שתף קטע נבחר

חגיגת השכר במגזר הציבורי: חריגות של 10 מיליון שקל

חגיגות השכר במגזר הציבורי: עובד בחברה העירונית באשדוד קיבל שכר עודף של 200 אלף שקל, בבני ברק נדרשו עובדי העירייה להחזיר 1.5 מיליון שקל ועובדי עיריית פתח תקווה קיבלו יום "גשר" בחינם. עוד ברשימת החורגים: 13 אוניברסיטאות ומכללות, ועיריית תל אביב. עד כה הושב סכום כולל של כ-10 מיליון שקל לקופת המדינה

עלייה במספר חריגות השכר בגופים הציבוריים בישראל - ב-2013 נרשמו חריגות ב-11% מהגופים הציבוריים, לעומת 10% בשנת 2012, כך עולה מדו"ח חריגות השכר של יחידת האכיפה לשנת 2014 שהציג היום הממונה על השכר. כתוצאה מחשיפת החריגות הושב סכום כולל של כ-10 מיליון שקל לקופת המדינה.

 

כתבות נוספות בערוץ הכלכלה :

לאן הולך הכסף? כך תבינו את התקציב החדש

תקציב החינוך בשיא; חלק משמעותי מהתוספות - לתכנים דתיים 

השכר הממוצע לשכירים במאי: 9,361 שקל

 

המגזר הבולט ביותר בחריגות השכר הוא מגזר הגופים הנתמכים, ש-54% מחריגות השכר נתגלו בו. בולטים במיוחד המוסדות להשכלה גבוהה. מבין 15 הגופים שבהם נתגלו חריגות שכר במשך 5 שנים ברציפות, 13 מהגופים הם אוניברסיטאות ומכללות - כאשר השניים הנותרים הם עיריית תל-אביב והמועצה המקומית כפר-כנא.

 

עוד נמצא כי בין השנים 2012-2013 חלה עלייה של 148% בהיקף חריגות השכר בחברות עירוניות, ועלייה של 168% בהיקף חריגות השכר במועצות דתיות.

 

החזר של כ-1.9 מיליון שקל בעיריית אילת

חריגת שכר הינה כל פעולה של הענקת שכר או שווה שכר שלא על פי הכללים המפורטים בתקנון השירות הציבורי. יחידת האכיפה באגף הממונה על השכר פועלת לאיתור חריגות כאלה, דרך מאגרים ממוחשבים, דיווחים של הגופים הציבוריים ודו"חות של מבקר המדינה. הפעילות כוללת חקירה, התערבות משפטית ומסתיימת לא פעם בהשבת חלק מהחריגה או כולה לקופת גוף הציבורי.

 

כך, למשל, נדרש עובד בחברה העירונית לתרבות הפנאי של עיריית אשדוד להשיב לעירייה 200 אלף שקל שקיבל בשכר עודף, לאחר שנמצא כי שכרו היה גבוה ב-4,200 שקל בחודש ממה שהתירו כללי העסקה.

 

בעיריית אילת נתגלה כי קבוצה של עובדים קיבלו תוספות שכר בניגוד לחוק, כמו שעות נוספות גלובליות, דירוגים גבוהים יותר מהנדרש וכיוצא בזה. כתוצאה מהתערבות הממונה על השכר השיבו העובדים כ-1.9 מיליון שקל לקופת העירייה.

 

בעיריית בני ברק נדרשו עובדים להחזיר סכום כולל של 1.5 מיליון שקל. עובד אחד, שקיבל שכר של 6,400 שקל בחודש מעבר למה שהתיר החוק, נדרש להחזיר סכום של כ-181 אלף שקלים ו-10 עובדים בכירים, ששכרם הופחת ב-4,500 שקל בחודש, השיבו סכום של כ-755 אלף שקל.

 

בעיריית פתח-תקווה נמצא כי העובדים קיבלו יום "גשר" ללא הצדקה חוקית. העובדים נדרשו לנכות את התשלום בגין יום זה משכרם וכך הושב סכום של 1.2 מיליון שקל לקופת העירייה.

 

מוועד ראשי האוניברסיטאות נמסר בתגובה: תנאי השכר של בעלי התפקידים באוניברסיטאות נקבעו על בסיס החלטות של שלוש ועדות ציבוריות ואנו ממלאים בקפדנות אחר הוראות אלו. יחד עם זאת, לאור דיונים שהתקיימו מול משרד האוצר סוכם לא מכבר על שינוי תנאי ההעסקה של בעלי תפקידים בכירים באוניברסיטאות. במסגרת זו סוכם בין השאר להפחית את שכר הבכירים באוניברסיטאות.

 

צפו: עובדי הציבור מרוויחים - ושכר עובדי ההיי-טק בירידה:

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עמית שאבי, "ידיעות אחרונות"
משרד האוצר בירושלים
צילום: עמית שאבי, "ידיעות אחרונות"
צילום: גיל יוחנן
קובי אמסלם, הממונה על השכר באוצר
צילום: גיל יוחנן
מומלצים