שתף קטע נבחר

הפניקס סירבה לשלם: 'הוא נפגע באירוע פלילי'

מבוטח נפצע מירי שביצעו אלמונים לעברו ולעבר אזרחים אחרים ברחוב. הפניקס סירבה לפצות אותו, אבל ביהמ"ש חשב אחרת: "זה חוסר תום לב"

חברת "הפניקס" סירבה לשלם פיצוי למבוטח שלה שנפגע באירוע ירי ברחוב, מאחר שלטענתה שהרקע לכך היה פלילי ולא מדובר בתאונה אישית. הנפגע פנה לבית המשפט לתביעות קטנות בהרצליה, שקבע כי החברה פעלה בחוסר תום לב, וחייב אותה לשלם לו יותר מ-30 אלף שקל.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

בינואר 2013 פנה אב לארבעה לחברה וביטח את עצמו מתאונות אישיות. כעבור כשנתיים הוא נפצע בפלג גופו בעליון וברגלו כשנורה על ידי שני אלמונים שרכבו על אופנוע. לטענתו, בעקבות הפגיעה הוא נאלץ לסגור את העסק שלו, ונותר ללא יכולת לפרנס את ילדיו.

 

למחרת האירוע הגיש המבוטח תלונה במשטרה וכעבור יומיים העביר את כל המסמכים שהפניקס דורשת כדי לקבל את התגמולים שלהם הוא זכאי, כולל העתק מהתלונה וייפוי כוח לצורך הוצאת התיק מהמשטרה. אלא שחברת הביטוח סירבה לשלם לו ובמרס 2015 פנה המבוטח פנה לבית המשפט.

 

לטענתו האירוע התרחש כשיצא במהלך עבודתו לכיוון בית קפה כדי לקנות אספרסו, ושהירי בוצע גם לכיוון אזרחים נוספים. לדבריו אין לו אויבים, ולראייה המשטרה לא זימנה אותו לחקירה על מעורבותו, אלא נאמר לו שמדובר היה שוד. הוא תבע תגמולים בסך 33,800 שקל, מתוכם 3,200 שקל פיצוי על עוגמת נפש.

 

חברת הביטוח טענה מנגד שהתובע נפגע באירוע על רקע פלילי, וכי האירוע לא מוגדר כתאונה, לכן הפוליסה לא חלה עליו. היא גם ציינה שביקשה מהמבוטח להציג את תיק המשטרה הרלוונטי, אך הוא לא עשה זאת.

 

חוסר תום לב קיצוני

הרשם הבכיר אדי לכנר סבר שהאירוע היה פתאומי ובלתי צפוי ולכן נחשב כתאונה. לדבריו, חברת הביטוח לא הציגה שום ראיה לכך שהתובע היה מעורב בפעילות פלילית כלשהי, ולא פנתה למשטרה או לחוקר פרטי כדי לברר לעומק את מעורבותו באירוע הירי. לעומת זאת, התובע עמד בכל דרישות המבטחת, אך היא בשלה – התעלמה ממנו לחלוטין והניחה אותו במגירה.

 

לדעת הרשם, המבטחת פעלה בחוסר תום לב קיצוני, מאחר שמדובר בנסיבות לא רגילות. התובע פעל להביא את המסמכים הנדרשים לקבלת תגמולי הביטוח, אולם המבטחת לא שילמה לו, אף על פי שהיא מחויבת בפוליסת הביטוח לעשות כן תוך 30 ימים ממועד "מקרה הביטוח".

 

כתוצאה מכך סבר הרשם לכנר שנגרמה לתובע עוגמת נפש, ולכן, מעבר להחזרים המגיעים לו עבור ימי האשפוז, ימי המחלה והפינוי באמבולנס בסך 30,600 שקל, תשלם לו המבטחת גם הוצאות משפט ופיצוי על האיחור בביצוע התשלום ללא סיבה בסך 1,500 שקל.

 

בנוסף התיר הרשם לתובע להגיש תביעה נוספת בגין אחוזי הנכות שיגיעו לו לאחר שתתגבש נכותו, כך שייתכן שבעתיד יהיה זכאי לפיצוי נוסף.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • שמות באי הכוח לא צוינו בפסק הדין
  • עו"ד ורד פרי עוסקת בתחום הביטוח ודיני הנזיקין
  • הכותבת לא ייצגה בתיק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים