שתף קטע נבחר

למה צריכים את "יום המתנדב"?

לכל קהילה מקופחת או נזקקת יש את יום המודעות שלה. ועולה השאלה, מה המשמעות של קיום ימים אלו?

"יום המתנדב" "יום זכויות האדם" "יום המודעות לזכויות נכים" "יום המודעות לזכויות נשים", "יום המודעות לזכויות הילד" "חג האוטיסטים הבן לאומי".

 

 

לכל קהילה מקופחת או נזקקת יש את יום המודעות שלה. ועולה השאלה, מה המשמעות של קיום ימים אלו? האם ימים אלו מקדמים את האינטרסים של הקהילות המוחלשות או שמא מייצרים עבורם קשיים?

 

שימו לב, עצם קיומו של "יום מודעות", מייצר בתודעת הציבור את המחשבה שיום בשנה – אמור להיות מוקדש לאנשים כאלו ואחרים. ביום הזה, אנו נרתמים בכדי לעזור להם, לתרום להם, ובכלל – כדי להכיר בקיומם. ואם עשינו זאת, אז אפשר לסמן "וי", ולהמשיך הלאה.

 

וזו חברים בדיוק הבעיה. לא מן הנמנע שעצם קיומם של ימים אלו שצצים באופן חד פעמי בתודעתם של הציבור גורמים לו להתמסר לתחושה שזה לגיטימי לתת לקהילה זו או אחרת את תשומת הלב – במשך יום אחד בשנה, ולאחר מכן להמשיך הלאה.

 

בעצם, קיומם של ימים אלו כנראה מונע מחלק מהאנשים להשקיע אנרגיה – במשך כל ימות השנה, עבור ההתנדבות וסיוע לציבור נזקק. וכך, הקבוצות שזקוקות למתנדבים, הארגונים שזקוקים למתנדבים, המטרות – שזקוקות למתנדבים – כל אלו מפסידים צבא שלם של מתנדבים, שמסתפקים ביום אחד במהלך השנה, במסגרתו הם עושים משהו טוב או אפילו רק מזדהים עם המטרה.

 

לסיכום חברים. ישראל זה שמי, אני מנהל הפעילות של עמותת חסדי נעמי בירושלים ואני נתקל בתופעות ובמצבים הקשים ביותר בעולם הרווחה. מבחינתי, כל יום מוקדש לקהילה מוחלשת כזו או אחרת ואין לנו באמת צורך בהגדרתו של יום ספציפי. אני חייב להודות שאני לא בטוח מה התשובה הנכונה לסוגיה שהעלתי, אך אין ספק שזו סוגיה שראוי להעלותה לדיון.

 

בחסדי נעמי תמיד זקוקים למתנדבים מכל הגילאים וגם בעמותת הבת לב נעמי

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רוח טובה
יד שרה
כיתבו לנו
מומלצים