שתף קטע נבחר

טעם חדש במטבח: חנוכה בקטע אסייתי

שוברים את הכללים עם מתכונים מקוריים לחג: מי אמר שסופגניות חייבות להיות עם ריבה ולביבות חייבות להיות מתפוחי אדמה? קבלו שלישיית מתכונים חגיגיים לחנוכה מהמזרח הרחוק - לביבות תירס עם טופו וכוסברה, לביבות דלעת מטוגנות וגם סופגניה תאילנדית עם חלב קוקוס

טוט מן קאו פוט - לביבות תירס עם טופו וכוסברה

 

המצרכים (ל-10-15 לביבות):

2 כוסות גרעיני תירס

1 כוס טופו קצוץ

1/4 כוס בצלי שאלוט קצוצים

3 שיני שום, חתוכות דק

1 כף עלי כוסברה טרייה קצוצים

1/4 כפית פלפל לבן

1/4 כוס קמח

קורט מלח

2 כפות סויה

שמן לטיגון (מומלץ שמן סובין אורז מזוכך)

 (צילום: שירן כרמל) (צילום: שירן כרמל)
(צילום: שירן כרמל)
 

אופן ההכנה:
  1. מערבבים בקערה את כל המרכיבים מלבד השמן, ויוצרים מהעיסה קציצות קטנות (בקוטר 4 ס"מ).
  2. מחממים שמן בווק או בסיר/מחבת על אש בינונית, ומטגנים את הכדורים במשך כ-3 דקות (כל צד כדקה וחצי).
  3. מוציאים את הלביבות לצלחת מרופדת בנייר סופג. סופגים את השמן, ומעבירים לצלחת הגשה.

שפית סוואלי אלדר (צילום: שירן כרמל) (צילום: שירן כרמל)
שפית סוואלי אלדר(צילום: שירן כרמל)
 

פאנגטוט בואה - לביבות דלעת מטוגנות

 

המצרכים (לכ-10 לביבות):

2 כוסות קמח אורז

1/4 כוס קמח אורז דביק

1/2 כוס סוכר דקלים

1/2 1 כוס קרם קוקוס

1/2 כוס דלעת ערמונים מאודה

1 ביצה

1/2 כפית מלח

שמן לטיגון (מומלץ שמן סובין אורז מזוכך)

 (צילום: שירן כרמל) (צילום: שירן כרמל)
(צילום: שירן כרמל)
 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים היטב בקערה את כל המרכיבים מלבד השמן, ומניחים בצד למשך שעה.
  2. מחממים שמן בווק או בסיר/מחבת על אש בינונית, שמים 3 כפות מהתערובת ומטגנים במשך כ-3 דקות תוך כדי הזלפה תמידית של שמן חם על החלק העליון של הבצק. מומלץ להיעזר בשיפוד עץ כדי להחזיק את הבצק התופח.
  3. מעבירים את הלביבות לצלחת מרופדת בנייר סופג. סופגים את השמן, ומעבירים לצלחת הגשה.

 

קאי נוק קטה - סופגניה תאילנדית

  

המצרכים (לכ-20 סופגניות):

 

לבצק:

3 כוסות קמח אורז דביק

1/2 1 כוס קמח רגיל

1/2 כוס סוכר דקלים

1/4 כוס חלב קוקוס  

למילוי:

1/2 1 כוס שבבי קוקוס

1/2 כוס סוכר דקלים

1/2 כפית מלח

1/2 כוס מים

 

שמן לטיגון (שמן סובין אורז מזוכך)

 

לקישוט:

1כוס שומשום לבן

 (צילום: שירן כרמל) (צילום: שירן כרמל)
(צילום: שירן כרמל)
 

אופן ההכנה:
  1. מכינים את הבצק - מערבבים בקערה את המרכיבים, מוסיפים מעט מים ולשים עד ליצירת בצק אחיד. מניחים במקרר ל-12 שעות. יוצרים מהבצק כדורים בקוטר של כ-2 ס"מ.
  2. מכינים את המילוי - מערבבים את כל המרכיבים בסיר, ומבשלים על אש קטנה עד לקבלת עיסה דביקה. מניחים בצד להצטנן מעט, ויוצרים כדורים בקוטר 1.5 ס"מ. פותחים כל כדור בצק, שמים במרכז כדור תערובת וסוגרים אותו בבצק. מגלגלים את הכדורים בשומשום.
  3. מחממים שמן בווק או בסיר/מחבת על אש בינונית, ומטגנים את הכדורים כ-7 דקות.

 

השפית סאוולי אלדר עומדת בראש חברת אוריינטל פוד, המתמחה בייבוא מוצרי מזון מהמזרח הרחוק.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שירן כרמל
סופגניה תאילנדית
צילום: שירן כרמל
מומלצים