שתף קטע נבחר

יזמים מספרים: הפרויקט המאתגר - חלק ב'

לבנות הכי גבוה שאפשר, לעמוד בתקן ירוק מחמיר, להציל עצי פיקוס בזמן ההקמה, לשחזר מבנים היסטוריים, להמר על דיונות ולהמציא את המיתוג מחדש. יזמי נדל"ן מציגים פרויקטים שהיוו את האתגר הכי גדול עבורם

אתגר הנדסי ואדריכלי, עמידה בתקן ירוק מחמיר, מבצע לילי מורכב ושחזור מבנה היסטורי. אחרי הפרויקטים המיוחדים של ערוץ הנדל"ן, שבהם סיפרו יזמי נדל"ן על הפרויקט הראשון שלהם ועל הפרויקט שמסב להם גאווה, כעת מספרים 7 יזמי נדל"ן על הפרויקטים הכי מאתגרים שלהם - חלק ב'.

 

יזמים מספרים: הפרויקט הכי מאתגר שלי

הפרויקט שאני הכי גאה בו: יזמים מספרים

יזמים מספרים על הפרויקט הראשון שלהם

 

מגדל משה אביב: "אתגר הנדסי ואדריכלי"

שם החברה: קבוצת אביב

 

יו"ר החברה: דורון אביב

 

הפרויקט המאתגר שלי: מגדל משה אביב במתחם בורסת היהלומים ברמת גן. במקור שם המגדל היה "מגדל שער העיר". שמו שונה לאחר מותו בטרם עת של משה אביב, מייסד קבוצת אביב, שהגה את רעיון המגדל הגבוה בישראל.

 

עלות וגודל הפרויקט: עלות הקמת הפרויקט עמדה על 450 מיליון שקל (במחירים לשנת 2002). מדובר במגדל הגבוה ביותר בישראל, בן 69 קומות ובשטח של 150 אלף מ"ר, המשלב מעל 100 חברות במשרדים וכ-100 דירות יוקרה (הדירות הן החל מהקומה ה-56 ומעלה). הבניין מתנשא לגובה של 252 מטר מעל פני הים והוא אחד מבנייני הבטון הגבוהים בעולם. הוא נבנה בקצב של קומה לשבוע על חטיבת קרקע בשטח של כ-9 דונם. בחלקו העליון והעגול של הבניין דירות מגורים עגולות עם נוף פנורמי.

 

מילה מיזם: "מגדל משה אביב היווה אתגר הנדסי ואדריכלי לא קטן, מאחר שמדובר היה בהיקף בנייה גדול בהשוואה לנעשה בארץ. אלמנט הגובה אף הוא היה אתגר משמעותי עבור המתכננים ובעת הליך הבנייה - הגובה השפיע רבות כבר בשלב התכנון אך גם בהמשך, בשל הצורך להתגמש בכל פעם שנוספו לו זכויות בנייה אשר אפשרו צמיחה נוספת לגובה.

 

"הקמת המגדל דרשה שימוש בטכנולוגיות וטכניקות חדשניות, דוגמת יציקה רצופה של כ-5,600 קוב בטון של רפסודה; יצירת מבנה מבטון המסוגל להתמודד עם כוחות הפועלים על המגדל, כגון רוח ורעידות אדמה; ושינוע כוח אדם וחומרים במהלך הבנייה היו אף הם אתגר לא קטן".

 (צילום: ג'רמי פלדמן) (צילום: ג'רמי פלדמן)
(צילום: ג'רמי פלדמן)

 

מגדל אטריום: "סטנדרטים בינלאומיים"

שם החברה: אמות מקבוצת אלוני חץ

 

מנכ"ל החברה: אבי מוסלר

 

הפרויקט המאתגר שלי: פרויקט מגדל אטריום הוא מגדל משרדים שהוקם לאחרונה על ציר ז'בוטינסקי במתחם הבורסה ברמת גן. הוא תוכנן ועוצב על ידי פרופ' משה צור ואדריכל הפנים עודד חלף והיחיד בישראל שזכה בדירוג הבנייה הירוקה הגבוה בעולם (תקן Leed Platinum). עם האלמנטים הירוקים שהעניקו לו את התקן המחמיר ניתן למנות חיפויי זכוכיות כפולות המונעות חדירה של קרני שמש, מערכת אוורור המבצעת סירקולציה של האוויר, מערכת תריסים מתכווננת אוטומטית לפי תנועת השמש, מערכת מחזור מים ועוד.

 

עלות וגודל הפרויקט: המגדל מתנשא ל-40 קומות בשטח כולל של 57 אלף מ"ר. הוא נבנה בהיקף השקעה של כ-800 מיליון שקל.

 

מילה מיזם: "ההחלטה לבנות את המגדל הירוק הראשון בישראל לוותה בשיקולים רבים, בין היתר, לאור היקף ההשקעה הנדרש מצדנו על מנת שיעמוד בסטנדרטים בינלאומיים. ידענו שקיים צורך מסוג זה בשוק, בעיקר בקרב חברות בינלאומיות שדורשות להקים משרדים בבניינים ירוקים כחלק מהממשל התאגידי שלהן.

 

"קבלת תקן Leed ובדרגת Platinum היווה מבחינתנו משמעות רבה כיון שמדובר בסטמפה יוקרתית שרק מעט מגדלים ברחבי העולם קיבלו. גם בבחירת שם המגדל השקענו מחשבה. השם אטריום, שמקורו מרומא העתיקה ומשמעותו חלל פתוח בתוך מבנה, התאים משום שבמגדל יש ליבת שמש גבוהה ושקופה המאפשרת כניסת אור טבעי המתנשאת לגובה כל המגדל".

 

TLV Fashion Mall: "עשרות צוותי תכנון"

שם החברה: גינדי השקעות

 

בעלים ומנכ"ל משותף: אורי לוי

 

הפרויקט המאתגר שלי: "TLV Fashion Mall" ממותג על ידי הבעלים - גינדי השקעות, משה ויגאל גינדי וריבוע כחול נדל"ן - בתור "קניון האופנה של ישראל". הוא מוקם בימים אלו בפרויקט "גינדי תל אביב", במשולש הרחובות החשמונאים, קרליבך ומנחם בגין, וצפוי לכלול 250 מותגים ישראלים ובינלאומיים.

 

עלות וגודל הפרויקט: הפרויקט מספק שטח השכרה של כ-33 אלף מ"ר בשתי קומות מסחריות שכוללות מעל 250 חנויות עם צפי של יותר מ-40 אלף איש מבקרים ביום. היקף הפידיון השנתי הצפוי מוערך בכמיליארד שקלים. עלות ההקמה כ-3.2 מיליארד שקל. מדובר במתחם שהוא חלק מפרויקט גינדי תל אביב, הכולל 11 בנייני מגורים, בית ספר, אשכול גני ילדים, פארק בן 15 דונם, מרכז ספורט בשטח של 7,500 מ"ר ו-2,500 חניות בשטח של 500 אלף מ"ר.

 

מילה מיזם: "הקניון תוכנן מתוך הבנה שמדובר בלב החדש של תל-אביב. המיקום המרכזי בעיר עם הנגישות הגבוהה לצירי תנועה מרכזיים, הוביל אותנו לחשיבה חדשנית ופורצת דרך מבחינה עיצובית ואדריכלית, שכללה אלפי שעות תכנון, ולראייה צורתו האליפטית שמבטיחה נראות מקסימלית. העובדה שעוד לפני פתיחתו ערכנו את אירועי שבוע האופנה 4 שנים ברציפות, מעידה על השאיפה להפוך אותו לקניון מוביל בסצינת האופנה הישראלית.

 

"האתגר שעמד בפנינו היה אתגר הנדסי: מדובר באחד הפרויקטים הגדולים והמורכבים שנבנו אי פעם בישראל, בליבה האורבני של העיר ללא הפסקה. הפרויקט הצריך ניהול של עשרות צוותי תכנון, אדריכלים ויועצים, עשרות קבלנים ואלפי פועלים באתר בנייה אחד, שנראה כמו עיר שלמה - עם חצי מיליון מ"ר של מגורים, מבני ציבור, ריאות ירוקות, חניונים והקניון עצמו כמובן".

 (הדמיה: dvision3) (הדמיה: dvision3)
(הדמיה: dvision3)

 

פרויקט סביון מופת: "מבצע לילי מורכב"

שם החברה: אפריקה ישראל מגורים.

 

מנכ"ל: אורן הוד

 

הפרויקט הכי מאתגר שלי: פרויקט סביון מופת ברמת גן נבנה בנקודת המפגש של צירי התנועה המרכזיים בעיר - הרחובות הרצל וקריניצי. הפרויקט נבנה במקום אולם מופת המיתולוגי בבית מועצת פועלי רמת גן - מבנה שהוחלט כי נועד לשימור בחלקו. לאורך הרחוב ישנה שדרת עצי פיקוס מרשימים ועתיקים שהיה צורך לשמר אותם במהלך הקמת הפרויקט.

 

עלות וגודל הפרויקט: מדובר במגדל מגורים בן 28 קומות הכולל 110 יחידות דיור. עלות הקמת הפרויקט, כולל חניון ציבורי וללא מטלות שימור, עומדת על כ-138 מיליון שקל.

 

מילה מיזם: לדברי סמנכ"ל הנדסה בחברה, מיכה קליין, "מיקום הפרויקט הוביל להתמודדות עם שני אתגרים עיקריים, שהטיפול בהם דרש יצירתיות - הן בפן התכנוני והן בפן הביצועי. ראשית, בכניסה לחניון העתידי של הפרויקט, עמד עץ פיקוס עתיק מאוד בן עשרות שנים, שהיה צורך להעבירו לפארק הלאומי ברמת גן.

 

"חיפשנו להוציאו בדרך שמצד אחד לא תשבית את התנועה באזור ולא תפגע בתשתיות הרבות שמסביב לעץ, דוגמת מים, חשמל ביוב וכיו"ב; ומאידך תהיה מהירה מספיק כדי שהעץ לא ימות במעבר. בתהליך לא פשוט, שכלל התמודדות מול גורמים כמו חברת חשמל, חברת המים העירונית ומחלקת ההנדסה של העירייה במעורבות ראש העיר, הצלחנו לפתור את הבעיה. במבצע לילי מורכב העץ הועבר בבטחה אל משכנו החדש.

 

"בנוסף, נדרש טיפול רגיש בחלק של המבנה שיועד לשימור בפרויקט, הן בשל גילו הוותיק והן בשל אופן בנייתו. כדי שלא לפגוע ולמוטט את המבנה, בצענו פעולות מורכבות מבחינה הנדסית, כדוגמת הקמת חניון תת-קרקעי בעומק של 5 קומות במקום 8 הקומות שנתבקשנו בתב"ע, שכלל את מספר החניות הדרוש תוך טיפול יעיל בשטח תחת המבנה לשימור שיועד לחניון, ללא פגיעה במבנה עצמו".

 (הדמיה: View Point) (הדמיה: View Point)
(הדמיה: View Point)

 

תדהר על הפארק: "קושי לשווק מגה שכונה"

שם החברה: קבוצת תדהר

 

מנכ"ל הקבוצה: אודי שרביט

 

הפרויקט המאתגר שלי: פרויקט תדהר על הפארק בשכונה הירוקה בדרום יבנה מוגדר על ידי החברה כשכונה עצמאית. הוא תוכנן על ידי אדריכל אילן פיבקו ומקיף פארק ירוק בשטח של 17 דונם. הפארק כולל מתקני משחקים וספורט, שבילי אופניים והליכה ובריכה אקולוגית.

 

עלות וגודל הפרויקט: הפרויקט נבנה על שטח של 300 דונם בעלות של מיליארד שקל. הוא כולל 1,000 יחידות דיור ב-32 בנייני מגורים בשטח של 170 אלף מ"ר. 10 בניינים בני 8 קומות, בניין אחד בן 6 קומות, בניין אחד בן 7 קומות, 10 בניינים בני 9 קומות ושני בניינים בני 16 קומות.

 

מילה מיזם: "פרויקט תדהר על הפארק הוא אחד הפרויקטים המאתגרים ביותר שביצעה הקבוצה, מבחינת היקף הפרויקט ומורכבותו, הן מבחינת לוחות הזמנים והן מבחינת השיווק של מגה שכונה. לפני כמעט 6 שנים, כשרכשנו את הקרקע, היו שלא האמינו שיבנה תוכל למשוך אליה זוגות צעירים, משפחות, משקיעים ומשפרי דיור; אבל אנחנו ראינו את הפוטנציאל הגדול, את מערכת החינוך והאוכלוסייה האיכותית.

 

"בנוסף, רצינו לבנות שכונת מגורים למשפחות ולכן במקום לצאת לדרך עם התב"ע הקיימת, שינינו אותה: צמצמנו כבישים פנימיים וריכזנו את השטחים הירוקים לפארק גדול שמהווה את עורק החיים המרכזי של כ-5,000 הדיירים. הפרויקט נבנה ושווק בזמן שיא של 4 שנים, כאשר בשלב הראשון של שיווק הפרויקט נאלצנו להוציא היתרים למאות יחידות דיור בלוחות זמנים מאוד צפופים ולבנות 20 בניינים בו זמנית".

 (צילום: קבוצת תדהר) (צילום: קבוצת תדהר)
(צילום: קבוצת תדהר)

 

פרויקט W: "שחזור מאתגר של מבנה היסטורי"

שם החברה: RFR ישראל

 

מנכ"ל: שחר פרי

 

הפרויקט המאתגר שלי: פרויקט "W Tel Aviv" ביפו מסמן את כניסתה הראשונה של רשת W HOTELS לישראל. הוא משלב מלון עם דירות יוקרה למגורים ועוטף מבנה היסטורי משוחזר מהמאה ה-19. הוא ממוקם במרכז יפו העתיקה ויפתח שעריו בסתיו 2016.

 

עלות וגודל הפרויקט: בהקמת המתחם, המשתרע על שטח בנוי של כ-20 אלף מ"ר, יושקעו 300 מיליון שקל. הוא יכלול 128 חדרי מלון ו-32 דירות יוקרה למגורים. הוא ייבנה לצד המבנה ההיסטורי שבו שוכן המלון - בית החולים הצרפתי שהוקם ב-1879 הכולל כנסייה. 

 

מילה מיזם: "אחד המרכיבים המאתגרים בפרויקט הוא שחזור המבנה של בית החולים הצרפתי, שהוקם בשנת 1879, הכולל גם כנסייה. במבנה ההיסטורי מתבצעות עבודות שימור ושחזור מהמורכבות והמושקעות שנעשו אי פעם בישראל, כך שאלמנטים ארכיטקטוניים מהבניין המקורי, ויסודות בני אלפיים שנה שנחשפו עם הבנייה החדשה, יתמזגו בחלל החדש.

 

"הנכס נרכש לפני 9 שנים, אך בנייתו התקדמה בקצב איטי בשל הגילויים הארכיאולוגיים שהניבו החפירות של רשות העתיקות: שרידי הבסטיון הדרומי של העיר העתיקה ובסיס חומת האבן שהוקמה שם במאה ה-13. כל אלה הביאו אותנו שוב ושוב לשולחן השרטוט. מבחינת טכניקות בנייה וחומרים, המבנה של בית החולים הצרפתי מבוסס על יסודות אירופיים ולא מקומיים, כך שכמעט כל האלמנטים ששוחזרו בו מיובאים - כמו האריחים, החלונות, הוויטרז'ים והפרזולים".

 (צילום: Felix Montesquiou) (צילום: Felix Montesquiou)
(צילום: Felix Montesquiou)

 

פרויקט סי טוואר: "חשבו שקברתי את הכסף בדיונות"

שם החברה: רום כנרת נכסים והשקעות בע"מ

 

מנכ"ל: עו"ד אילן ששון

 

הפרויקט הכי מאתגר שלי: פרויקט סי טוואר (Sea Tower) הוא מיזם מגורים חדש בדרום בת ים על הגבול עם ראשון לציון, בקרבת חוף הים.

 

עלות וגודל הפרויקט: הפרויקט נבנה על שטח של כ-35 אלף מ"ר והוא כולל 3 מגדלים בני 20-24 קומות עם 300 יחידות דיור.

 

מילה מיזם: "הפרויקט החל לרקום עור וגידים בשנת 2010, עם רכישת החלקה הראשונה במגרש, הממוקם בין העיר בת ים לעיר ראשון לציון בקו ראשון לים. בחרתי אותו בתור הפרויקט הכי מאתגר שלי, משום שבאותה התקופה קולגות בענף חשבו שקברתי את הכסף עמוק בדיונות החול הפזורות על החלקה. היום הם יכולים לראות כיצד נוהרות למתחם חברות נדל"ן נוספות שמנסות להשתלב בבניית פרויקטים דומים".

 (הדמיה: קוביה) (הדמיה: קוביה)
(הדמיה: קוביה)

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ג'רמי פלדמן
מגדל משה אביב בר"ג
צילום: ג'רמי פלדמן
מומלצים