שתף קטע נבחר

צפו: מדעני העתיד שפיתחו מער' שתילחם בסרטן - בדרך לתחרות בינ"ל

שמונה סטודנטים ממחלקות שונות באוניברסיטת בן גוריון ייצאו בסוף החודש לתחרות מול 284 אוניברסיטאות, בה יציגו את "בומרנג" - מערכת מודולרית שמאפשרת זיהוי והשמדה של התאים הסרטניים בלבד ולא תפגע גם בתאים הבריאים

הסטודנטים מבן גוריון שנלחמים לנצח את הסרטן בתחרות היוקרתית של MIT. סטודנטים מבן גוריון פיתחו שיטה חדשנית להילחם בסרטן המבוססת על הנדסה גנטית.

 

צוות של 8 סטודנטים ממקצועות לימוד מגוונים באוניברסיטת בן-גוריון בנגב (הנדסת ביו-טכנולוגיה, ביולוגיה, רפואה, חקר המוח והקוגניציה, כלכלה ופוליטיקה וממשל) שילבו ידיים ומוחות ופיתחו שיטת טיפול ייחודית.

 

קיראו עוד על המאבק בסרטן

רוחות של תקווה: האם בקרוב ייכחד הסרטן?

תגלית ישראלית: בדיקת דם תסייע בגילוי סרטן

  

 

כיום, הרפואה יודעת לטפל בתאים הסרטניים ולהשמיד אותם, אך בתהליך גם התאים הבריאים ניזוקים. הסטודנטים פיתחו מערכת מודולרית שמאפשרת זיהוי והשמדה של התאים הסרטניים בלבד.

 

הצוות, iGEM BGU , תייצג את אוניברסיטת בן-גוריון בתחרות בינלאומית בתחום הביולוגיה הסינתטית, הנקראת iGEM, שתתקיים בבוסטון בסוף חודש ספטמבר 2015. התחרות, אשר נערכת על ידי אוניברסיטת MIT האמריקאית, נחשבת כיום לאחת מהחשובות והיוקרתיות ביותר בזירה המדעית העולמית ויתמודדו בה נציגויות מהאוניברסיטאות המובילות בעולם.

 

"השנה", מספרים הסטודנטים, שזכו להנחייה של פרופ' סמדר כהן, ד"ר אמיל רובינוב, וד"ר אפרת פורטי מהמחלקה להנדסת ביו-טכנולוגיה. "בחרנו להתמקד בפיתוח יישומי לאבחון וטיפול במחלת הסרטן. מחלת הסרטן מהווה גורם תמותה ותחלואה מוביל בעולם וזאת למרות ההשקעה האדירה במחקר ובפיתוח שיטות טיפול מגוונות.

 

"כיום, נדרשות שיטות טיפול מתקדמות שיפעלו באופן ספציפי על תאים סרטניים עם מינימום פגיעה בתאים בריאים. המערכת המודולרית שפיתחנו, תאפשר, כאמור, השמדה של הגידול הסרטני או צביעתו לצורך זיהוי שולי הגידול הממאיר והסרה כירורגית מלאה שלו".





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אורי זליכוב ושוהם ריגבי, נציגי הסטודנטים שיוצאים לתחרות
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים