שתף קטע נבחר

תחרות למד"א: 'איחוד הצלה' הוכר רשמית כגוף רפואת חירום

משרד הבריאות הכיר בפעילות ארגון המתנדבים "איחוד הצלה" כגוף רפואת חירום לצד מד"א. המשמעות: יורשה להגיע לזירות האירוע, לטפל במקום ובמקרי חירום גם לפנות לבית חולים

ארגון רפואת חירום שני למד"א בישראל: הנהלת משרד הבריאות בראשות השר יעקב ליצמן, הודיעה היום כי היא מכירה בארגון המתנדבים "איחוד הצלה" כגוף רשמי העוסק ברפואת חירום אשר פועל באופן עצמאי ובכפיפות ישירה למשרד הבריאות.

 

הכרת משרד הבריאות ב"איחוד הצלה" כגוף הצלה וחירום רשמי הגיעה היום לאחר תהליך ארוך שעבר הארגון מול הנהלת משרד הבריאות ולאחר שבחן את נהלי פעילות הארגון ואת הסטנדרטים המקצועיים של הנהלתו ומתנדביו.

 

ההחלטה תסייע ל'איחוד הצלה' לקבל מידע עדכני על אירועי חירום,  הן ממשפחות המטופלים והן ממוקדי הביטחון והחירום בישראל, וקבלת פעילות הארגון כלגיטימית בטיפול החירום בישראל. בתוך כך יורשה הארגון גם לערוך השתלמויות והכשרות בתחום רפואת החירום למתנדביו.

 

2,500 מתנדבים בכל הארץ

ארגון "איחוד הצלה" שהוקם בשנת 2006 מונה כיום כ-2,500 אנשי רפואה מתנדבים: רופאים, פרמדיקים וחובשים שפועלים בכל הארץ. המתנדבים עוסקים בשגרת יומם, אך במקרה ומתרחש בסביבתם הקרובה אירוע במסגרתו נדרשת הגשת עזרה רפואית דחופה, מוזנקים המתנדבים לזירת האירוע או לבית החולה על ידי מוקד "איחוד הצלה". מטרת "איחוד הצלה" היא להגיע אל החולה או הפצוע בדקות הראשונות ולהעניק לו טיפול מציל חיים עד להגעת אמבולנס למקום ופינויו של החולה לבית החולים.

 

ההחלטה בעלת משמעויות רבות לטיפול החירום בישראל. עד כה, קיבל הארגון יחס של "בן חורג". מתנדבי איחוד הצלה, המגיעים לזירות אירוע ראשונים, לאחר שהאזינו לקשר של מוקדי החירום של מד"א והמשטרה או שקיבלו התראות במוקד הטלפוני של איחוד הצלה, פעמים רבות גורשו מזירות האירוע. לעתים התפתחו עימותים מילוליים בין מתנדבי איחוד הצלה למטופלים, עד שמתנדבי איחוד הצלה אף גורשו מהמקום.

 

"היו פעמים שהגעתי למקום אירוע ראשון ולא נתנו לי להתקרב", מספר ל-ynet אחד המתנדבים, "שאלו אותי אם אני מד"א, אמרתי איחוד הצלה, ואמרו לי "רק מד"א נכנס לפה". יכולתי להעניק טיפול ראשוני עד להגעת צוות מד"א, אבל גורשתי בבושת פנים. סוף סוף יכירו בעבודה שלנו, ובכך שאנחנו כבר עשר שנים ארגון רפואת חירום גדול ומקצועי".

 

קיצור משמעותי של הגעת צוותי ההצלה

כפועל יוצא מההחלטה, יורשו באיחוד ההצלה להמשיך ולהתחבר לרשתות הקשר של מד"א, משטרת ישראל וכיבוי אש, לטפל באירוע עם הגעתם, ולפי הצורך גם לפנות לבתי חולים, במידה שזמינות האמבולנסים או הניידות לטיפול נמרץ של מד"א תהיה נמוכה, כך שלא יהיה עיכוב בפינוי, החשוב כל כך בטיפול הראשוני בפצועים ונפגעים.

 

ההחלטה עשויה לקצר משמעותית את זמן ההגעה של הצוותים הרפואיים לזירות האירוע, כשהיחס אל מתנדבי איחוד הצלה יוכר כלגיטימי. ההחלטה גם תאפשר למתנדבי הארגון לקבל את כל המידע הרפואי הדרוש אודות החולים, וזירות האירוע.

 

יו"ר 'איחוד הצלה' זאב קשש מסר: "זוהי החלטה היסטורית של שר הבריאות הרב יעקב ליצמן. אני סמוך ובטוח כי ההחלטה תביא לשיפור הטיפול הרפואי שיקבלו אזרחי ישראל בשטח לפני הגעת האמבולנס.

 

"זהו צעד משמעותי ביותר של הרגולטור המוסמך במדינת ישראל, בנושא הסדרת תחום רפואת החירום בשלב טרום ביה"ח. אני מודה למשרד הבריאות על האמון שנתנו ב-2,500 מתנדבי 'איחוד הצלה' שפועלים בכל עת להגיש עזרה ראשונה מצילת חיים לאזרחי ישראל ללא הבדלי דת וגזע".

 

 צפו: מתנדבי איחוד הצלה בפעילות

 





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שני גופי רפואת חירום מוכרים
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים