שתף קטע נבחר

מי רוצה מרק? ארבעה מתכונים

מתחת לפוך או עם מפזר חום מול המחשב: ביום כזה כל מה שבא לנו זה מרק חם שיעשה לנו נעים בפה. ארבעה מתכונים זולים, טעימים וקלים להכנה: מרק עגבניות וקצח, מרק אפונה ונענע, מרק עדשים ומרק ארטישוק ירושלמי

מרק עגבניות וקצח

 

המצרכים (ל-5 מנות):

2 בצלים בינוניים, חתוכים גס

4 שיני שום, פרוסות דק

2 קישואים בינוניים, חתוכים גס

5 עגבניות, חתוכות גס

2 ענפי תימין

1/2 ליטר ציר ירקות

1 כפית קצח

1/2 כפית זרעי כוסברה

2 כפיות מלח

1/2 כפית פלפל שחור

1 כף סוכר

 (צילום: נמרוד סונדרס) (צילום: נמרוד סונדרס)
(צילום: נמרוד סונדרס)
 

אופן ההכנה:
  1. מאדים היטב את הבצל והשום בסיר גדול, מוסיפים את ענפי התימין ושאר מרכיבי התיבול.
  2. מוסיפים את הקישואים והעגבניות, ומבשלים היטב במשך כשעה לפחות.
  3. מוסיפים את הקצח וטוחנים.

 

מרק אפונענע

 

המצרכים (ל-5 מנות):

1/2 1 כוס גזר

1 כוס סלרי

1 כוס בצל

1/2 כוס כרישה

2 כוסות אפונה יבשה

1 כוס אפונה קפואה

1 ליטר מים

1/2 כוס נענע קצוצה

1/2 1 כפיות מלח

1/2 כפית פלפל שחור

 (צילום: נמרוד סונדרס) (צילום: נמרוד סונדרס)
(צילום: נמרוד סונדרס)
 

אופן ההכנה:

  1. משרים את האפונה במים במשך שעה לפחות.
  2. מבשלים היטב את כל המרכיבים, מתבלים, מוסיפים נענע וטוחנים היטב.

 

מרק עדשים

 

המצרכים (ל-5 מנות):

1/2 1 כוסות עדשים שחורות

1 כוס בצל קצוץ

1/2 1 כפיות שום קצוץ

1 כוס גזר, חתוך לקוביות

1/2 כוס גבעול סלרי

1 כוס תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות

2 כפות עלי סלרי

1 ליטר מים

מעט שמן זית

1 כפית כמון

1/2 1 כפיות מלח

1/2 כפית פלפל שחור

1 כפית פפריקה מתוקה

 (צילום: נמרוד סונדרס) (צילום: נמרוד סונדרס)
(צילום: נמרוד סונדרס)
 

אופן ההכנה:

  1. משרים את העדשים במים במשך שעה לפחות.
  2. מאדים את כל הירקות בסיר עם מעט שמן.
  3. מוסיפים את העדשים והמים, מתבלים ומבשלים עד לריכוך הירקות והעדשים.
  4. מוסיפים עלי סלרי ומערבבים.

 

מרק ארטישוק ירושלמי

 

המצרכים (ל-5 מנות):

1/2 1 ק"ג ארטישוק ירושלמי קלופים, שטופים היטב וחתוכים גס

1 בצל בינוני, חתוך גס

2 תפוחי אדמה גדולים, חתוכים גס

3 שיני שום, פרוסות דק

1/2 גבעול כרישה, חתוך גס

1 ליטר מים

2 כפיות מלח

1/2 כפיות פלפל שחור

 (צילום: נמרוד סונדרס) (צילום: נמרוד סונדרס)
(צילום: נמרוד סונדרס)
 

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את כל המרכיבים בסיר עם מים עד לריכוך הירקות.
  2. מתבלים וטוחנים את התערובת במעבד מזון. מתקנים תיבול ומגישים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: נמרוד סונדרס
מרק ליום חרף סגרירי
צילום: נמרוד סונדרס
מומלצים