שתף קטע נבחר

איך מכינים כדורי שוקולד: שאלות האוכל הכי נפוצות בגוגל

עם שוקולד מריר או קקאו, סוכריות צבעוניות או קוקוס קלוי, פיסטוק טחון או בכלל אלכוהול - כל אחד מעדיף את כדור השוקולד שלו קצת אחרת. אחת משאלות האוכל הנפוצות ביותר שאתם חיפשתם בגוגל היא איך מכינים כדורי שוקולד. ערכנו סקירה קצרה והבאנו לכם חמישה מתכונים טעימים במיוחד. פרק רביעי בסדרה

עם קוקוס קלוי, סוכריות צבעוניות או כסופות: זה באמת לא משנה איך תקשטו אותם ומה תשימו בתוכם, כדורי שוקולד הם הקינוח האולטימטיבי אחרי ארוחה כבדה ומשביעה, כשמתחשק לנו משהו מתוק ולא מחייב.

 

כדורי שוקולד הם קינוח נפוץ, שאהוב בעיקר על ילדים אך לא רק. בגרסה הבסיסית, זו שאהובה גם על הקטנטנים שיכולים לקחת חלק פעיל בהכנה, כולל המתכון ביסקוויטים מפוררים מעורבים בקקאו (או, לחלופין, במעט קפה למבוגרים), חלב, סוכר ושמן. מכל המרכיבים הללו יוצרים כדורים בגודל הרצוי, ומכאן השמיים הם הגבול - קוקוס, סוכריות צבעוניות או כסופות, וגם כאלו עם שוקולד. הכדורים שלכם ישמחו לכל מה שתציעו להם.   

 (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)
 

למתכון הבסיסי ניתן להוסיף לא מעט שיפורים, שיגרמו גם למבוגרים שבחבורה ליהנות מקינוח טעים ולא פחות חשוב - מפתיע ומעניין. זו גם הזדמנות מצוינת ליצירתיים שביניכם להפעיל את דמיונם השופע, ולהפוך את המטבח הביתי לסדנת יצירה; בין אם תחליטו להכין קרם חם ומעודן המורכב משוקולד משובח, שמנת או חמאה ולצקת אותו על הביסקוויט המפורר, או שבכלל תבחרו להחליף את הביסקוויט במוצר איכותי יותר, כמו עוגת שוקולד משובחת ותקשטו בשברי פיסטוק, אגוזים או שקדים - הכל מתקבל בברכה.

 

וישנה גם את הגרסה למתקדמים, המגיעה אלינו הישר מהמטבח הצרפתי - טראפלס. הכדורים הללו, שלרוב מורכבים גם ממשקה אלכוהולי ושוקלד מריר משובח, מתאימים יותר למבוגרים שבחבורה. כאמור, הם עשויים משוקולד, שמנת וחמאה ללא ביסקוויט או כל מוצר בצקי אחר, וטעמם מעודן יותר מהגרסה הבסיסית. הם משמשים כקינוח אולטימטיבי, ובגרסת הפרווה שלהם יתאימו גם להגשה לשומרי הכשרות אחרי ארוחה בשרית.  

 

  

גוגל בדקה עבורנו מהן השאלות שעניינו את הישראלים בתחום האוכל בשנת 2015, ומסתבר שאיך להכין כדורי שוקולד הייתה אחת מהשאלות הנצפות. אז אם עשינו לכם חשק לכדור שכולו מתיקות ואושר קבלו חמישה מתכונים לכדורי שוקולד מוצלחים במיוחד שתוכלו להכין בבית, ובקלות. 

 

כדורי שוקולד

מתכון של רותי קינן

 

המצרכים (ל-45 יחידות):

200 גר' שוקולד מריר

100 גר' חמאה חתוכה לקוביות

100 גר' אבקת סוכר

1 כוס פירורי ביסקוויטים או שאריות עוגת ספוג (דחוסים) או בישקוטים

2 כפות חלב או מיץ תפוזים 

לציפוי:

מזרה שוקולד, קוקוס טחון או סוכריות צבעוניות

 (צילום shutterstock) (צילום shutterstock)
(צילום shutterstock)
 

אופן ההכנה:

  1. ממסים את השוקולד עם החמאה בסיר או במיקרוגל. מוסיפים את אבקת הסוכר ומערבבים היטב.
  2. מרטיבים את הביסקוויטים או שאריות העוגה בחלב או במיץ ומוסיפים לתערובת. מצננים במקרר כ-30 דקות או עד שהתערובת מתקשה במקצת.
  3. מרטיבים מעט את הידיים וצרים כדורים בגודל אגוז. טובלים אותם באחד מהציפויים ומניחים בסלסילות נייר. שומרים במקרר או במקפיא עד להגשה.  

 

טראפלס שוקולד מריר  

מתכון של יובל מטלון וסטפני שרביט-מטלון

 

שימו לב: לפני המסת השוקולד במהלך הכנת הציפוי, יש לוודא שטמפרטורת השוקולד לא עוברת את טמפרטורת הגוף (הטמפרטורה האידיאלית היא 32 מעלות).

 

ועוד משהו: מומלץ להוסיף את התבלינים לשמנת בלילה שלפני ההכנה.

 

המצרכים (ל-25 טראפלס):

500 גר' שמנת

100 גר' גלוקוז - ניתן להשתמש בדבש איכותי במקום

75 גר' סוכר לבן

קינמון, וניל, הל, ציפורן, אגוז מוסקט, פלפל אנגלי - יש להשתמש בכמות קטנה

500 גר' שוקולד מריר 70%

250 גר' שוקולד חלב

75 גר' חמאה, בטמפרטורת החדר

לציפוי:

350 גר' שוקולד מריר

אבקת קקאו

 (צילום: יובל מטלון) (צילום: יובל מטלון)
(צילום: יובל מטלון)
 

אופן הכנה:

  1. מכינים את הטראפלס - מבשלים בסיר שמנת, תבלינים, גלוקוז וסוכר עד לרתיחה. מוזגים את התערובת דרך מסננת על השוקולד ומערבבים. מוסיפים את החמאה וממשיכים לערבב.
  2. יוצקים את התערובת לתבנית מלבנית בגודל 26X32 ס"מ, ומכניסים למקפיא ל-3 שעות מינימום. מוציאים מהמקפיא, מחלצים מהתבנית, חותכים לריבועים שווים בגודל 2X2 ס"מ ומחזירים למקפיא.
  3. מכינים את הציפוי - ממיסים את השוקולד בסיר כפול (בן מארי). ממלאים קערה באבקת קקאו, וטובלים כל ריבוע בשוקולד הנוזלי ומיד אחר כך בקקאו. ניתן לשמור עד שבועיים בקופסא אטומה במקרר.

  

כדורי "פררו רושה" מלכותיים - טראפלס זהובים עם מלח ים

מתכון של רביבה אפל: "טראפלס חגיגיים וקלים להכנה שניחנים בטעם מעט מלוח, שמעניק להם עוקץ מיוחד".

 

שימו לב: את רוב המרכיבים למתכון אפשר להשיג בחנויות מתמחות, על פי רוב תוצרת חברת "ואלרונה".

 

המצרכים (ל-75 טראפלס):

600 גר' ג'אנדויה חלב

100 גר' מחית נוגט (פרלינה)

10 גר' מלח

100 גר' פתיתי וואפל מקורמלים

120 גר' פניני שוקולד קראנצ'יות

לציפוי:

600 גר' שוקולד מריר

אבקת זהב

1/2 כוס ליקר דובדבנים (קירש)

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. ממיסים את הג'אנדויה ב-35 מעלות. מוסיפים את הפרלינה והמלח ואחר כך, תוך ערבוב ביד, את שאר המרכיבים. משטחים על דף גיטרה (דף ניילון המשמש בעבודות שוקולד) ומקררים.
  2. יוצרים בעזרת גילגול בין כפות הידיים כדורים בקוטר 1.5 - 2ס"מ. מקררים.
  3. מטמפרים שוקולד מריר, טובלים בו את הכדורים ומניחים לייבוש.
  4. מכינים תערובת של מעט קירש עם צבע מאכל זהב. מגלגלים בתערובת ושוב מניחים לייבוש.

 

טראפלס על מקל

מתכון של השף ניר צוק

 

המצרכים:

 

לטראפלס:

‭1/2‬ ק"ג שוקולד מריר

‭1/2‬ מכל שמנת מתוקה

80 גר' חמאה

2 חלמונים

2 כפיות ברנדי

לציפוי:

1 מכל שמנת מתוקה ‭250)‬ מ"ל)

250 גר' שוקולד

מקלות קינמון

 (צילום shutterstock) (צילום shutterstock)
(צילום shutterstock)
 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הטראפלס - מחממים את השמנת ומביאים עד לסף רתיחה. מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד להמסה מלאה. מוסיפים את החמאה וממשיכים לערבב עד להמסה. מערבבים פנימה את החלמונים והברנדי עד שמתקבלת תערובת חלקה.
  2. מכניסים לשקית זילוף ומניחים להתקרר. מזליפים "נשיקות" ונועצים מקל קינמון בכל נשיקה. מכניסים למקפיא לרבע שעה.
  3. מכינים את הציפוי - מחממים את השמנת לסף רתיחה וממיסים פנימה את השוקולד. מניחים להצטנן מעט. טובלים את הטראפלס בציפוי ושומרים במקרר עד ההגשה. 

 

כדורי שוקולד על בסיס פירורי עוגה בחושה, שוקולד ושמנת

מתכון של יעל גרטי: זהו המתכון המוצלח ביותר לטעמי, שמתאים למקרה שיש לכם עוגה בחושה שאין לכם צורך בה – ולא מומלץ כלכלית לרכוש עוגה בחושה כדי להכין ממנה כדורי שוקולד.

 

שימו לב שממתכון זה מתקבלת תערובת רכה למדי, שיש לקרר במשך שעה במקרר לפני שניתן ליצור כדורים עגולים ויפים.

 

המצרכים (להכנת 43 כדורים):

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

200 גר' שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו, שבור לקוביות

1 כף גדושה קקאו איכותי, רצוי מנופה

60 גר' (5 כפות) סוכר

2 כפות ברנדי

800 גר' (2 עוגות אינגליש) עוגה בחושה מכל סוג

לעיטור:

קוקוס/סוכריות צבעוניות/כסופות

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים קערה חסינת חום מעל סיר ובו מעט מים רותחים ("באן מארי"), על אש קטנה, מבלי שהמים יגעו בתחתית הקערה. מניחים בקערה שמנת ושוקולד ומבשלים תוך ערבוב אקראי במשך 10 דקות או עד שהשוקולד נמס ומתקבלת תערובת חלקה.
  2. מוסיפים קקאו לתערובת ומערבבים בעזרת כף או מטרפה עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים סוכר וברנדי ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
  3. מרסקים עוגה בחושה במעבד מזון בעל להב מתכת עד לקבלת פירורים קטנים. מוסיפים את תערובת השוקולד לפירורים ומעבדים במעבד המזון עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. מקררים במקרר (בתוך מיכל מעבד המזון) במשך שעה או עד שניתן לקרוץ כדורים עגולים יפים מן התערובת.
  5. קורצים כדורים וטובלים בצלחת ובה קוקוס. מאחסנים במקרר עד מעט לפני ההגשה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום shutterstock
משהו מתוק וטוב. טראפלס
צילום shutterstock
מומלצים