שתף קטע נבחר

עובדת פלאפון קראה למחבל "אהובי" - ופוטרה

עובדת החברה פוטרה לאחר שפרסמה בעמוד הפייסבוק שלה, תמונות של המחבל שביצע פיגוע דקירה בירושלים עם הכיתובים "שהיד", ו"אהובי". גורמים בחברה: "פלאפון אינה מביעה דעה בעניינים פוליטיים, וכך נדרשים לעשות גם עובדי החברה". גורמים משפטיים: "ספק אם ההתבטאות היא עילה לפיטורין"

עובדת של חברת פלאפון פוטרה מעבודתה לאחר שפרסמה בעמוד הפייסבוק שלה תמונות של המחבל פאדי עלון , בליווי הכיתובים "שהיד", ו"אהובי". עלון בן ה-19, תושב עיסאוויה שבמזרח ירושלים, דקר בליל יום ראשון נער בן 15 בירושלים ופצע אותו באורח בינוני. הוא נהרג מירי שוטרים שהבחינו בו כשסכין בידו. 

 

כתבות נוספות בערוץ הקריירה

 

העובדת שפוטרה, תמרה סוויטי, החליפה את תמונת הפרופיל שלה לתמונה של המחבל, בליווי הכיתוב שאהיד, ובנוסף פרסמה סטטוס שבו כתבה "אהובי, אתה רחוק לי מהעיניים".  במכתב ששלח היום (ג') צביקה אברמוביץ', סמנכ"ל משאבי אנוש של החברה לעובדים, הוא ציין כי היא פוטרה, מכיוון שסירבה לפניות חוזרות ונשנות להסיר את התמונות.

העובדת פרסמה תמונות של המחבל בליווי כיתובים "אהובי", ו"אתה רחוק ממני" (צילום מסך) (צילום מסך)
העובדת פרסמה תמונות של המחבל בליווי כיתובים "אהובי", ו"אתה רחוק ממני"(צילום מסך)

 

במכתב צוין כי "אנו מעסיקים אלפי עובדים ומשרתים מיליוני לקוחות מכל המגזרים. פלאפון אינה גוף פוליטי ואינה מביעה דעה בעניינים פוליטיים ומדינים וכך נדרשים לעשות גם עובדי החברה, כאשר הם מזדהים כעובדים בדף הפייסבוק הפרטי שלהם. לצערנו, בימים האחרונים נתקלנו בבמקרה של עובדת שהביעה תמיכה והזדהות עם פעילות חבלנית בדף הפייסבוק שלה, באופן פוגעני ובלתי הולם ובניגוד לנורמות וערכי החברה".

 

עוד צוין, כי "למרות בקשות חוזרות ונשנות העובדת סירבה להסיר את התכנים הפוגעניים. אי לכך, נאלצנו להודיע לה על סיום עבודתה. אל לנו להביא את הסכסוך הפוליטי למקום העבודה. גם בתקופה כזאת עלינו להמשיך ולנהוג באיפוק ובצורה המכבדת עובדים ולקוחות, ולשמש כשגרירים גם מחוץ לשעות העבודה".

 

סוויטי טענה בשיחה עם ynet, כי הכירה את עלון באופן אישי וכי הסטטוס שפרסמה לא נועד להביע תמיכה או הזדהות עם מעשיו, אלא צער על מכר שנהרג. "לא כתבתי משהו שמעיד על תמיכה ולא פרסמתי את זה בגלל הזדהות, אלא בגלל שהוא היה חבר טוב שלי ושאני מכירה אותו באופן אישי", היא אמרה. "אני לא יודעת מה בדיוק קרה, הוא אף פעם לא דיבר על דברים כאלו".

 

עוד היא טענה, כי פיטוריה בוצעו בניגוד לחוק. "לא עשו לי שימוע ולא עשו לי שיחה", סיפרה. "עד עכשיו לא דיברו איתי ולא אמרו לי שאני מפוטרת בכלל, פשוט הוציאו אותי מהקבוצה של העבודה בוואטסאפ, בלי להגיד לי כלום. שאלתי חברה והיא אמרה לי ששלחו מייל לכל העובדים שבו אמרו שפרסמתי פוסטים שמביעים תמיכה. הוציאו אותי מחבלת. אין חוק שאוסר לי לפרסם תמונות. זה פשוט עוול לפטר בצורה כזאת".

 

"ספק אם ההתבטאות היא עילה לפיטורין"

עם זאת, וחרף העמדות מעוררות התרעומת של אותה עובדת - עו"ד חמי לפידור, מומחה לדיני עבודה ממשרד לפידור ושות', מסביר כי יש בעיה חוקית בפיטורי העובדת על רקע התבטאויותיה. "על אף שמדובר באמירה אומללה ומכעיסה, הרי שספק אם היא כשלעצמה מהווה עילה לפיטורין", הוא מסביר.

 

"עובד כמו כל אדם אחר, זכאי לחופש ביטוי, בלא שהגוף בו הוא עובד יכול לצנזר את דבריו. לפיכך, סביר להניח, כי אם המקרה יגיע לפתחו של בית הדין, הוא יראה בפיטורין על רקע עילה זו כפיטורין שלא כדין. לצד זאת, במצב בו דבריו של העובד פוגעים בתדמית ובמהלך העסקים של מקום עבודתו ויוכח כי דבריו הסבו נזק לבית העסק, הרי שייתכן כי בית הדין יקבע שהפיטורין נעשו כדין. נכון לכעת, לא ברור אם דבריה הסבו נזק של ממש לפעילות החברה באופן שיכול לגרום לירידה בתפקודה העסקי". 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים