שתף קטע נבחר

מי צריך מתכון לסביח? רפי כהן עם מתכון

סביח איל ח'יר: חושבים שאתם יודעים הכל על סביח? אז חשבו שוב. השף רפי כהן מגיש את הגירסה שלו לסביח הקלאסי - סביח משפחתי בצלחת, כי הפעם הפיתה היא רק המלצה

בשביל עיראקים אורגינלים, סביח הוא לא עוד מנה בארוחה, אלא חגיגה של ממש: כמו בטקס שיבטי, מתכנסים בני המשפחה בשבת בבוקר סביב שולחן אחד עמוס בכל טוב, ואז מתחיל האקשן.

 

יש משפחות שממנות את אחד מבני המשפחה לשמש "אחראי סביח", והוא זה שמתקין לכל הסועדים את המנה, תוך כדי תשאול ממוקד: עם עמבה? בלי טחינה? הרבה חציל או מעט? ויש משפחות שם כל אחד אחראי לפיתה שלו.

 (צילום: טל שחר) (צילום: טל שחר)
(צילום: טל שחר)
אבל כך או כך, בכל אחד מהמקרים יהיו על השולחן פיתות (עדיף חמות), חצילים מטוגנים (עדיף דקים), תפוח אדמה (עדיף כזה שבושל במים), ביצים קשות (עדיף חומות), עשבי תיבול ירוקים (עדיף פטרוזיליה וראשד) והרבה תיאבון.

 

 (צילום: טל שחר) (צילום: טל שחר)
(צילום: טל שחר)

השילוב הזה הוא שילוב ממכר, אבל לא חייבים לאכול את כל זה בתוך פיתה, אלא אפשר גם בצלחת ולהפוך את כל האירוע הזה לארוחה משפחתית. כאן אני חייב הערת אזהרה: לעולם אל תנסו "למכור" לעיראקי אמיתי את המתכון שלי, הוא אף פעם לא יסכים להמיר את המנה הקלאסית שלו בשום מתכון משוגע אחר. כי ככה זה עם משפחה – הזיכרונות וההרגלים תמיד מנצחים.

סביח משפחתי של חציל בלאדי עם ביצה חצי קשה וטחינה

המצרכים (ל-8 מנות):

2 חצילים בלאדי גדולים

1 כוס שמן זית לטיגון

8 ביצים

1/2 כוס קמח

1/2 כף מלח

1/2 כוס פטרוזיליה, קצוצה דק

לרסק עגבניות -

3 עגבניות בשלות, מגוררות בפומפייה ומסוננות

1/2 כוס מיץ לימון

1/2 כף פלפל ירוק חריף

כפית מלח

2 כפות שמן זית

לטחינה -

1 כוס טחינה גולמית

2 כוסות מים קרים מאד

3 שיני שום קצוצות

1/2 כף מלח

2 כפות מיץ לימון

 (צילום: טל שחר) (צילום: טל שחר)
(צילום: טל שחר)

הוראות הכנה:

  1. מיישרים בעזרת סכין את החצילים למלבן ללא הקליפה, וחותכים למלבנים בגודל 3/10 ס"מ.
  2. מערבבים את הקמח עם המלח, מצפים את החצילים בקמח, ומנערים.

     

     (צילום: טל שחר) (צילום: טל שחר)
    (צילום: טל שחר)

     (צילום: טל שחר) (צילום: טל שחר)
    (צילום: טל שחר)

  3. מבשלים את הביצים במים רותחים כ-8 דקות ומעבירים למי קרח ומקלפים.
  4. מערבבים בעזרת מטרפה בקערת ערבוב את כל מרכיבי הטחינה.
  5. מערבבים את כל מרכיבי רסק העגבניות.
  6. מחממים במחבת את שמן הזית, ומטגנים את החצילים משני הצדדים לצבע זהוב. מעבירים לנייר סופג.
     (צילום: טל שחר) (צילום: טל שחר)
    (צילום: טל שחר)
  7. מרכיבים את המנה: יוצקים לקערת הגשה את הטחינה, מניחים מעל את פרוסות החציל, חוצים בעזרת כפות הידים את הביצים לשנים ומניחים מעל.
     (צילום: טל שחר) (צילום: טל שחר)
    (צילום: טל שחר)
     (צילום: טל שחר) (צילום: טל שחר)
    (צילום: טל שחר)
  8. יוצקים מעל את רסק העגבניות, מפזרים פטרוליה ועוד שמן זית, ומגישים מיד עם פיתות טריות או לחם.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: טל שחר
סביח על-פי השף רפי כהן
צילום: טל שחר
מומלצים