאת במהירות", אמר ראש הממשלה בפתח נאומו. "יש להסכם מחיר נורא כי הוא מקל על איראן לבנות נשק גרעיני בתוך עשור".

 

אמש שיבחו 29 מהמדענים הבכירים ביותר בארה"ב את הסכם הגרעין עם איראן. במכתב לנשיא אובמה כתבו המדענים, בהם חתני פרס נובל, כאלה שעסקו בחימוש גרעיני ויועצים לשעבר בבית הלבן בנושא הגרעין, כי הם מברכים על ההסכם וכינו אותו "חדשני" ו"מחמיר". מדובר במדענים מהחשובים והידועים ביותר בנושא הבקרה על נשק גרעיני, והמכתב שלהם מספק לנשיא אובמה תחמושת חשובה במסע השכנוע של חברי הקונגרס לתמוך בהסכם הגרעין.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים