שתף קטע נבחר

מכל הלב: 2 מתכוני לביבות

חנוכה מתקרב בצעדי ענק, ואיתו גם ריח הטיגונים המשכר: קבלו שני מתכונים ללביבות שאי אפשר שלא לאהוב - לביבות בטטה וגם לביבות עם פסטו וזיתים

לביבות בטטה

המצרכים (לכ-20 לביבות):

2 בטטות גדולות

1 בצל קטן

2 כפות קמח

5 ביצים

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית כורכום

1 כף כוסברה טרייה, קצוצה

 

אופן ההכנה:

  1. מגררים בפומפייה את הבטטות, חותכים את הבצל לקוביות קטנות ומערבבים את כל שאר החומרים בקערה.
  2. מחממים מחבת עם שמן (בגובה 1 ס"מ), מכינים לביבות מהתערובת, ומטגנים 3 דקות מכל צד עד להזהבה. מוציאים לנייר סופג, ומגישים.

 (צילום: בני גמזו לטובה) (צילום: בני גמזו לטובה)
(צילום: בני גמזו לטובה)

לביבות פסטו וזיתים

המצרכים (לכ-20 לביבות):

2 תפוחי אדמה גדולים

2 כפות קמח

5 ביצים

מלח ופלפל (לפי הטעם)

1 בצל בינוני

1 כוס זיתי קלמטה

75 גר' רוטב פסטו

1 כוס שמן קנולה לטיגון

 (צילום: בני גמזו לטובה) (צילום: בני גמזו לטובה)
(צילום: בני גמזו לטובה)
  

אופן ההכנה:

  1. מגררים בפומפייה את התפוחי אדמה, קוצצים את הבצל לרצועות דקות, מגלענים את הזיתים וקצצים, מכניסים הכול לקערה ומערבבים.
  2. מכינים כדורי לביבות מהתערובת, ומטגנים במחבת עם שמן בגובה של כ-1 סנטימטר במשך כ-3 דקות מכל צד עד להזהבה. מוציאים, מניחים על נייר סופג ומגישים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: בני גמזו לטובה
לביבות פסטו וזיתים
צילום: בני גמזו לטובה
מומלצים