שתף קטע נבחר

סטרט-אפ ישראלי: הדפסת העתק מדויק של לב החולה לאימון לפני ניתוח

פיתוח ישראלי חדש מייצר במדפסת תלת ממד העתק מדויק של לב המנותח, כך שהמנתח יוכל להתאמן "על יבש" לפני הניתוח הפולשני המורכב. החודש לראשונה נעשה שימוש בסימולטור

המדפסת התלת מימדית נחלצת לעזרת הרפואה: חברת סטארט-אפ ישראלית מייצרת בשיטה חדשנית העתקים מדויקים ופעילים של לב וכלי דם של חולים המיועדים לעבור פרוצדורות קרדיולוגיות מורכבות. בשבוע שעבר בוצע לראשונה בישראל שימוש באחד הסימולטורים לקראת ניתוח מורכב.

 

למתקן החדש אחראית חברת פנגולין הישראלית. הסימולטור שלה מאפשר לרופא המנתח להתאמן "על יבש" לקראת ניתוח עם פוטנציאל הסתבכות על העתק שקוף ופועם, זהה ללב האמיתי של החולה.

 

קיראו עוד:

במקום לטפל: חלקי חילוף לגוף בהזמנה אישית

לב בהדפסה: כך ניצלו חייו של מנותח הלב

במקום ניתוח לב פתוח: החידושים בתחום רפואת הלב

 

 

 

העבודה על כל סימולטור מתחילה בסי.טי של לב אמיתי, אותו ממירים לקובץ מחשב ובעזרתו בונים מסיליקון שקוף אנטומיה זהה לאנטומיה של החולה. אחר כך מכניסים את העתק הסיליקון הגמיש לתא שקוף ומזרימים בו נוזל, ואז מתחולל הקסם – הלב פועם וזהה בדיוק ללב האמיתי.

 

קרדיולוגים בכירים מגדירים את הפיתוח – מהפכני. חברת פנגולין תציג את סימולטור הלב החדשני בכנס ICI Meeting 2015 - כנס בינלאומי לחדשנות בקרדיולוגיה וכלי דם, שנערך השבוע.

  

פניות מכל העולם

החברה הצעירה כבר מעוררת סקרנות בעולם וקיבלה פניות מבתי חולים, אוניברסיטאות בינלאומיות וגם חברות סטארט–אפ בתחום המכשור הרפואי שמעוניינות בסימולטורים עבור ניסויים מקדימים לניסויים בבני אדם.

 

בשבוע שעבר בוצע לראשונה בישראל שימוש בסימולטור על ידי רופאים ישראלים. בגלל שהיה מדובר בהליך מורכב שלא נוסה קודם לכן בארץ ובחולה במצב קשה מאוד, הוחלט להתאמן תחילה על דגם של לב אמיתי.

 

הרופאים ביצעו את ההשתלה המסובכת בסימולטור, במהלכה גילו את נקודות התורפה והסיכונים שבהליך, ולאחר מכן ביצעו את ההליך בחולה עצמה, שלמרבה הצער נפטרה לאחר כמה ימים מהסתבכויות שאינן קשורות להליך.

 

השיטה מסייעת להימנע מטעויות

"כל סימולטור נעשה במלאכת מחשבת", מספר אהד שפרן, מייסד ומנכ"ל פנגולין. "אנחנו בונים אותו בעזרת תוכנות מחשב מורכבות, בסיוע של אנשי מקצוע מעולים כרדיולוגים וכימאים וגם בעזרת עבודה ידנית עדינה כדי להגיע לדיוק מוחלט. הרגע שנפל לי האסימון שעשינו את זה היה כשאחד הרופאים הכי בכירים בארץ עמד מול סימולטור שלנו ולא הבין שלא מדובר בלב אמיתי".

 

"ביצוע פרוצדורות מורכבות במטופלים עם מחלה קשה תמיד מלווה בחששות", אומר פרופ' חיים לוטן, קרדיולוג ויו"ר משותף של כנס הקרדיולוגיה ICI שנפתח היום (ב'). "מדובר בהליכים שכשם שהם עשויים להציל את החולה, כך הם גם מסכנים אותו. אימון מקדים על העתק אחד לאחד של לב החולה מעניק ביטחון לרופא המנתח, מסייע לו להימנע מטעויות ולפתח את הטכניקה המתאימה ביותר לביצוע ההליך".

 

"השימוש בסימולציה לפני ניתוח הוא הדרך הטובה ביותר לנבא את האפשרות לבצע את הפעולה בחולה בבטחה. "אומר פרופ' רפי ביאר, מנהל רמב"ם ויו"ר משותף של כנס הקרדיולוגיה ICI. "כך ניתן לשפר את הדיוק ולבצע את הפעולה בחולים מורכבים".

 



 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים