שתף קטע נבחר

מאיימת: "הכור בצ' קוריאה פעיל באופן מלא"

ראש המכון הגרעיני במדינה מסר את החדשות שמדאיגות את המערב ושלח מסר לארה"ב: "מוכנים להתמודד עם העוינות האמריקנית". אתמול נטען כי צפון קוריאה תשגר לוויינים על טילים ארוכי טווח בחודש הבא

האיום הצפון-קוריאני הופך להיות ממשי: ראש המכון הגרעיני של המדינה המבודדת בעולם אמר היום (ג') כי הכור הגרעיני בביונגביון, מתקן הגרעין המרכזי של צפון קוריאה, הפך להיות פעיל באופן מלא.

 

ראש המכון אמר לסוכנות הידיעות הרשמית של צפון קוריאה (KCNA) כי המדינה פועל לשפר את הארסנל הגרעיני שלה בכמות ובאיכות ושלח מסר מאיים לארה"ב. "אנחנו מוכנים להתמודד עם כל עוינות אמריקנית עם נשק גרעיני בכל עת".

 

בחודש מאי האחרון, בראיון נדיר לרשת CNN של בכיר צפון-קוריאני, אמר סגן מנהל המכון למחקר האיחוד הלאומי כי צפון קוריאה מסוגלת לתקוף את ארה"ב ומסוגלת לעשות זאת אם היא יכופפו את ידה. "השקענו הרבה כסף בהגנה הגרעינית שלנו כדי להתמודד עם האיום האמריקני - סכומים עצומים שאפשר היה להוציא אותם במגזרים אחרים ולשפר את הכלכלה הלאומית שלנו. אבל האסטרטגיה הזו הייתה הדבר הנכון", אמר.

 

ההודעה שמדאיגה את המערב מגיעה יממה לאחר הודעה נוספת בתקשורת הממלכתית כי צפון קוריאה מוכנה לשגר לוויינים על גבי טילים ארוכי טווח, תוכנית שהמערב מגדיר כאיום ממשי על ארה"ב. לפי ההודעה, הלוויינים ישוגרו בחודש הבא לקראת חגיגות שלטון המפלגה הקומוניסטית השלטת.

 

עם זאת, ראש מכון החלל הצפון-קוריאני אמר כי התוכנית היא למטרות שלום בלבד. "זוהי זכותנו הלגיטימית והעם בצפון קוריאה מחויב לממש את הזכות הזאת בכל דרך אפשרית. העולם יראה שורה של לוויינים בשמיים", אמר.

 

אצל השכנה דרום קוריאה כבר מביעים דאגה. "שיגור הטילים יהווה הפרה חמורה של החלטות האו"ם", נמסר בהודעת משרד ההגנה בסיאול, אך צוין כי אין אינדיקציה לכך שצפון קוריאה מתכננת שיגור כזה.

 

לאחרונה נרשמה רגיעה בין הקוריאות לאחר ימים של ירי ארטילרי בין המדינות. צפון קוריאה הביעה בצעד נדיר חרטה על פציעתם של חיילים דרום קוריאנים, ושכנתה מדרום מצדה התחייבה להפסיק שידורי תעמולה נגד המשטר בפיונגיאנג. שתי האויבות סיכמו לערוך בחודש הבא מפגשי איחוד משפחות שהופרדו במלחמת קוריאה בתחילת שנות החמישים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
קים ג'ונג און
צילום: רויטרס
מומלצים