שתף קטע נבחר

הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    המזונות האלו שמרפאים אותך - והגורו שלהם בישראל
    אחרי שסבלה מבעיות בריאות קשות, גילתה אומינה קדמי את המרפא לכל בעיותיה בתזונה, בעיקר במזונות העל. אחרי שהות של תשע שנים בקוסטה ריקה, שם עמדה בראש מרכז לניקוי הגוף מרעלים, חזרה לאחרונה לישראל והפכה לגורו הבלתי מעורער של המזונות שלטענתה יעילים וחזקים יותר מכל תרופה או ויטמין
    הטבע נותן לנו מתנות, אז למה שלא ניקח? כשהמשפט הזה שגור בפיהם, מצאו עצמם 12 מאורחי מלון מצפה הימים, צועדים בשמונה בבוקר של יום קיצי במיוחד בשבוע שעבר לארוחת הבוקר שלהם. אבל במקום לרדת לחדר האוכל המפנק של מלון הבוטיק היוקרתי, שמו פעמיהם 12 האורחים לאורכו של השביל האחורי המוביל לגינת הירק של המקום. בתוכנית – ליקוט עשבים ירוקים שיוכנסו דקות אחר-כך אל תוך הבלנדר הגדול שהמתין להם מתחת לעץ האקליפטוס, עם מעט מיץ תפוזים טבעי, פירות מיובשים ומיני אבקות של שורשים גרוסים.

     

    העיסה הירוקה שמתקבלת היא למעשה תמצית הטרנד שצובר תאוצה בישראל ובעולם כולו בשנים האחרונות – הסופרפודס, או בעברית "מזונות העל". מדובר במזונות טבעיים שהוכחו במאות מחקרים כבריאים והאיכותיים ביותר שקיימים כיום. אלו מזונות שהוכיחו עצמם כמשפרי סימפטומים של כמעט כל מחלה, הם יכולים לעודד את רמת האנרגיה והחיוניות בגוף, לחזק את המערכת החיסונית ולשפר הבריאות הכללית.

      

    כוהנת מזונות העל בישראל    (צילום: דורון קופרשטיין)

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

    הכתבה צולמה בטלפון LG G4

     

    מי שמובילה את הטרנד בישראל היא אומינה קדמי (36), שהפכה את הסופרפודס לתעשייה של ממש. בשנתיים האחרונות היא חורשת את הארץ לאורכה ולרוחבה ומביאה בפני אלפי אנשים תאבי בריאות או סתם סקרנים את בשורת הסופרפודס. היא מקיימת סדנאות לניקוי רעלים, סדנאות להכרה ובישול עם סופרפודס, כמו זו הנוכחית במסגרתה אנחנו נפגשים ב"מצפה הימים", ממציאה מתכונים שכולם בריאות ואפילו מייבאת ומוכרת את כל אותם מזונות-על עליהם היא מטיפה דרך אתר האינטרנט שלה.

     

    מנערת מסיבות למרפאה במזון

    לעולם הבריאות היא הגיעה בגיל צעיר יחסית, אחרי שחוותה בעיות קשות במערכת העיכול וחיפשה פתרונות טבעיים. "בגיל 18 עזבתי את ישראל בפעם הראשונה בחיי", היא מספרת, "ילדה אילתית תמימה שחיפשה ומצאה את החיים הפרועים. טיילתי בעולם, פגשתי אנשים והפכתי לנערת מסיבות מקצועית. זוהי הייתה תקופה מלאה סיכונים וחסרת דאגות. ובאמת, אחרי שלוש שנים, אורח חיים האינטנסיבי גבה את המחיר. מצאתי את עצמי מבולבלת, אבודה וחולה. מערכת העיכול שלי קרסה וסבלתי מהתקפות של כאב וחוסר יכולת לעכל כמעט כל סוג של מזון. זו הייתה התקופה הקשה בחיי. הבנתי שמשהו מהותי חייב להשתנות".

     

    מזונות העל ריפאו אותה. אומינה (צילום: זוהר רון)
    מזונות העל ריפאו אותה. אומינה(צילום: זוהר רון)

    בשבע השנים שלאחר מכן חיפשה אומינה, שאז עוד קראו לה סיוון, דרכים שונות לריפוי. זה התחיל בתרגול יוגה, לימודי שיאצו וסשנים ארוכים של ויפסאנה, אבל השינוי העיקרי התרחש ב-2004, בכפר ההוליסטי הקטן פאצ’מאמא בקוסטה ריקה. זה התחיל בסדנת ניקוי רעלים והמשיך בהחלטה שקיבלה שמעכשיו תתקיים רק על תזונה של מזון חי (Raw Food), כלומר מזון שלא חומם מעל 45 מעלות.

     

    "חיי השתנו לתמיד מאותו רגע", היא מספרת, "התקפות הכאב שחוויתי יומם ולילה לעולם לא חזרו. אורח חיי השתנה לחלוטין וחוויתי תחושות מדהימות של הקלה ושחרור. הייתי מוקסמת מעוצמת הריפוי שסוף סוף הצלחתי לממש והתאהבתי שוב בחיים".

     

    ניקוי רעלים באמצע היער בקוסטה ריקה

    מאותו רגע החלה קדמי ללמוד ולחקור כל מידע אפשרי על תזונה, ניקוי וריפוי הגוף. במשך חמש שנים ניהלה והובילה את המרכז לסדנאות ניקוי הגוף מרעלים בפאצ’אמאמא בקליניקה שפתחה באמצע היער. "יצרתי תכנית ניקוי המבוססת על שילוב מיוחד של יוגה, מיצי ירקות המכילים “מזונות על” (“סופרפוד”), צמחי מרפא, חוקנים וחינוך לתזונה נכונה. התכנית הזו היוותה פתח לריפוי של מאות אנשים בכל שנה שהגיעו למרכז מכל רחבי העולם על מנת להתנקות ולהבריא".

    הטבע נותן מתנה, לא תיקח? אומינה מכינה שייק ירוק (צילום: זוהר רון)
    הטבע נותן מתנה, לא תיקח? אומינה מכינה שייק ירוק(צילום: זוהר רון)
     

    את ההסמכה האקדמית שלה בתחום הוציאה ב-2011 ב”מכון לתזונה משולבת" בניו יורק, עם הסמכה כיועצת בריאות הוליסטית. לאחר תשע שנים של מגורים ביער הטרופי של קוסטה ריקה, חזרה אומינה עם משפחתה בסוף 2012 לישראל, נחושה לחלוק את הקסם של ניקוי הגוף והסופרפודס עם כמה שיותר אנשים. אז, בעזרת בעלה, שאחראי להקמה ולתפעול היומיומי של המפעל שנקרא אומינה, החלה להפיץ את הבשורה.

     

    - מה זה בעצם סופרפוד?

    "הסופרפודס, מזונות העל, הם מזונות בעלי יכולות ריפוי והזנה רבות. מדובר בסוג מזון עוצמתי ביותר, המרוכז והמזין ביותר בנמצא על פני כדור הארץ. הרבה מחקרים מצאו כי הסופרפודס הם המזונות הבריאים, הטבעיים והאיכותיים ביותר שקיימים כיום. המזונות האלו יכולים לשפר סימפטומים של כמעט כל מחלה. הם יכולים לעודד את רמת האנרגיה והחיוניות בגוף והם בעצם הבחירה האופטימאלית לחיזוק המערכת החיסונית ולשיפור הבריאות הכללית".

     

    - על אילו תחומים את מדברת למשל?

    "מזונות העל מגבירים את יצור הסרוטונין, מעוררים את המיניות ומסייעים בניקוי רעלים מהגוף. הם מזינים את צרכי הגוף לחלבון, לוויטמינים, למינרלים ולחומצות שומן חיוניות. הם גם מהווים מקור מצוין לנוגדי חמצון, חומצות אמינו, אנזימים וקו-אנזימים וזה באמת רק ההתחלה, יש עוד הרבה. מזונות העל מזינים אותנו ברמה עמוקה ביותר. הם מכילים מינרלים, ויטמינים ואנזימים".

     

    - מאילו רעלים אנחנו צריכים להתנקות?

    "מצטברים לנו בגוף רעלים ממקורות שונים: מהאוכל המתועש שאנחנו צורכים, מתרופות, מקרינה ממכשירים אלקטרוניים וסלולרים, מתכשירי הקוסמטיקה השונים שאנחנו מורחים על עצמנו ומהמתח האינסופי שאנחנו חיים בו. כל אלה מביאים להצטברות רעלים בגוף, שמאטה את המטבוליזם ומחלישה את מערכת העיכול והמערכת החיסונית".

     

    סושי דמוי סושי, רביולי על כאילו ומוס שוקולד אחד טעים (צילום: דורון קופרשטין)
    סושי דמוי סושי, רביולי על כאילו ומוס שוקולד אחד טעים(צילום: דורון קופרשטין)

    - איך בעצם נוצר הטרנד של סופרפודס?

    "זה לא בדיוק טרנד, תרבויות קדומות השתמשו בהם במשך אלפי שנים בלי לעשות מחקרים, הם פשוט ראו את התוצאות בשטח. לפני כ-10 שנים החלה תנועת מזונות העל בחוף המערבי באזור סן פרנסיסקו, כל הסיפור היה לאגד את כל המתנות הגדולות של הטבע והידע העתיק של המזונות האלו ולראות מה קורה כשאנחנו מכניסים אותם לחיים המודרניים שלנו. התנועה הזו התחילה את המחקרים סביב זה. ותוצאות המחקרים מראים את האיכויות ותכונות המרפא שהילידים זיהו לפני שנים ללא מחקרים. אנחנו מדברים כאן על משהו שהוא ממקור צמחי, אין מזונות על ממקור של החי, ויש כמויות מאוד גדולות של מזונות על. הם מאפשרים לנו לקבל יותר ערכים תזונתיים בפחות כמות מזון. הם מסייעים לאורך זמן להזין את המוח, את העצמות, את השרירים, את העור, את הציפורניים, את הלב, את הריאות, את הכבד, את הכליות , את מערכת הרבייה, הלבלב ואת המערכת החיסונית. הם מאזנים ותומכים בשינוי תזונה לקויה לתזונה טבעית".

     

    - מה רע בוויטמינים שכולנו נוטלים, הם לא עושים את העבודה?

    "ויטמינים זה סוג של כימיה שמבודדת הרכיבים התזונתיים, ולפעמים בכלל מייצרים ויטמינים סינטטיים שאין להם שום קשר לטבע. הוויטמינים עשויים באמת לעזור, זה לא שהם מסוכנים. לגמרי לא. ההבדל בין צריכה של ויטמינים לצריכה של מזונות על היא שבמזונות על, אנחנו מקבלים את התוצר כקומפלקס שלם, כמו שהגוף שלנו יודע לעבד בצורה הטובה ביותר. למשל, אם אני צריכה ויטמין סי, אקח את כל הבריז שעמוסים בוויטמין זה כמו למשל הגוג'י ברי ולא אלך לתוסף ויטמין סי, כי הספיגה בגוף ממזון תהיה תמיד טובה הרבה יותר משל תוסף. זה ההבדל המרכזי, וזה נכון גם כשרוצים לצרוך ברזל או סידן. סידן, אם צורכים ממנו הרבה בתוסף, עלול לגרום לקלסיפיקציה, הסתיידות בגוף. ולעומת זאת אם אני אוכל את עלי הקייל או ספירולינה, שמכילים כמות נכבדה של סידן, הגוף יקבל את זה בצורה מושלמת, ישר לעצמות".

    הכל מהאדמה. רואו פוד במיטבו (צילום: דורון קופרשטין)
    הכל מהאדמה. רואו פוד במיטבו(צילום: דורון קופרשטין)
     

    - מה היתרון בתזונה שלך של אכילת מזון שלא בושל?

    "אני אישית אוכלת הכל במצב של רואו, כלומר שהמזון בושל או חומם בטמפרטורה פחותה מ-45 מעלות. היתרון הגדול הוא ששיטת ההכנה הזו מאפשרת לערכים התזונתיים ובעיקר לאנזימים – להישאר במזון. האנזימים זה פקטור מאוד חשוב כי התזונה המודרנית חסרה אותם. הם הקטליזטור למטבוליזם ולתהליכי הריפוי הפנימי, לחילוף החומרים, ולהעברת חמצן. האנזימים נותנים את הבוסט לגוף, הם כמו רכבת שמניעה את הגוף שלנו והם נמצאים בכמות גדולה במזונות העל".

     

    -אז כל מי שרוצה ליהנות מיתרונות מזונות העל חייב לאכול כמוך?

    "ממש לא. אפשר פשוט לשלב את מזונות העל בשייקים בבוקר או בערב או גם וגם, ולאכול רגיל, אבל בצורה מבוקרת יותר. האנרגיה שאנחנו מקבלים ממזונות העל שונה לחלוטין מאנרגיה שנקבל מקפה או מסוכר, שכך אנשים מתחילם את היום שלהם. בשייק על הבוקר נקבל אנרגיה ארוכת טווח בלי פיקים ודרופים שנצטרך למלא אותם. להיפך – נשמור אנרגיה ארוכת טווח לכל אורך היום. האספקה הסדירה של מזונות העל לגוף כבר תעשה את העבודה. צריך רק להתחיל, והכי חשוב – להתמיד".

     

     

    עשרת "מזונות העל" המועדפים של אומינה:

    • קקאו: פולי הקקאו הגולמיים מכילים את תרכובות המינרלים הגבוהות ביותר. הם מהווים מקור עשיר למגנזיום, ברזל, אבץ וויטמין סי, סיבים ואומגה 6.

     

    • מאקה: שורש שמקורו בפרו, זמין בד"כ כאבקה בטעם אגוזי מעושן. סוג מזון עוצמתי לאיזון הורמונלי וריפוי בהפרעות הורמונליות – תסמונת גיל המעבר, בעיות בהפריה ותסמונת המחזור החודשי. מאקה מרומם, מגביר את האון הגברי, מאזן מצבי רוח ומרפא דיכאון. הוא מקור הטוב ביותר לברזל: משפר אנמיה ואת הזיכרון.

     

    שורש המאקה. מגביר את האון הגברי (צילום" יח"צ)
    שורש המאקה. מגביר את האון הגברי(צילום" יח"צ)

    • אלו-ורה: צמח מדברי אך נחשב לאחד הצמחים הקלים יותר לגידול, אפילו בעציץ בביתכם. יש לו איכויות המקררות את הדם ומרגיעות את החומציות בגוף הנוצרת ממתח ואורך חיים לחוץ. הוא תומך בבריאות הכבד והכליות, ועוזר לדלקות, סוכרת, מחלות לב וסרטן. זהו צמח מדהים לחידוש רקמות פנימיות, העור והשיער.

     

    • נוני: פרי הנוני הינו תרופה עתיקה שמקורה בארצות הטרופיות. הנוני תומך בבניית תאים חדשים בגוף ומאזן את המבנה המולקולרי בכל תא. הנוני עוצמתי ביכולתו לנקות רעלים מהכבד, המעיים והמוח. כמו כן הוא מעודד ריפוי מסרטן, דלקות פרקים ומאזן לחץ דם ורמות סוכר בגוף. הנוני הוא אנטי- בקטריאלי, אנטי – דלקתי ויש לו תכונות של משכך כאבים.

     

    • ספירולינה: אצת מים מתוקים, מכילה את כל שמונת חומצות האמינו החיוניות. עשירה בברזל ובונה דם באותה רמה של בשר אדום. היא מקור טבעי ושופע של כלורופיל, מלח ואנזימים, מסייעת בניקוי רעלים מהגוף, מחזקת את המערכת החיסונית, מחזקת את הגוף הפיסי ויוצרת בו גמישות וזריזות פעולה, מזרזת תהליכי ריפוי פנימיים ואת תפקודי הכבד, הלבלב ויוצרת ברק בשיער.

     

    מסייעת בניקוי רעלים מהגוף. ספירולינה (צילום: shutterstock)
    מסייעת בניקוי רעלים מהגוף. ספירולינה(צילום: shutterstock)

    • עלים ירוקים: הירוקים הם קבוצת מזון עיקרית, התואמת את צרכי התזונה האנושית כמעט לחלוטין. היא כוללת סלרי, תרד, רוקט, פטרוזיליה, כוסברה ואחרים שעוזרים לעיכול המזון ע”י המרצת ההפרשה של אנזימי עיכול. מגוון של עלים ירוקים מספקים לגופנו את כל החלבון הנחוץ לבריאותנו. עלים ירוקים מכילים הרבה סיבים ובכך מאזנים את חומציות הקיבה. הם מכילים כלורופיל התומך בניקוי רעלים מהגוף והדם.

     

    • זרעי המפ: זרעים קלופים מצמח הקנביס, עשירים בחלבונים, מכילים כמות של 33-37 אחוזי חלבון הזמין לעיכול, מכילים את כל חומצות האמינו החיוניות וכן את חומצות השומן החיוניות הדרושות לשמירת בריאות גופנו. זרעי צ'יה דומים בהרכבם ומכילים סגולות מרפא כמעט זהות.

     

    • תותי גוג'י: גרגירים אדומים שמגיעים מיובשים ומוכנים למאכל, מקור לחלבון מלא עם 19 חומצות אמינו ו-21 טראנס מינרלים, נוגדים ומאזנים חומציות בדם, מחזקים את המערכת החיסונית, ומגבירים חיוניות, מגינים על הכבד, משפרים את הראייה ואת איכות הדם.

     

    מחזקים את המערכת החיסונית. גוג'י ברי (צילום: shutterstock)
    מחזקים את המערכת החיסונית. גוג'י ברי(צילום: shutterstock)

    • פולן דבורים: אבקה שמיוצרת על ידי הדבורים מאבקני פרחים, פולן מגביר את הכח הפיסי, הסיבולת, רמת האנרגיה ומאפשר התאוששות מהירה מאימונים פיסיים, משפר את הפריון ומחזק את אברי הרבייה, מקל על תסמיני מחלת סכרת מסוג 2, מסייע בריפוי אקנה ועוזר כנגד קמטים, פעיל כ"אנטי אייג'ינג", ונוגד חימצון גבוה.

     

    • קוקוס: הקוקוס משפר את הספיגה והעיכול, עוזר להדוף וירוסים, חיידקים ופטריות. קוקוס מסייע לווסת את יצור ההורמונים הבריא, להגדיל את פעילות בלוטת התריס, ותומך ביצירת הכולסטרול הבריא בכבד. מי קוקוס הם מקור מצוין לתזונת תינוקות, הם מקררים את הגוף ומסוגלים להרגיע דלקות בדרכי השתן.





     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "המזונות האלו שמרפאים אותך - והגורו שלהם בישראל"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: זוהר רון
    התקפות הכאב שחוויתי יומם ולילה לעולם לא חזרו. אומינה קדמי
    צילום: זוהר רון
    שלום דוקטור
    מומלצים