שתף קטע נבחר

טיפים לסטודנט לפני חתימת חוזה על דירה

שנת הלימודים האקדמית כבר הגיעה לסיומה, והשנה הבאה מעבר לפינה. בתקופה זו סטודנטים רבים שוקלים מעבר לדירה חדשה לפני תחילת שנת הלימודים - לפניכם כמה המלצות לפני החתימה על חוזה השכירות

רגע לפני שחוזרים לשנת הלימודים האקדמית, סטודנטים רבים מחפשים דירת מגורים בשכירות, לרוב בקרבת האוניברסיטה או המכללה. כדי שסטודנט יוכל לשכור דירה בצורה הוגנת וליהנות משנת לימודים פוריה, ישנם פרטים חשובים שעליו לשים אליהם לשים לב - החל מחיפוש הדירה ועד לשלב החתימה על חוזה השכירות. לפניכם כמה טיפים חשובים.

 

כתבות נוספות על סטודנטים בערוץ הנדל"ן :

סטודנט? מגורים במרכז ב-650 שקל לחודש

מכולות לסטודנטים בשדרות: 450 שקל בחודש

ק' שמונה: סטודנטים ישלמו שכ"ד מסובסד

 

>>> רוצים להתעדכן בחדשות הכלכלה והצרכנות? הצטרפו לעמוד הפייסבוק שלנו

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

מה שאתם רואים זה לא תמיד מה שמקבלים

כשתגיעו נרגשים לראות את הדירה, שימו לב שבמידה שיש בה ריהוט - לא בטוח שהוא יישאר אתכם, אלא ימשיך עם השוכרים שמפנים את הדירה. בדקו מה כן נשאר בדירה ומה תצטרכו להביא אתכם. זכרו שכל מה שהובטח לכם, צריך להופיע כסעיף בחוזה השכירות.

 

בנוסף, דאגו שיוגדר בכתב מה מצב המכשירים האלקטרוניים בדירה ומי אחראי לתחזוקתם (למשל מקרר או מזגן). הגיעו לדירה בשעות היום ובדקו האם יש מספיק אור מהחלונות, האם יש מטרדים ורעשים מהרחוב וכדומה. הקפידו לשאול את הדיירים הנוכחיים גם על התנאים בשעות הלילה, כי אין כמו איכות חיים להצלחה בלימודים.

 

למרות שאנו חיים במדינת "יהיה בסדר",  בשום אופן אל תוותרו על חוזה מסודר, גם אם אתם מכירים את בעל הבית. באינטרנט קיימים נוסחים שונים לחוזים - ניתן להשתמש בחוזה כזה כטיוטה, אך אין להסתמך רק עליו היות ולכל עסקה המאפיינים שלה. קראו את החוזה בתשומת לב רבה ואל תתביישו לשאול ולהתייעץ במידה ואתם לא בטוחים. בלי חוזה מסודר תהיו חשופים ללא מעט בעיות עתידיות ומגן על הזכויות שלכם.

 

עו"ד מקצועי ומנוסה בתחום יאתר עבורכם את הסעיפים שעלולים להוות בעיה וימליץ במידת הצורך על הוספת סעיפים. עבור בחינת ההסכם ומתן ייעוץ מתאים, מקובל לרוב לשלם שכר טרחת עו"ד בגובה מחצית משכר הדירה החודשי שנקבע, סכום זניח אם נתייחס לעוגמת הנפש, הטרחה והעלויות הגבוהות שעלולות להיווצר כתוצאה מחתימה על חוזה שאינו מתאים.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

אל תשכחו את עלויות החשבונות

חשוב לבדוק אילו חשבונות תידרשו לשלם במהלך תקופת השכירות ואילו כבר כלולים בעסקה. במידה ובעל הבית מצהיר שתקבלו שירותים כגון ארנונה וחשמל במסגרת השכירות, תבדקו האם ישנן התניות בדבר חריגה תוודאו שלא יהיו לכם "הפתעות" והוצאות בלתי צפויות. בנוסף, בדקו האם ישנן הוצאות קבועות שתידרשו לשלם כמו תשלום וועד בית, שיש לקחת בחשבון.

 

זכרו, חשוב לזכור שגרו בדירה לפניכם וכדאי לבדוק מול נותני השירותים השונים כגון: חשמל, גז, מים, עירייה (ארנונה) וועד הבית שלא נשארו חובות של השוכרים הקודמים. ניתן לבדוק זאת בשיחת טלפון פשוטה ובמידה ומצאתם חוב יידעו מיד את בעל הנכס וחייבו אותו לטפל בנושא.

 

לגבי מצב הדירה, בדקו את שלמות הדירה והפגמים בה לפני החתימה על החוזה, דאגו שבהסכם השכירות תופיע רשימה של כל הפגמים אותם קיבלתם עם הדירה.

 

בעלי הנכסים דואגים בדרך כלל שיופיעו סעיפים בחוזה המחייבים תשלום גבוה על נזקים שגורמים הדיירים, צביעת הדירה בתום החוזה ועוד. מסיבה זו חשוב שעו"ד מטעמכם ישתתף בחתימה ויוודא שהאינטרסים שלכם כשוכרים מופיעים בחוזה שחור על גבי לבן. חשוב שתדעו בדיוק על מה אתם חותמים ולמה אתם מתחייבים בכל שלב.

 

תזכורת: כך נראה יריד דיור לסטודנטים - מוזמנים לצפות

 

גם בעלי חיים הם חלק מהחוזה

מומלץ לקבוע בחוזה כללים ברורים. האם מותר לגדל בבית חיית מחמד? האם יש אפשרות לצרף שותף לנכס ובמידה וכן האם הוא דייר שלכם או שהוא חתום על חוזה נפרד מול בעל הבית? האם במהלך שנת הלימודים תרצו לצרף את בן או בת הזוג? האם יוכלו להתגורר אתכם באופן חלקי או מלא, או שזאת עשויה להיות הפרה של החוזה?

 

מומלץ לקבוע מראש אפשרות לקיצור משך השכירות, במידת הצורך. חשוב להגדיר באילו תנאים תוכלו להפר חוזה ולעזוב את הדירה. במידה ותקבעו זמן הודעה מוקדמת מראש לעזיבה, שימו לב שסעיף כזה לעיתים חל על שני הצדדים כלומר שאם תינתן לכם אפשרות להודיע חודש מראש על עזיבה, בעל הנכס יוכל לנהוג כך גם כלפיכם.

 

במידה ותעזבו, האם האחריות על מציאת שוכר מחליף חלה עליכם או שמספיקה הודעה מקדימה על רצון לעזוב? האם השוכר המחליף יהיה מחויב בחוזה מולכם כשוכרים או שיחליף אתכם באופן מלא ויחתום על חוזה מול בעלי הדירה? אל תתביישו, התייעצו עם עו"ד ודאגו שלכל אפשרות תהיה תשובה כבר בשלב החוזה. עו"ד מומחה יוכל להמליץ לכם מניסיונו ולהציג לכם את כל האפשרויות. כמו כן, עו"ד ינהל את המשא ומתן מול המשכיר וידאג שלא יהיה מקום בו דברים לא יוסדרו מראש בין שני הצדדים. בהצלחה.

 

הכותב הוא עו"ד העוסק בדיני נדל"ן

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים