שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    ארוחת שאריות: 3 מתכונים
    נשארו לכם במקרר שאריות מארוחת החג שאתם לא בטוחים מה לעשות איתם? לפניכם שלישיית מתכונים קלים להכנה שמנצלים היטב את שאריות האורז, העוף ואפילו הדגים מהסעודה של אתמול

    סלט אורז עם תרד ועדשים שחורות

     

    המצרכים:

    1/2 כוס אורז מבושל מאתמול 

    2 בצלים חתוכים לחצי, ופרוסים דק

    חופן עלי תרד בייבי

    1/3 כוס עדשים שחורות מבושלות

    6 כפות שמן זית

    5 כפות מיץ לימון

    מלח גס

    פלפל שחור גרוס

     (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     

    אופן ההכנה:

    1. במחבת טפלון עם 4 כפות שמן מאדים את הבצל עד להזהבה, ומצננים לטמפרטורת החדר.
    2. בקערה מערבבים את כל המרכיבים יחד, כולל הבצל המטוגן שהתקרר, ומשלימים טעמים עם מלח ופלפל.

     

    סנדוויץ' עוף עם מיונז וירקות

     

    המצרכים:

    4 לחמניות קלועות

    1 קערה גדולה של שאריות עוף בגריל

    4 כפות מיונז

    1 כף לימון

    2 כפיות רוטב פלפל חריף סריראצ'ה - לא חובה

    4 עלי חסה אייסברג גדולים

    3 מלפפונים חמוצים, פרוסים באלכסון

     (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

    אופן ההכנה:

    1. מסירים את העור מהעוף, וקורעים את הבשר עם הידיים לחתיכות קטנות (לא קטנות מדי).
    2. בקערה נפרדת מערבבים את המיונז עם הסריראצ'ה והלימון, עד לקבלת מרקם אחיד. קורעים את החסה לשני חצאים.
    3. מרכיבים את המנה - פורסים את הלחמנייה לאורכה, ומורחים כמות נדיבה מהמיונז בשני צידיה. 
    4. על צד אחד של הלחמנייה מניחים את חתיכות העוף, עלי החסה והמלפפון חמוץ. מגישים.

     

    שקשוקה חריפה עם דגים ושום

     

    המצרכים:

     

    לשקשוקה:

    קערת שאריות דגים, מחולקים לחתיכות בינוניות 

    1 בצל, פרוס לרצועות דקות

    1 גמבה, פרוסה לרצועות

    1 עגבנייה גדולה, חתוכה לקוביות

    1/3 כוס שיני שום קצוצות

    6 כפות שמן זית

    1 כף פפריקה מתוקה

    1 כף שטוחה פפריקה חריפה

    1 כפית שטוחה פלפל שאטה גרוס

    1 כפית חאוויג'

    קורט גרגירי קימל

    500 גר' רוטב עגבניות מרוסקות

    1/2 כוס מים

    1 כף סוכר

    1/2 1 כפית מלח

    4 ביצים

     

    לטחינה:

    225 גר' טחינה גולמית הר –ברכה

    130 גר' מים קרים מאוד

    2 גר' מלח דק

     

    להגשה:

    חלה של שבת

     (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

    אופן ההכנה:

    1. מכינים את השקשוקה - מחממים שמן במחבת ברזל, מוסיפים שום וזרעי קימל ומאדים על להבה נמוכה במשך כ-5-8 דקות. מוסיפים לתערובת בצל ופלפלים ומבשלים במשך 3 דקות נוספות.  
    2. מוסיפים את שאר התבלינים, למעט הסוכר והמלח, ומגבירים את הלהבה לעוצמה בינונית. מערבבים כדקה (שומרים שהתבלינים לא יישרפו).
    3. מוסיפים לתערובת את קוביות העגבנייה ובעזרת הרטיבות שבה, מגרדים את המשקעים מתחתית המחבת. מוסיפים לתערובת רוטב עגבניות, סוכר ומלח. מבשלים את התערובת במשך כ-20-30 דקות, ומשלימים טעמים. מוסיפים פנימה את חתיכות הדג והביצים, מכסים ומבשלים במשך כ-5 דקות.
    4. מכינים את הטחינה - מערבבים היטב את כל המרכיבים עד לקבלת מרקם חלק וקרמי.
    5. הגשה - מגישים את השקשוקה במחבת, לצד חלה וטחינה לבנה.

     

    רוצים עוד מתכון מהיר הכנה? צפו בשף ויקטור גלוגר שמלמד איך להכין פילה לברק כהלכתו: 

     

    בימוי: רפי ברבירו, צילום: ירון שרון

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

     

    המתכונים באדיבות שף מורן לידור, מ"BAU מקום לאירועים"

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "ארוחת שאריות: 3 מתכונים"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים