שתף קטע נבחר

סקטור חם: הפריצה של הסייבר בוול סטריט

הסייבר הפך לתחום מבוקש מאוד נוכח גל פריצות המחשבים בעולם. הגידול בביקוש לפתרונות אבטחת מידע שדרג את מעמדן של החברות הסייבר בוול סטריט ואפשר לראות זאת בביצועי המניות. מי הן הכוכבות הגדולות של הסקטור המובל בידי חברות ישראליות, איך כדאי להשקיע ומה התשואה שהניבו החברות בשנים האחרונות?

הטלטלות בשווקים הפיננסים אמנם לא פסחו על מניות הסייבר, אבל הן חזרו מהר מאוד למסלול של עליות. מדד מניות חברות הסייבר/אבטחת המידע הנסחרות בארה"ב, סיפק בשנים האחרונות תשואה גבוה משמעותית מתשואת המדדים, כשבין הכוכבות היו חברות ישראליות או שמנוהלות בידי ישראלים.

 

לכתבות נוספות בנושא:

 

החברה הישראלית הבולטת והראשונה בתחום היא צ'קפוינט (סימול – CHKP ) שנסחרת בכ-14 מיליארד דולר. צ'ק פוינט סיפקה תשואה מרשימה מאז הנפקתה בוול-סטריט לפני 19 שנה. מדובר בתשואה של פי 30 לערך לכל התקופה ותשואה של קרוב ל-20% בשנה. אבל ככל שהחברה גדולה יותר כך קשה לה יותר לצמוח בהכנסות וברווחים ובהתאמה גם קצב הצמיחה של המניה הואט. בשנה האחרונה עלתה מניית החברה בכ-10% למחיר של 78 דולר, כאשר בשיא כבר נסחרה ב-88 דולר למניה.

 

האנליסטים המכסים את צ'קפוינט סבורים שהחברה תגדיל את הכנסותיה בקצב שנתי של כ-10% לכ-1.76 מיליארד דולר בשנה הבאה, ובהתאמה הרווח יעלה בשיעור דומה לכ-750 מיליון דולר. מניית החברה נסחרת במכפיל רווח של כ-17.5 על רווחי השנה הבאה (מכפיל רווח מבטא את השווי שוק חלקי הרווח וככל שהמכפיל נמוך יותר כך המניה לכאורה אטרקטיבית יותר).

 

צ'ק פוינט לא לבד. פאלו אלטו (PANW ) של אחד מהעובדים הוותיקים של צ'קפוינט מתחרה בה בחוזקה. פאלו אלטו צומחת בקצב גדול יותר מצ'קפוינט – ההכנסות עלו ב- 50% בשנה שעברה והצפי הוא לגידול של 35% בהכנסות בשנה הבאה, לרמה של 1.2 מיליארד דולר. הרווח, להערכת האנליסטים, יעלה ל-130 מיליון דולר - רווח הכפול לעומת השנה הקודמת.

 

מניית פאלו אלטו שהונפקה לפני כשלוש שנים עלתה פי שלושה בתקופה זו והמחיר כיום מבטא מכפיל רווח של 100 לשנה הבאה. נראה גבוה, אבל מנגד הצמיחה הצפויה מאוד מרשימה.

 (צילום: דובר צה"ל, יואב זיתון) (צילום: דובר צה
(צילום: דובר צה"ל, יואב זיתון)

 

בנוסף לשתי המובילות האלו, קיימות חברות ישראליות נוספות בוול-סטריט שמתמחות בתחום הסייבר – אימפרבה (IMPV), סייברארק (CYBR), וורוניס (VRNS). שלושתן הנפיקו בשנתיים האחרונות ובעוד שאימפרבה וסייבר ארק הכפילו את מחירן, וורוניס דווקא ירדה.

 

תקרית אשלי מדיסון עוזרת למניות

העליות במחירי המניות בתחום נובעות מהגידול בביקושים לפתרונות סייבר מתקדמים. ארגונים רבים משקיעים תקציבי ענק כדי להגן על מערכות המידע שלהם, והמלחמה מול ההאקרים/ הפורצים למעשה עושה לחברות הסייבר רק טוב. הארגונים נדרשים לפתרונות מתוחכמים יותר, כוללים יותר ויקרים יותר.

 

בשנה האחרונה, בהמשך לפריצות לגופים מובילים בארה"ב ובעולם בכלל (פריצה לאתר אשלי מדיסון, גניבה של רשימות כרטיסי אשראי, פריצה לאתרים של רשתות קמעונאיות, מתקפה על חברת סוני ועוד), גדלו הביקושים לפתרונות אבטחת מידע והאנליסטים המסקרים את התחום צופים המשך צמיחה נאה במוצרי אבטחה של מעל 10%.

 

הגאות בתחום מתבטאת כאמור במחירי המניות. ומה יהיה בהמשך? אף אחד כמובן לא נביא, וחשוב להדגיש כי שגשוג בתחום עצמו לא תמיד מתבטא באופן הדוק לשגשוג במחירי המניות, אבל מי שמעוניין להיחשף לא למניות בודדות, אלא לסל של מניות סייבר יכול לעשות זאת דרך קרן הסל (ETF ) – PureFunds ISE Cyber Security (סימבול: HACK). קרן הסל מנוהלת על ידי PureFunds והיא מנהלת כ-1.5 מיליארד דולר.

 

דמי הניהול בקרן - 0.75%, והיא נסחרת במהלך כל שעות המסחר. התשואה של הקרן בשנה האחרונה (היא הוקמה לפני כשנה) כ- 15%, ובין אחזקותיה הבולטות - פורטינט (FTNT ) המוחזקת בשיעור של 5% מסך נכסי הקרן; אימפרבה הישראלית (IMPV ) בשיעור של 4.9%; טרנד מיקרו (TMICF ) 4.8% ופרופפוינט (PFPT ) בשיעור של 4.7%. כמו כן, מחזיקה הקרן בשיעורים נמוכים יותר בג'וניפר, סיסקו, פאלואלטו, צ'ק פוינט, סייבר ארק ועוד.

 

הכותבת ממערכת אתר מהון להון - מדריכים פיננסיים

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דובר צה"ל, יואב זיתון
צילום: דובר צה"ל, יואב זיתון
מומלצים