שתף קטע נבחר

ארגון הבריאות העולמי: קוקטייל מיידית לכל נשא חדש

הנחיות חדשות של הארגון מהוות מהפיכה באופי הטיפול בנשאי HIV. עד עכשיו העדיפו הרופאים להמתין עד לתחילת הטיפול התרופתי אלא שעתה ממליץ הארגון - תרופות כבר מהיום הראשון לגילוי. המלצה זו תשפיע על מיליוני אנשים ברחבי העולם. בישראל קופות החולים לא מאשרות טיפול מוקדם לנשאים

כל מי שנדבק בנגיף ה-HIV צריך לקבל טיפול מיד עם האבחנה: כך ממליץ היום (ד') ארגון הבריאות העולמי. ההחלטה, שעד כה אינה מתבצעת במלואה בישראל, עשויה למנוע מיליוני מקרי תמותה בשנים הקרובות.

 

קראו עוד על נגיף ה-HIV:

אין גאווה: עלייה במס' ההומואים שנדבקו ב-HIV

האם התפתחות הטיפול ב-HIV - גרמה לשאננות?

לחיות עם HIV ולשמור על הבריאות: 9 כללים

 

ההחלטה החדשה של ארגון הבריאות העולמי, קובעת שכל אדם המאובחן כנשא של נגיף ה-HIV, צריך להתחיל עם קבלת תוצאת בדיקת הדם, בטיפול ה-ART – Anti Retroviral Therapy, המעכב את נגיף האיידס. הטיפול המיידי היה במחלוקת בשנים עברו, אולם אז התברר כי ככל שמקדימים בטיפול, פוחתת רמת הנגיף בדם, ואורך החיים עולה.

 

מיד עם קבלת תוצאות בדיקת הדם, יש להתחיל בטיפול התרופתי (צילום: shutetrstock) (צילום: shutetrstock)
מיד עם קבלת תוצאות בדיקת הדם, יש להתחיל בטיפול התרופתי(צילום: shutetrstock)

 

טיפול מונע גורף לזונות ונרקומנים

הארגון קובע גם, כי כל אלה הנמצאים בסיכון הדבקה גבוה, כמו עובדי ועובדות תעשיית הזנות, נרקומנים, או גברים הומואים המקיימים יחסי מין לא מוגנים, צריכים להתחיל טיפול מונע (PreEP – Pre exposure therapy). זאת בעקבות המחקרים שהראו כי טיפול מונע מפחית משמעותית את סיכון ההדבקה בנגיף. הארגון קרא למדינות להבטיח את זמינות הבדיקות ל-HIV ואת הטיפולים לכל הנשאים.

 

בהתאם להנחיות החדשות, מספר המטופלים ב-HIV, צפוי לצמוח מ-28 מיליון איש המטופלים כיום, ל-37 מיליון נשאים הרשומים כיום ברחבי העולם. הארגון קבע לו למטרה להגדיל בשיעור של 90% את שיעור המטופלים עד שנת 2020.

 

בארגון עוד צופים, כי ההנחיות החדשות עד שנת 2030, יעלו משמעותית את שיעור מניעת התמותה מ-HIV, מ-21 מיליון מקרי מוות הנמנעים כיום בזכות הטיפול, ל-28 מקרי מוות שיימנעו בתוך 15 השנים הבאות, בזכות הטיפול המיידי.

 

ישראל: העובדים הזרים מהווים פצצה מתקתקת

"בשנים האחרונות רופאי האיידס בישראל מתחילים טיפול מיידי לנשאים עם קבלת תוצאות הבדיקות", מסביר פרופ' אדוארדו שחר, מנהל מרפאת האיידס בבית החולים רמב"ם, "הוכח שהטיפול המוקדם מפחית משמעותית תחלואה ותמותה, למרות ספקות שהיו בשנים עברו לגבי יתרון הטיפול המוקדם".

 

"הבעיה המרכזית היא שחלק מקופות החולים לא נוטות לאשר את הטיפול, בטענה שהוא אינו מאושר באופן גורף לכלל הנשאים", מוסיף פרופ' שחר, "בעיה נוספת נוגעת לעובדים הזרים, שאינם מקבלים את הטיפול כלל. העובדה הזו עלולה להפוך את ההדבקה לפצצה מתקתקת, ומשרד הבריאות חייב להורות על טיפול מיידי שווה לכולם. אמנם סל התרופות מצומצם, אך הסכנה מהדבקה גדולה יותר".

 

צפו - נשא HIV ישראלי: "אני לוקח את זה בקלילות ובהומור"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Shutterstock
ככל שמתחילים בטיפול מוקדם יותר, רמת הנגיף בדם יורדת
צילום: Shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים